Sogeti services devops

DevOps services & oplossingen

Digitaal transformeren met DevOps?

Ontdek wat DevOps kan betekenen voor jouw organisatie met de DevOps simulation game of vraag direct DevOps expertise aan. 

Contact opnemenDownload onze eBooks

Development & Operations (DevOps)

Crossfunctioneel samenwerken gaat verder dan IT. Daarom richten wij onze DevOps diensten op vijf aandachtsgebieden die samen de complete organisatie omvatten: de CALMS Pilaren. Zodat je met DevOps meer aanpakt dan alleen IT. En in de hele organisatie processen, technologie en gedrag verbetert.

CALMS Pilaren

  • Culture 

Organisaties omarmen systeemdenken en een cultuur van ‘learn fast’. Dat maakt interdisciplinair en crossfunctioneel samenwerken eenvoudiger. Zo werken Business, Development, QA/test en Operations samen binnen geïntegreerde ontwikkel- en delivery-processen.

  • Automation

Door DevOps processen te automatiseren, veranker je deze in de organisatie. Van de automatisering van continuous integration en cloud provisioning tot het geautomatiseerd uitvoeren van regressie- of performancetests.

  • Lean

Processen worden efficiënter en flexibeler. Ten eerste stimuleert dat de productiviteit. Ten tweede wordt het daardoor mogelijk om snel in te spelen op actuele klantwensen.

  • Metrics 

We meten continu. Bijvoorbeeld de Change Failure Rate, Mean Time to Recover, wat totale doorlooptijd is en wat de klantreacties zijn op verbeteringen. Zo vormt meten dé basis voor continue verbetering.

  • Sharing

Door tools, kennis, een architectuur of code te delen, realiseren we een open source-cultuur. Binnen en buiten je team. DevOps als motor van digitale transformatie Digitale transformatie vraagt om een nieuwe manier van werken, waarbij Development & Operations hand in hand gaan. Met efficiënte, flexibele processen ondersteund door passende applicaties. Zodat jouw digitale organisatie continu leert, snel inspeelt op ontwikkelingen, wendbaar wordt én blijft.

 

devsecops-cover-508x338new

Download de whitepaper

Recent onderzoek wijst uit dat het vroegtijdig inbedden van beveiliging in de fasen van applicatieontwikkeling en -beheer een belangrijk speerpunt van investeringen is voor digitale leiders. Hoe kun je cross-functionele samenwerking ontwikkelen? En ontwikkelaars, security en operationele teams verbinden met security als een gedeelde verantwoordelijkheid?

Enterprise devops cover

Enterprise DevOps Report

In een snel veranderende digitale economie zijn snelheid en schaal essentieel. DevOps-teams hebben de taak om sneller en vaker uit te rollen naar productie, om klanten diensten met een hoge beschikbaarheid te leveren in een stabiele en veilige omgeving. Het rapport stelt dat dit alleen echt mogelijk is met Enterprise DevOps.

Sogeti Whitepaper Securing Enterprise DevOps Environments

Securing Enterprise DevOps Environments

Het beveiligen van DevOps omgevingen is nog nooit zo urgent geweest.  Veel ondernemingen die digitale transformaties doormaken, adopteren DevOps als hun nieuwe model voor IT. En met Enterprise DevOps ontstaat een nieuw beveiligingsvraagstuk - hoe kun je, nu je sneller dan ooit software uitbrengt, de beveiliging en compliance waarborgen zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van levering?

Onze DevOps Services

  • Inspiratie & Strategie: Awareness workshops, DevOps Game en Safari, opzetten transformatiestrategie
  • Delivery: DevOps omgevingen, teams, kickstart projecten, tooling & pipelines
  • Transformatie: Cultuur & gedrag, Agile Leadership, QA & Security Automation, Cloud Native Transformatie
  • Expertise en advies: Coaching, Tools & CI/CD-expertise, Maturity scan & metrics, Agile & DevOps trainingen, Scrum/Kanban/SAFe

Voor organisatie, team en individu

Kies voor DevOps oplossingen voor de complete organisatie, een team of individu. Bij Sogeti vind je coaches die zowel individuele medewerkers en managers als afdelingen en organisaties begeleiden bij het omarmen van DevOps. Zodat o.a. de volgende vragen beantwoord worden:

Hoe meet ik de performance van mijn organisatie, richt ik processen in en bepaal ik de businesswaarde?

Hoe deel en borg ik kennis, zorg ik voor continue verbetering en maak ik teams zelflerend?

Hoe stuur ik als manager de DevOps organisatie aan, verander ik gedrag en word ik een faciliterend leider?

Maak nu kennis met DevOps

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van DevOps in jouw organisatie? Met inspiratieworkshops en de DevOps Game creëren we awareness en interesse bij het management, teams of andere stakeholders. Ideaal om zowel de business als IT te laten ervaren wat DevOps werken in de praktijk betekent.

Aan de slag met DevOps?

Vraag DevOps expertise aan met het aanvraagformulier via onderstaande knop en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Aanvragen DevOps expertise

Kan ik je helpen?

Monika Romeijn Head of Cloud & Development
Phone number: +31 886 606 600