Workspace as a Service voor Onderwijs

Workspace as a Service Experience voor Onderwijs

De onderwijswereld is volop in beweging en deze bewegingen hebben ook impact op de manier waarop ICT middelen worden gebruikt door studenten en docenten. Meer weten? Lees dan verder op deze pagina. 

De onderwijswereld is volop in beweging en deze bewegingen hebben ook impact op de manier waarop ICT middelen worden gebruikt door uw studenten en docenten. Thema’s als Bring your Own Device, vereenvoudiging van ICT-beheer, maar ook zaken als Veiligheid en Privacy zijn binnen het Onderwijswerkveld niet meer weg te denken.

Workspace as a Service Experience voor Onderwijs

Gezamenlijk werken aan projecten, Leren op afstand, digitale examens, toets werkplekken, communicatie tussen studenten en docenten; alles veranderd in een hoog tempo. Dit heeft tevens impact op de manier waarop studenten en docenten willen beschikken over gegevens en applicaties.

Om studenten en docenten in staat te stellen om optimaal te kunnen presteren en altijd en overal te kunnen beschikken over hun gegevens en applicaties heeft Sogeti de Workspace as a Service ontwikkeld. Dit is een werkplekoplossing die onderwijsinstellingen in staat stelt om gebruikers een volledig gepersonaliseerde digitale werkomgeving te bieden. Flexibel, kostenefficiënt en aangepast aan persoonlijke wensen van uw medewerkers en studenten.

Om u kennis te laten maken met de mogelijkheden en specifieke toepassingen binnen het onderwijs organiseren Microsoft en Sogeti gezamenlijk een Workspace as a Service Experience op ons kantoor in Vianen. De sessies tijdens deze ochtend worden verzorgd door een vertegenwoordiger vanuit de onderwijswereld en uiteraard door sprekers van Microsoft en Sogeti die bekend zijn met de unieke kenmerken van IT-uitdagingen binnen het onderwijs.

Tijdens deze interactieve sessie komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  • Altijd en overal leren.
  • Veiligheid en Privacy.
  • Hybride (Cloud) Hosting en de manier waarop de beschikbaarheid kan worden gegarandeerd.
  • Bring Your Own device.
  • Landelijk samenwerken met behoud van de eigen/regionale identiteit.
  • Vereenvoudigen van het IT-beheer.
  • Flexibiliteit binnen een sterk veranderende branche.

Programma

09:00 uur Ontvangst
09:30 uur Opening en programma
10:00 uur Microsoft en de visie op Onderwijs - Martin Diepeveen, Accountmanager Hoger Onderwijs Microsoft
10:45 uur De nieuwe Werkplek van het ROC Midden-Nederland - Rene van den Berg, Directeur ICT & Informatiemanagement ROC MN
11:45 uur Sogeti’s Workspace as a Service - Glenn Wesenhagen, Solution Architect Sogeti
12:30 uur Wrap-Up en afsluiting 
13:00 uur  Lunch

Nieuwsgierig geworden?

Meer weten over thema’s zoals Bring your Own Device, vereenvoudiging van ICT-beheer, veiligheid en privacy binnen het onderwijs? Neem dan contact met ons op voor eer informatie of bekijk onze Events. 

Kan ik je helpen?

09:00 - 13:30
Sogeti kantoor Vianen