Sogeti en ITVitae samenwerking opleidingstraject banner

Sogeti en ITvitae starten samenwerking voor cloudopleidingsprogramma

Sogeti en ITvitae gaan een samenwerking aan voor het opleiden van jongeren met autisme of hoogbegaafdheid tot cloudspecialist. Samen ontwikkelen we een opleidingsprogramma dat in september 2023 van start gaat.

Sogeti en ITvitae starten samenwerking voor cloudopleidingsprogramma

Sogeti en ITvitae gaan een samenwerking aan voor het opleiden van jongeren met autisme of hoogbegaafdheid tot cloudspecialist. De partijen ontwikkelen een praktijkgericht opleidingsprogramma dat in september 2023 van start gaat.

De opleiding voor cloud engineer is bedoeld voor jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid en voor iedereen die baat heeft bij de aangepaste lesmethodiek en begeleiding van ITvitae. Tijdens het traject van negen maanden worden studenten opgeleid om organisaties te helpen een overstap te maken naar een cloudomgeving. De focus ligt op praktijkgericht leren dankzij oefening in een Microsoft-Azure domein onder begeleiding van ervaren Sogeti IT-professionals die werken met cloudtechnologie en vooral Infrastructure-as-a-Code toepassen. De lesgroepen bestaan uit 10 tot 14 deelnemers.

“Wij zijn erg blij dat we in samenwerking met Sogeti ons programma uitbreiden met de cloud engineer opleiding. Zo maken we nog meer sociale impact. De diepgaande cloudkennis en praktijkervaring van Sogeti gecombineerd met onze opleidingsmethodiek voor neurodiverse studenten is een effectieve route naar een duurzame baan als ICT-professional”, zegt Saskia Meeuwessen, Algemeen Directeur van ITvitae.

“Iedereen in onze samenleving moet perspectief hebben op een toekomstbestendige baan. Hoe mooi is het dat wij in de vertrouwde omgeving van ITvitae onze cloudexpertise met deze jongeren kunnen delen en ze daarmee mogen voorbereiden op werk in de IT-sector,” vertelt Arjan Meijer, Head of Division Cloud & Development bij Sogeti.

Naar schatting zitten in Nederland ruim 20.000 getalenteerde jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid werkloos thuis omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs. Sinds hun oprichting heeft ITvitae ruim 500 studenten opgeleid en geholpen aan een duurzame baan.

Naar Cloud engineer Naar ITvitae

Deel dit bericht

Kan ik je helpen?

Irma Hagemans Marketing & Employer Branding