Sogeti Super Opkikkerdag Jubileum 10 jaar samenwerking

Sogeti en Stichting Opkikker: 10 jaar waves voor gezinnen met langdurig ziek kind

Hard gejuich en geklap wordt afgewisseld met een stille wave. Gezinnen lopen door een haag van vrijwilligers. Ze worden welkom geheten door zo’n 60 Sogetisten, die staan te popelen om deze dag bijzonder te maken. Vandaag geen ziekenhuis, spuit of nare onderzoeken. Alleen genieten van alle verrassingen die deze Sogeti Super Opkikkerdag brengt! 

Rene Speelman, manager CSR, vertelt: “In 2010 sprak ik een collega, ze vertelde over hoe haar leven in het teken staat van haar zoontje die langdurig ziek is. Dag en nacht zijn ze met hem bezig en ze leven in onzekerheid over zijn toekomst. Er is weinig tijd voor ontspanning, maar ze hadden iets geweldigs beleefd. Ze hadden een Super Opkikkerdag meegemaakt. Dit was de aanleiding om in 2010 voor de eerste keer een Sogeti Super Opkikkerdag organiseren.” Vanaf dat moment bezorgt Sogeti samen met Stichting Opkikker jaarlijks 60 gezinnen een dag vol ontspanning en verrassingen. Een dag om even energie op te doen en te ervaren dat ze er niet alleen voor staan.  

Sogeti Super Opkikkerdag Jubileum 10 jaar samenwerking

Fotograaf: Diederic van Wanrooij

Sogeti Super Opkikkerdag 2019 

Nadat alle gezinnen zijn bijgekomen van het grootse ontvangst gaan zij op pad met hun Sogeti-gastheer of -vrouw. De verrassingen stapelen zich op. De kinderen gaan theedrinken bij kabouter Dennenappel, maken hun eigen familie-lied  en wat dacht je van een heuse reddingsactie met de brandweer? Voor ieder gezin is een programma op maat samengesteld. De echte thrill seeker kan zijn geluk op bij een lasergame of stapt in de helikopter. Als IT-bedrijf konden we het natuurlijk niet laten om een VR-experience game toe te voegen aan het programma.  

Stichting Opkikker 

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Zij moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes.  

Trots op 10 jaar samenwerking 

Naast 10 Opkikkerdagen heeft Sogeti de website van Stichting Opkikker ontwikkeld en bieden we ondersteuning in de verdere ontwikkeling hiervan. Bij Sogeti zijn we meer dan trots dat we de Stichting Opkikker al 10 jaar mogen steunen.  

Ruud Sliphorst - Stichting Opkikker, overhandigt bokaal aan Rene Speelman - Sogeti

Fotograaf: Ronald Lindsen | www.fotograaf-ronald.nl

Help jij ons om Stichting Opkikker te steunen? 

Op zondag 22 september 2019 lopen 20 Sogetisten de tien Engelse Mijl tijdens de Dam-tot-Damloop 2019. Dat doen we voor Stichting Opkikker. Een inzamelingsactie om de 10 jaar samenwerking te vieren! Help jij ons helpen?

Ik steun de Sogeti-lopers voor Stichting Opkikker

 

Kan ik je verder helpen?