Alle IT-kennis onder één wereldwijd dak
Werken bij de beste IT dienstverlener van Nederland?
Resultaat door passie voor IT
Start trefwoorden te typen om de site te doorzoeken. Druk enter om te verzenden.
Generative AI
Cloud
Testing
Artificial intelligence
Security
January 10, 2020
Wat is DevOps? Hoe pas ik dit toe in de praktijk? En hoe kan ik meer uit DevOps halen? Daar kom je achter in The Phoenix Project. Een simulatiegame waarin je leert om de belangrijkste DevOps-principes in jouw organisatie toe te passen. Niet op papier, maar op de werkvloer, door het te doen.
The Phoenix Project is een DevOps-snelkookpan: in een dag leren jij en jouw collega’s de DevOps-principes toe te passen op jullie dagelijkse werkzaamheden. Dat doe je aan de hand van een simulatie, waarin je een fictief bedrijf moeten redden. Samen gaan jullie de uitdaging aan om efficiënter samen te werken, processen te versnellen en meer waarde op te leveren. Na elk onderdeel wordt er geëvalueerd. Wat ging er wel en niet goed en hoe kunnen we dat verbeteren? Vervolgens vertalen de DevOps-experts van Sogeti deze nieuwe inzichten naar jouw eigen organisatie. Tot ziens silodenken en bureaucratische stroperigheid, welkom multidisciplinaire teams en korte doorlooptijden!
The Phoenix Project is een laagdrempelig startpunt voor DevOps. Voorkennis heb je niet nodig, door te doen leer je wat DevOps inhoudt. Dat maakt de game ideaal voor organisaties die kennis willen maken met DevOps. Maar ook voor organisaties met DevOps-ervaring is The Phoenix Project interessant. Kan jouw organisatie veel meer uit DevOps halen, maar lukt het niet om de samenwerking tussen afdeling te verbeteren, bottlenecks op te lossen en de organisatie wendbaar te krijgen? Dat is niet zo gek, want de praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie. Juist daarom helpt een simulatie: zo ervaar je zelf waar de praktische knelpunten zitten en hoe je die wegneemt.
The Phoenix Game is vooral nuttig voor grote organisaties met een grote IT-component. En dat zijn er steeds meer, want IT wordt meer en meer een middel on concurrentievoordeel te behalen. De branche doet er niet toe – de voordelen van DevOps zijn immers voor elke organisatie hetzelfde. Denk aan een snellere time-to-value, efficiëntere organisatie, hogere klanttevredenheid en optimale balans tussen waardecreatie en risico’s. Onder andere financiële dienstverleners, energiebedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen hebben al meer uit DevOps gehaald door The Phoenix Game te spelen.
We stemmen de simulatie af op jouw business. Hoe? Door voorafgaand samen te kijken wat jouw doel is. Wil het Management Team aan de hand van DevOps zijn visie ontwikkelen? Of wil je de samenwerking tussen afdelingen verbeteren? Daar passen we de samenstelling van het team op aan. Daarnaast staan we na elke spelronde even stil bij de spelsituatie en de nieuw opgedane inzichten. En plakken onze DevOps-experts deze inzichten op jouw specifieke werksituatie, zodat je kunt leren van de net gemaakte fouten. Op deze manier zorgt deze evaluatiepauze in een later stadium voor meer snelheid.
In The Phoenix Project richten we ons ook op het gedrag van spelers. In de simulatie vertonen medewerkers namelijk vaak hetzelfde gedrag als op hun werk. Ze schieten bij kritiek bijvoorbeeld snel in de verdediging of kruipen juist in hun schulp. Of ze werken tegelijkertijd aan verschillende applicaties, maar hebben geen idee van de status van deze lopende zaken. Het komt ook geregeld voor dat managers te veel hooi op hun vork nemen of alles willen goedkeuren, waardoor ze projecten vertragen. Juist dat gedrag is vaak onderbelicht, terwijl het van grote invloed is op het praktijksucces van DevOps.
Naast ieders gedrag, krijg je in The Phoenix Game ook meer inzicht in werkprocessen. Waar loopt het spaak en hoe kunnen we onze werkprocessen daarop aanpassen? Door het spel te spelen, ervaar je direct welke impact veranderingen op processen en de organisatiestructuur hebben. Hoe voorkom je dat de ene keer de softwaretesters het druk hebben terwijl de developers zitten te wachten en de andere keer andersom? Hoe kun je door processen te automatiseren de outputkwaliteit verbeteren en doorlooptijden verkorten? Dat zijn vragen die in The Phoenix Game beantwoord worden.
DevOps draait om de praktijk. Juist daarom werkt een simulatie beter dan een theoretische aanpak. Je kunt de game ook spelen als aanvulling op de theorie. Je herkent situaties en doet direct bruikbare inzichten op hoe jij jouw organisatie efficiënter en doeltreffender kunt laten (samen)werken. Wil je ook in de praktijk ervaren hoe je DevOps optimaal toepast op jouw organisatie?