Enterprise Architectuur

Enterprise Architectuur

Een effectieve, toekomstvaste Enterprise Architectuur?

Ontdek hoe je met Sogeti Enterprise Architectuur Services systemen, processen en mensen op elkaar afstemt. Vraag nu meer informatie aan via onderstaande knop.

Contact opnemen

Onderbouwd innoveren

Wil je succesvol kunnen innoveren in de huidige dynamische markt? Dat vraagt om een doordachte Enterprise Architectuur. Sogeti helpt je met het uitwerken van jouw strategie naar een enterprise architecture visie.

Zo stellen we een architectuur op die praktisch en pragmatisch is. Dit kan op verschillende niveaus in jouw organisatie: van enterprise- en programma- tot projectniveau. Met deze Enterprise Architectuur kun je betere IT-beslissingen nemen die daadwerkelijk bijdragen aan de strategie en visie van jouw organisatie.

Enterprise Architectuur Verbeterplan 

Sogeti Enterprise Architectuur Services helpen je om inzicht te krijgen in de impact die jouw bedrijfsarchitectuur functie heeft. Desgewenst wordt daar een verbeterplan voor opgesteld. Vervolgens kun jij jouw medewerkers door ons laten coachen en trainen om dit verbeterplan uit te voeren. Het uiteindelijke resultaat? Een architectuurfunctie die impact heeft, in staat is bij veranderingen de organisatie te transformeren of ontwikkelen en waarmee je voortaan strategische IT-beslissingen kunt nemen.

DYA opleiding en coaching

Kies uit de volgende Enterprise Architecture trainingen: 
•    Enterprise Architectuur – verbeter de architectuurkennis in jouw organisatie. 
•     ‘Aan de slag met architectuur’ – voor professionals die bezig zijn om architectuur in hun organisatie van de grond te krijgen en die graag ervaringen uitwisselen met architecten van andere organisaties. Deze training kunnen we ook, eventueel in aangepaste vorm, in huis verzorgen.
•    DYA Training – leer DYA goed te doorgronden en toe te passen.

Afgestemd op jouw situatie

Het verbeteren van jouw Enterprise Architectuur is altijd maatwerk. Bij Sogeti heb je de keuze uit drie Enterprise Architecture Services die elkaar aanvullen. Afhankelijk van de situatie van jouw organisatie neem je één, twee of drie services af. 

Sogeti Enterprise Architecture Services

 1. Architecture Definition Service – onze Enterprise Architecten analyseren jouw strategie en stellen vervolgens een passende bedrijfsarchitectuur op voor de scope van enterprise, programma, domein of project. Het resultaat is een heldere weergave van de principes, architectuurkeuzes en modellen waarmee jouw organisatie de strategie kan realiseren. Dat kan op detacherings- of projectbasis. 
 2. Architecture Improvement Service – met een assessment volgens de DYA-volwassenheidsmatrix analyseren we op basis van interviews en aanwezige documenten hoe je jouw architectuurfunctie kunt verbeteren. Het resultaat is een verbeterplan dat je zelf of onder begeleiding van onze Enterprise Architecten kunt uitvoeren.
 3. Training en Coaching Services – we leiden (nieuwe) medewerkers op om te werken volgens Enterprise Architectuur, op het gebied van DYA, TOGAF, ArchiMate, EA en Projectstart Architecturen (PSA). Waar wenselijk toegespitst op jouw organisatie. Dat kan individueel of per team.

Enterprise Architecture Services op drie niveaus

Jij kiest hoe diep we in jouw organisatie duiken: op welk bedrijfsarchitectuur niveau we analyseren, een verbeterplan opstellen en medewerkers trainen.

 • Enterprise Architecturen: op organisatieniveau
 • Domein Architecturen: toegespitst op een of meer domeinen binnen de organisatie
 • Projectstart Architecturen: toegespitst op een of meer projecten binnen domeinen

Waarom Enterprise Architectuur?

 • Ervaren architecten met actuele kennis
 • Een bewezen aanpak: onze DYA methode
 • Afgestemd op jouw situatie
 • IT-expertise en technologie in huis om het verbeterplan technisch uit te voeren
 • Altijd aansluitend op de overige Business Transformation-aspecten met services voor Portfolio Management, Ketenregie en een Innovatie Scan

Een effectieve, toekomstvaste Enterprise Architectuur?

Benieuwd hoe we jouw Enterprise Architectuur kunnen inrichten op toekomstige veranderingen? Vraag een gesprek aan met een van onze principal consultants Enterprise Architecture.

Vraag een gesprek aan