Geautomatiseerd testsysteem voor nieuwste flowmeter KROHNE

Meer weten over High-Tech Oplossingen?

En benieuwd naar wat een geautomatiseerd testsysteem voor je organisatie kan betekenen?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de High-Tech pagina.

High-Tech Services Informatie aanvragen

Klant.

KROHNE Altometer is een wereldspeler op het gebied van flow meters en andere meetapparatuur voor diverse industrieën, zoals bijvoorbeeld de olie,  gas -, farmacie -, metaal- en food&beverage- industrie. Innovatie staat centraal bij KROHNE Altometer, waardoor er continue nieuwe, vooruitstrevende producten worden ontwikkeld die aansluiten bij de wensen van de klant.

 

Vraag.

Eén van de nieuwste innovaties van KROHNE Altometer is een meter die realtime de fracties en snelheden van het stromen van gas, water en olie in leidingen meet. Bij deze zogenaamde Magnetic Resonance (MR) multi-phase flowmeter wordt een converterbox ontwikkeld die de meetsignalen analyseert en de sensor aanstuurt.

Complexiteit

Tijdens het ontwikkelproces ontstaan veel nieuwe inzichten, die direct worden verwerkt in nieuwe specificaties, die vervolgens leiden tot vervanging of toevoeging van hard- en software componenten. De nieuwe flowmeter met converterbox is daarmee een groot en complex systeem, waardoor er een groot risico bestaat dat het systeem na implementatie van een component of module niet meer goed functioneert. Wanneer deze fouten laat in het proces zichtbaar worden, zijn de herstelkosten enorm.

KROHNE wil daarom het systeem continu kunnen testen en daarmee problemen vroegtijdig kunnen oplossen. Het testen met gas, water en olie of verschillende druk en temperatuur is echter zeer kostbaar in tijd en geld.

Oplossing.

De oplossing voor de vraag van KROHNE Altometer is een automatisch testsysteem, dat door simulatie direct fouten kan opsporen in de converterbox. Aangezien Sogeti High Tech gespecialiseerd is in het ontwikkelen en testen van vooruitstrevende technologieën, zoals die in de nieuwe meetapparatuur van KROHNE verwerkt zijn, zijn wij gevraagd om een proof-of-concept demonstratie voor het automatisch testen van een gedeelte van het systeem uit te werken.

Simulatie

De professionals van High Tech hebben allereerst gewerkt aan de simulatie van de sensor, zodat er niet getest hoefde te worden met olie, water en gas. Het automatisch testsysteem is vervolgens opgesteld met hardware van National Instruments en de bijbehorende software Labview. Na de positieve resultaten van de proof-of-concept stond er binnen 6 weken een werkend automatisch testsysteem dat wekelijks test op hard- en software functionaliteit, zonder daarbij de vloeistoffen te gebruiken.

André Boer, directeur van KROHNE Altometer

Ik ben enorm enthousiast. Niet alleen om het mooie stukje High Tech, maar zeker ook doordat ik  de voordelen van automatisch testen zie en dit misschien ook bij andere projecten in wil gaan zetten. 

Bart Slingerland, Sogeti High Tech

Het was erg motiverend dat het gehele projectteam zich betrokken voelde!

Meer weten?

Meer informatie over geautomatiseerd testen van high tech systemen? Neem dan contact op met Wim Verheijen of bel hem op +31 88 6606600. 

 


 

Kan ik je verder helpen?