PMO services van Sogeti

PMO services

Hoe kun je jouw huidige PMO verbeteren?

Wil je jouw PMO professionaliseren? We helpen je graag om jouw PMO efficiënter en effectiever te maken. Neem contact met ons op om naar de mogelijkheden voor jouw organisatie te kijken!

Contact opnemen

Groei mee met PMO services

IT wordt steeds belangrijker op steeds meer plekken binnen jouw organisatie. Bovendien blijft de IT-wereld zich in hoog tempo ontwikkelen. Meer dan ooit heeft dat impact op jouw business. Hoe zorg je dat jouw portfolio-, programma- en projectmanagement meegroeit om optimaal aan te blijven sluiten op jouw business?

Inzicht en overzicht

Een PMO creëert structuur, inzicht en overzicht op het gebied van portfolio-, programma- en projectmanagement – essentieel om de veranderingen in jouw organisatie voorspelbaar en efficiënt uitvoerbaar te maken. Met meer financieel inzicht, tevreden stakeholders en productievere medewerkers als resultaat.

Meer dan projectmanagement

Met Sogeti PMO services en detachering ondersteun je een portfolio-, programma- of projectmanager op twee fronten. Ten eerste nemen onze PMO’s deze managers taken uit handen. Ten tweede sturen zij heel gericht op bedrijfsdoelstellingen. Daarbij focussen ze zich op de inrichting, uitvoering, bewaking, samenhang, communicatie en rapportage: een duidelijke inhoudelijke aanvulling op het takenpakket van de manager.

PMO services op drie gebieden 

Je kunt bij Sogeti terecht voor PMO services en detachering op het gebied van:

 • Planning: we bewaken jouw portfolio op strategisch niveau door o.a. integraal risicomanagement, het beheren en onderhouden van roadmaps, capaciteit- en benefits management. 
 • Delivery: we ondersteunen op tactisch en operationeel niveau door productopleveringen te bewaken met o.a. financiële controle, resourcemanagement, kwaliteitsbewaking, rapportages en dashboards. 
 • Centre of Excellence (CoE): we vertalen de ervaringen en lessons learned naar structurele verbeteringen in je werkwijze door o.a. training en coaching. Daarnaast bepaalt en bewaakt het CoE de afgesproken werkwijzen en standaarden in tooling en processen binnen jouw organisatie.

Sogeti PMO services en detachering

 • PMO Scan – wat wil je bereiken met PMO? In hoeverre heb je dit doel behaald? Welk volwassenheidsstadium heeft PMO in jouw organisatie? In hoeverre sluit het PMO aan op de organisatiewensen? Met een PMO Scan krijg je antwoord op dergelijke vragen. Net als praktisch inzicht hoe je PMO effectiever en efficiënter kunt aanpakken.
 • PMO (her)inrichting – de PMO Scan heeft je inzicht en advies opgeleverd. Op basis daarvan richten wij jouw PMO stapsgewijs (opnieuw) in.
 • PMO-as-a-Service – in plaats van een gedetacheerde expert, levert ons PMO Team vooraf afgekaderde diensten.

Waarom Sogeti?

 • Passie: bouw jouw PMO op met een enthousiast team met hart voor het vak én jouw business
 • Vakkennis: alle PMO’ers zijn thuis in P3O, PRINCE2, SAFe, Agile en hebben de vereiste certificeringen
 • Up-to-date: services op basis van de meest actuele PMO kennis en ervaring, die we delen via o.a. praktijkcases en een kennisnetwerk
 • Resultaatgericht: jouw businessuitdagingen vormen het startpunt
 • Capaciteit: altijd de juiste expertise vanuit ons netwerk van PMO’ers

PMO professionaliseren?

Wil je jouw PMO professionaliseren? We helpen je graag om jouw PMO efficiënter en effectiever te maken. Neem contact op!

Expertise aanvragen