Opkikkerdag Sogeti

Cultuur

Werken bij Sogeti is werken in een omgeving waar iedereen zich thuis voelt. We voelen ons met elkaar verbonden en noemen onszelf daarom ‘Sogetisten’. Lees hieronder meer over wat dat betekent.

Vanuit onze ambitie om( h)erkend te worden als 'Leader for Leaders', willen we ons onderscheiden op drie gebieden: Client Leadership, Business and Technology Leadership en People Leadership. 

  • Wij streven continu naar de hoogste klanttevredenheid omdat we beseffen dat wij zo goed zijn als klanten ons beoordelen
  • Wij ambiëren een bovengemiddelde groei, in alle opzichten
  • Wij gaan voor de hoogste medewerkertevredenheid, omdat resultaat alleen kan worden gerealiseerd door gemotiveerde IT-professionals

Sogeti cultuur

Sogetisten hebben passie voor IT, klanten en de samenleving. Wij zetten technologie op een slimme, praktische en duurzame manier in. Op deze wijze creëren wij maximale klantwaarde.  

Werken bij Sogeti is werken in een omgeving waar iedereen zich thuis voelt. We voelen ons met elkaar verbonden en noemen onszelf daarom ‘Sogetisten’. Door onze open en informele bedrijfscultuur te combineren met een hands-on mentaliteit, zijn wij in staat om praktisch invulling te geven aan elke IT uitdaging. Kennisdeling en ontwikkeling staan daarin centraal.

Sogeti is een organisatie waar we samen aan impactvolle en duurzame projecten werken, elkaar helpen en bovenal plezier hebben. We brengen dagelijks onze cultuurwaarden in de praktijk: Passie, Vakmanschap, Plezier, Vertrouwen en Resultaatgericht. Deze cultuurwaarden vormen de basis van Sogeti en onderscheidt ons van onze concurrenten. Hiermee geeft Sogeti samen met alle Sogetisten elke dag op herkenbare wijze invulling aan onze missie: We Make Technology Work!

Onze cultuurwaarden

  • Passie vertaalt zich naar een positief kritische houding, het streven naar kwaliteit en betrokkenheid bij het vak.
  • Vakmanschap is dé pijler onder onze dienstverlening. Het is een belangrijke reden om voor Sogeti te kiezen.
  • Plezier hebben betekent genieten van eigen prestaties en waardering tonen voor de inbreng van anderen. Dat geeft de energie om ons te onderscheiden in enthousiasme en inzet.
  • Vertrouwen vormt de basis voor al onze interne en externe relaties.
  • Sogeti is resultaatgericht. Aan het resultaat meten we de effectiviteit af van ons denken en doen.

Verschil versterkt

In december 2018 hebben we het EDGE certificaat ontvangen voor gender gelijkheid.  Sogeti is een inclusieve organisatie. Wij geloven namelijk dat een diverse organisatie nog innovatiever en succesvoller is, maar ook meer waarde toevoegt aan onze klanten en andere Sogetisten. We hebben binnen Sogeti een diversiteitsambassadeur en een Diversity Boost team bestaande uit mannen en vrouwen. Een divers team dat zich hard maakt voor ‘Verschil versterkt’. We doen mee aan Girlsday, organiseerden 'Vrouwen in IT'-avonden en hebben een eigen Female Leadership programma. We trainen ons management in inclusief werven en selecteren en zorgen ervoor dat onze processen vrij zijn van mindbugs (onbewuste overtuigingen en vooroordelen). Wij streven altijd naar gelijke kansen voor iedereen binnen Sogeti. Het EDGE certificaat laat zien dat onze inclusieve organisatie echt werkt. Een balans tussen talenten, gelijke betalingen en een goed diversiteitsbeleid.  Natuurlijk reflecteert dat ook in onze cultuur. Steeds meer vrouwen starten in het IT vak en het percentage vrouwelijke Sogetisten stijgt nog steeds!

Kortom: Je thuisvoelen bij Sogeti betekent dat iedereen volledig zichzelf mag zijn. Dit geeft energie, passie en plezier aan het werk. Iedereen draagt bij om van Sogeti een ’thuis’ voor Sogetisten te maken en word je aangemoedigd om het beste uit jezelf te halen. Zo zorgen we samen voor een cultuur waarin iedereen zich veilig, welkom en gerespecteerd voelt. 

Kan ik je helpen?