Techniek, gadgets, games en andere IT-dingen…om daarmee aan de slag te gaan stapt de gemiddelde Sogetist elke ochtend graag uit bed! Zo ook schuilt er in mij als Project Management Officer een heuse “IT-geek”. Ik wilde dan ook graag als coach mee doen aan het eerste Kid Bit Festival van Sogeti. Samen met mede-Sogetisten op ontdekkingstocht naar de tech skills van hun kids. Hoe ontzettend leuk kan IT zijn!

 

Kid Bit festival banner

IT-Games & Gadgets

Met een groepje van 9 kids, rond de leeftijd van 8 en 9 jaar, begon het programma, na een gezamenlijke opening en warming-up  met trommel, voor ons in de IT-Gadget & Game-hoek. Een paar kids waren gelijk naar de Wii, Xbox en Play Station 3 gerend om tegen elkaar te racen of missies te voltooien. Leuk om te zien dat het niet uitmaakt dat ze elkaar pas 5 minuten ervoor hebben ontmoet ;-).

Een paar andere kids waren duidelijk nog niet zo bekend met game consoles en keken wat meer onderzoekend rond. En er viel genoeg te ontdekken! Collega Wouter Magré had zijn eigen gebouwde Lego-bots meegebracht. Vooral de bestuurbare auto (te besturen via de smartphone) trok veel aandacht. Wat verder erg in de smaak viel bij alle kids was de VR-bril! Nadat bijna alle kids aan de beurt waren geweest, moesten we echt door naar het volgende onderdeel en de meeste papa’s en mama’s gingen gezellig mee. Enkele heb ik moeten achterlaten… iets met een VR bril ;-).

Bots testen

Na een tussenstop voor een drankje en een snoepje gingen we snel door naar het volgende onderdeel: Bots testen. Hier heb ik in ieder geval iets opmerkelijks ontdekt; al die kids zouden morgen al aan het werk kunnen gaan bij Sogeti als tester! Onder begeleiding van Rik Marselis hebben de kids zelf test cases bedacht, getest en alle bevindingen gelogd.

Kid Bit Festival Robot Testen

 

Programmeren met scratch

Na een uitgebreide lunch gingen we weer door met ons middagprogramma, dat bestond uit twee rondes hardcore programmeren! Binnen no-time hadden de kids door hoe ze slim commando’s konden opvoeren om zo hun animaties en robotjes leuke dingen te laten uitvoeren. Ouders hebben goed mee gekeken hoe dat programmeren nou gaat. Doordat de kids hun animaties konden opslaan door een gratis account aan te maken, kunnen ze ook thuis samen met hun ouders nog even doorgaan met programmeren.

Kid Bit festival Scratch

 

Volgend jaar weer?

In kleine teams hebben de kinderen laten zien hoeveel tech talent er al in hen schuilt! Het Kid Bit Festival was leerzaam en vooral mega tof, voor zowel de kids als voor hun ouders en voor mij! Volgend jaar ben ik er zeker weten opnieuw bij als coach. 

Wil je meer weten over het Kid Bit festival? Neem dan contact met ons op via het formulier hiernaast.

Stel je vraag