Quality Assurance & Testing Usability Testing

Usability Testing

App-gebruikerstesten

Laat je App of website testen door jouw doelgroep. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik voor het aanvragen van meer informatie of expertise op onderstaande knop. Of laat je eerst inspireren door het werk voor onze klanten. 

Voor een optimale user experience 

Het succes van een applicatie of website staat of valt met de gebruikerservaring. Consumenten en medewerkers verwachten tegenwoordig een prettige user interface die snel reageert. Anders haken ze af. Met Sogeti Usability Testing weet je zeker dat een app of website het juiste effect heeft op jouw doelgroep.

Usability Testing steeds belangrijker

IT is steeds vaker de directe schakel tussen klanten en bedrijven. Denk aan (mobiele) applicaties voor retailers, online bankieren en informatievoorziening vanuit de overheid, maar ook tussen werknemers en werkgever. Dat vraagt om applicaties en websites die in het ontwikkelproces uitvoerig getest zijn door de ogen van of met de juiste doelgroep.

Usability Test Methodes van Sogeti

  • Crowd Testing: testen met een grote groep gebruikers. 
  • Card Sorting-sessie of Cognitive Walkthrough: kleinschalig onderzoek met een selecte groep.
  • Mobile Testing: user experience testen van mobiele applicaties.
  • UX Lab: (online) product of service testen met echte gebruikers

Sogeti UX Lab

In het Sogeti UX Lab kan met echte gebruikers uit de doelgroep een (online) product of service worden getest. Door gebruikers te observeren die aan de slag gaan met de website, app of dienst wordt direct waardevolle resultaten verzameld over het gebruiksgemak en de gebruikerservaring. Dit geeft een compleet beeld, aangevuld met gebruikersfeedback, eyetracking data, heatmaps, muisbewegingen, klikpaden en de doorlooptijd. Onze Usability Experts gaan graag het gesprek aan om te zien hoe we met het Sogeti UX Lab kunnen aansluiten bij je ontwikkelcyclus of design-sprints. Ontdek de mogelijkheden van het Sogeti UX Lab.

Waarom Sogeti?

De testexperts van Sogeti betrekken in een vroeg stadium de juiste gebruikers met de juiste methodieken bij het ontwikkelproces. Dit resulteert in een applicatie die volledig voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers.

Usability Testing afgestemd op jouw situatie

  • Testexperts met verschillende specialiteiten voor elke applicatie 
  • Maatwerk Usability Lab Testing met o.a. eyetracking van gebruikers vastgelegd in een video
  • Partnership met Crowd Testing specialisten voor testen met juiste doelgroep, variërend van 200.000 internationale gebruikers tot enkele professionele testers
  • Snelle en duidelijke rapportage over resultaten met aanbevelingen, infographics en video’s

Aan de slag met App/website gebruikerstesten

Laat je App of website testen door jouw doelgroep. Klik voor het aanvragen van meer informatie of expertise op onderstaande knop.

Kan ik je helpen?

Marco van Winsen Sogeti Head of Quality Engineering & Testing
Phone number: +31 886 606 600