Opkikkerdag Sogeti

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bekijk wat wij doen

Waar wordt de samenleving beter van en hoe kun je als IT-dienstverlener daaraan bijdragen? Bekijk wat wij doen voor de maatschappij!

 

Waar wordt de samenleving beter van en hoe kun je als IT-dienstverlener daaraan bijdragen? Als Sogeti willen we graag iets doen voor de maatschappij en tegelijk ook een afspiegeling zijn van de maatschappij. We hebben daarvoor al vele jaren een programma lopen wat gebouwd is op 3 pijlers: Milieu, Maatschappij en Inclusiviteit & Diversiteit. Een programma wat draait op de inzet van de Sogetisten, die daar veel energie uit halen.
 

Maatschappij

Watch Sogeti Super Opkikkerdag 2022 on YouTube.
Opkikkerdag
Watch Donatie en kerstpakketten voor de Voedselbank Vianen | Sogeti Nederland on YouTube.
Voedselbank Vianen


Met innovatieve IT-oplossingen maken wij graag impact bij onze klanten

Onze kennis, kunde én betrokkenheid zetten wij graag in om mensen in onze omgeving een stapje vooruit te helpen. 

  • Er zijn programma’s voor kinderen om ze kennis te laten maken met IT. Zoals ons Kidbit festival
  • Jaarlijks organiseren wij een wedstrijd onder IT-studenten, ProjectB, waarbij teams strijden om de beste innovatie voor mensen met hulpbehoefte. 
  • Met veel plezier organiseren we de Super Opkikkerdag voor gezinnen met ernstig zieke kinderen. Een dag vol plezier zodat ze de ziekte even kunnen vergeten. 
  • Onze kennis en kunde delen we graag door het geven van gastlessen op scholen.
  • Het Kidbit festival is uitgebreid met de doelgroep ouderen. We helpen hen om veilig te internetten maar laten ze ook kennismaken met VR en gaming.
  • Jaarlijks kunnen de Sogetisten de waarde van hun kerstpakket doneren aan de voedselbank in Vianen of aan het planten van extra bomen in ons Sogeti bos Sogetrees.
  • In samenwerking met Cybersoek helpen we Amsterdamse gezinnen aan nog prima bruikbare ‘oude’ laptops.


Milieu

Watch Sogeti Boomplantdag 2021 on YouTube.
Boomplantdag
Watch Sustainability Week Aftermovie 2023 on YouTube.
Sustainablility week


Onze doelstelling is om in 2025 CO2 neutraal te zijn. In 2030 Net zero. We zijn al hard aan het werk om dat te bereiken. Met zo'n 2500 professionals die regelmatig naar klanten reizen, is vervoer bij ons de grootste vervuiler. Sinds 1 juli 2021 zijn we de diesel- en benzineauto’s uit ons wagenpark aan het uitfaseren. Concreet betekent dit dat je via de Sogeti leaseregeling alleen nog maar een hybride of elektrische auto kan leasen. Sowieso krijgen al onze medewerkers een NS-businesscard, dus als je de leaseauto even kan laten staan, dan kun je gewoon van het OV gebruik maken.  Om de CO2 die we alsnog uitstoten te compenseren zijn we in 2020 gestart met Sogetrees: we planten een boom voor elke Sogetist én voor elke nieuwe opdracht. Dat doen we samen met onze partner Trees for All.

Diversiteit en Inclusiviteit

Canalpride Sogeti

Je thuisvoelen bij Sogeti betekent dat iedereen volledig zichzelf mag zijn. Dit geeft energie, passie en plezier aan het werk. Iedereen draagt bij om van Sogeti een ’thuis’ voor Sogetisten te maken en word je aangemoedigd om het beste uit jezelf te halen. Zo zorg ook jij voor een cultuur waarin iedereen zich veilig, welkom en gerespecteerd voelt. Verbinden vanuit verschillende achtergronden gaat niet vanzelf, daarom hebben we meerdere initiatieven om dit te stimuleren. Zo hebben we  een diversiteitsambassadeur en een Diversity Boost team bestaande uit mannen en vrouwen, we hebben een cultuurnetwerk en een Rainbow netwerk.  Trots zijn we erop dat we sinds 2017 als eerste IT-organisatie in Nederland de EDGE-certificering behaald hebben.

Doe je met ons mee?

Ben jij als betrokken professional op zoek naar een organisatie die begaan is met de maatschappij? Bekijk dan onze vacatures.

Naar vacatures

Deel ons verhaal!

Kan ik je helpen?

Irma Hagemans Marketing & Employer Branding