Tom van de Ven in AG Connect

Zo kom je van kwaliteit toetsen naar voorspellen

Zet Artificial Intelligence in voor kostenbesparing

Artificial Intelligence inzetten om de kwaliteit van een applicatie te voorspellen voor kosten- en tijdsbesparing? Daar helpen wij je graag mee. Lees het artikel in AG Connect of bekijk onze test-services.

Ga naar AG Connect Ga naar Test-services

Artificial Intelligence (AI) inzetten om de kwaliteit van een applicatie of website te voorspellen zorgt voor kosten- en tijdsbesparing, aldus Tom van de Ven in AG Connect. Waar liggen de kansen en waar moet je op letten?

Voorspellen van kwaliteit

Wanneer je een applicatie of website test nadat deze is opgeleverd, ben je volgens Tom eigenlijk al te laat. Verder zorgt dit voor kosten die je kan voorkomen. Tom geeft in AG Connect aan dat je dit met behulp van AI kan voorkomen, zonder dat je voor verrassingen komt te staan. Hiervoor moet dus wel een verschuiving plaatsvinden: van kwaliteit toetsen naar het voorspellen van kwaliteit. Eindeloos testen is ‘allang’ niet meer voldoende.

Algoritmes

Fouten oplossen voordat ze optreden klinkt als iets wat te mooi is om waar te zijn. Toch is dit mogelijk dankzij AI-algoritmes. Deze algoritmes zijn op zichzelf alleen niet altijd voldoende. Ze moeten namelijk wel voorzien zijn van een flinke geschiedenis aan gedigitaliseerde testprocessen. In het artikel wordt verder ingegaan op de benodigdheden van een goed AI-algoritme.

Lees het artikel

Hoe worden AI-algoritmes ingezet om kwaliteit te voorspellen en waar kun je tegenaan lopen bij het inzetten van deze methode? Tom van de Ven gaat uitgebreid in op de kansen en uitdagingen van kwaliteit voorspellen met artificial intelligence.

Ga naar AG Connect artikel

Kan ik je helpen?