ProjectB 2019

IT-studenten challenge: ProjectB

Doe mee aan ProjectB

Wij dagen studententeams van hogescholen uit om een innovatie te bedenken met IT waarmee het leven van mensen met een beperking wordt ondersteund. Meer informatie of aanmelden via Rene Speelman.

IT-Challenge

ProjectB is dé IT-wedstrijd tussen studententeams. Zit jij in het tweede of derde jaar van je IT-studie? Wij dagen je uit om jouw kennis van informatietechnologie in te zetten om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of zelfs de kwaliteit van leven te verbeteren. Het gaat dus niet alleen om mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap, maar ook mensen met een angststoornis of chronisch zieken die in hier hun dagelijks leven door worden beperkt. 

Team vormen en idee uitwerken

ProjectB loopt binnen een studiejaar van februari tot en met juni (tweede semester). Je formeert met medestudenten een team van drie tot zes leden. Samen bedenken jullie een innovatief idee over hoe IT ingezet kan worden voor mensen met een beperking. Tot eind januari kunnen je je als team met jullie idee aanmelden. De vakjury beoordeeld ze vervolgens. De tien beste ideeën gaan door.

Tien beste ideeën naar finale

Is het idee van jouw team geselecteerd dan worden jullie uitgenodigd voor de kick-off medio februari. Na deze kick-off toetst het team het idee met de doelgroep en werken je het uit tot een werkend prototype. Je wordt als team daarin begeleid door professionele coaches van Sogeti. In de periode maart tot en met juni plannen we verschillende bijeenkomsten. De eerste is de inspiratiesessie (op kantoor) bij Sogeti. Je krijgt feedback om je innovatie nog beter te maken. De tweede is de pitchtraining waarin je leert hoe je jouw innovatie over het voetlicht brengt. De derde is de pitchsessie met aansluitend de prijsuitreiking. Dan is ook de jury aanwezig om te luisteren en vragen te stellen over de innovatie. In de jury zitten niemand minder dan:

  • Suzanne Verheijden (Strategisch Innovatieadviseur bij de 's Heeren Loo Zorggroep)
  • Menno van Doorn (Directeur Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie)
  • Stefan Braam (Manager Utrechtinc)

Mooie prijzen én meer

Steeds meer hogescholen hebben ProjectB onderdeel gemaakt van het curriculum, maar je kunt ook in je eigen tijd meedoen aan de wedstrijd. Je kan er namelijk niet alleen een mooie high tech prijs mee winnen, je doet er ook ontzettend veel ervaring mee op. Ga voor een impressie van voorgaande jaren naar ons YouTube-kanaal

Watch Sogeti ProjectB awards night 2022 on YouTube.

De organisatie

Sogeti Nederland is de organisator van ProjectB en werkt samen met startup incubator Utrechtinc en hogescholen door het hele land zoals:
•    Hogeschool Utrecht
•    Hogeschool Rotterdam
•    Haagse Hogeschool
•    Hanzehogeschool Groningen
•    Fontys Eindhoven
•    Avans Den Bosch
•    Windesheim Zwolle
•    Hogeschool van Amsterdam

Doe jij mee aan ProjectB?

Wil jij écht het verschil maken met IT door het leven van mensen te verbeteren? Neem contact op met Rene Speelman voor meer informatie in het algemeen of hoe je een team aan kan melden.

 

Ben jij al verder in je opleiding en wil je meer weten over werken bij een organisatie die begaan is met de maatschappij? Kijk dan eens rond bij stagemogelijkheden of starters.

Naar stages en afstuderen                  Naar traineeships

 

Doe jij mee?

08:00 - 23:00
Sogeti Nederland