banner-web-qx-day-2023

QX Day 2023 - Quality Experience Center

Naast de presentaties en workshops is er op locatie het Quality Experience Center ingericht, waar je Quality Engineering in de praktijk beleeft en kennis kan maken met de nieuwste tools. Vanaf 09:00 uur ben je welkom in DeFabrique.

Quality Experience Center

Naast de presentaties en workshops is er op locatie het Quality Experience Center ingericht, waar je Quality Engineering in de praktijk beleeft en kennis kunt maken met de nieuwste tools. Verder kun je belevenissen ervaren op tal van gebieden van ons vakgebied en dienstverlening. Hieronder kun je lezen wat er bij de corners in het Quality Experience Center te doen is. Vanaf 09:00 uur ben je welkom in DeFabrique, en kun je alvast inspiratie opdoen in het Quality Experience Center.

Tricentis

Bij de Tricentis-corner kun je Dr. Tricentis bezoeken voor een gratis kwaliteitsborgingsconsultatie, of één van de demo's bijwonen, om 12:00: Live Compare (Change Impact Analysis), om 14.40: qTest (Test Automation Management) en, gedurende de hele dag op aanvraag, demo's over No-code Test Automation. Bovendien, als je meer wilt horen over de kwaliteitsborging van je digitale transformaties, heb je ook de kans om Transformer-auto's en Apple EarPods te winnen!

Datprof

In de DATPROF Expertise corner tref je Test Data uitdagingen voor testteams en zie je oplossingen daarvoor in actie. Zie hoe de DATPROF tooling anonimisering, subsetten en synthetische data generatie uitvoert op het test data executie platform.

Lachend door je after lunch dip?!

Bert Nienhuis en Michael de Boer vertellen over: Dirk Datalek & Sander Security Officer zijn namens DATPROF weer op pad! Hoe zat het ook alweer met die testdata uitdagingen? Wat denkt Dirk ervan? Of is het toch beter om Sander te volgen? DATPROF zou DATPROF niet zijn als zij ook laat zien hoe dat dan praktisch gaat. Heb je zin om lachend je lunch te verteren: kom kijken bij “testdata opgelost met een knipoog!” Bezoek deze Workshop/presentatie om 13.00 uur in de Break-out room, Kalvermelk 2b.

Parasoft

Bezoek Parasoft in het Quality Experience Center en maak kennis met onze tools! We komen graag met je in gesprek over het automatiseren van testen. Meer hierover tijdens de sessie van 15.20 uur met Marcel de Nijs, Puck Blom & Lisette Heijkoop. “Meer dan een mock: Service Virtualization in het complexe landschap van ING.”

TMAP: Quality Engineering for SAP

Ontmoet dé experts op het gebied van SAP Testing & Quality Engineering. Bespreek praktische uitdagingen op het gebied van testen en kwaliteit in jouw SAP-project en kom meer te weten over de gloednieuwe training en certificering rondom TMAP: Quality Engineering for SAP. En natuurlijk het SAP Quality Engineering Rad. Geef een draai aan het rad en maak kans op een gratis “TMAP: Quality Engineering for SAP” training (of een van de andere prijzen).

Keysight - Eggplant

Bij onze sessie ligt de nadruk op de kracht van AI in het testproces. AI kan snel talloze testcases genereren, wat niet alleen de efficiëntie en dekking van tests verbetert, maar ook bijdraagt aan een duurzamere ontwikkeling door verspilling te minimaliseren. Naarmate softwareprojecten complexer worden, zoals in de defensiesector, zorgt AI ervoor dat de testcases meeschalen, waardoor de kwaliteit behouden blijft en de milieu-impact van frequente updates vermindert. Kom naar onze workshop/presentatie in de Break-out room, Kalvermelk 2b, van 13.55 tot 14.40. We zullen use cases tonen uit sectoren zoals defensie, productie, mobiel en web.

Cardan Technobility

Ontdek bij onze stand hoe het is om kleurenblind te zijn met kleurenblind Lego Bouwen, of test je geheugen met Alt Text Memory. Laat een Quick Scan van je website of app uitvoeren voor directe feedback. Wil je echt inzicht krijgen in beperkingen? Probeer onze speciale brillen en hulpmiddelen. Duik met ons in de wereld van toegankelijkheid!

Prompt Engineering

Loop langs onze corner voor al je vragen over “Prompt Engineering”. We kunnen een aantal praktische voorbeelden laten zien van wat er mogelijk is met prompt engineering, en wat dan het resultaat is. Van Generative AI tot basic tekstvoorbeelden. Kortom, als je een beter beeld wilt krijgen van wat er mogelijk is en hoe dat er in de praktijk uitziet, kom dan vooral langs bij onze corner.

Capture the flag – Security CTF Challenge

We hebben doorlopend een aantal leuke security challenges, waarbij je zelf opdrachten kunt uitvoeren en oplossingen moet bedenken om de challenges op te lossen. Leuk, leerzaam en goed voor je Security bewustwording. Uiteraard kun je bij onze corner ook terecht voor al je vragen rondom Security uitdagingen voor jouw organisatie.

Bias revealed – kies een persona, ontdek jezelf

Doe mee aan een interactieve poll om inzicht te krijgen in hoe jij handelt in de scenario’s die voorbijkomen. Bijvoorbeeld bij het selecteren van een kandidaat bij het uitvragen van een rol, wie heeft de bug opgelost in de code… Tot slot, een vraag: hoe vaak denk jij dat jouw eigen bias je dagelijkse beslissingen beïnvloedt?

Academy

Leer meer over onze nieuwe training TMAP: Quality Engineering for SAP! Hoe worden TMAP test technieken toegepast voor SAP-processen? Pers alle kennis eruit en ga daarna langs bij Jacco Moens die samen met jou een game zal ontwikkelen vanaf 0 met behulp van ChatGPT. En dat allemaal op basis van jouw input! Wat voor een game ga jij ontwikkelen?

DYA – Sensemaking Architecture

Doe de Quick–Scan Architectuur! Bij onze corner kun je ook terecht voor een diepere blik op de architectuur bij jouw organisatie. Verder kun je vragen stellen over SENSEMAKING Architecture om het Quality Engineering and Testproces te verbeteren.

Performance Testing as a service

Wij laten je zien hoe we Performance testen kunnen uitvoeren met behulp van Loadrunner Cloud. Met onze Performance testing as a Service oplossing kunnen we gemakkelijk testen opnieuw uitvoeren om zo resultaten met elkaar te kunnen vergelijken. Uiteraard kun je bij ons ook terecht met al je vragen op het gebied van performance testen.

Partners

Bij Sogeti geloven we dat je samen meer bereikt dan alleen. Daarom bouwen wij aan een netwerk van strategische allianties met partners die ieder de beste oplossing op hun terrein bieden. Hun specialisme versterkt ons IT-vakmanschap en helpt ons zo om meer waarde te leveren aan klanten.

Tricentis

Tricentis is een wereldleider op het gebied van continu testen en kwaliteitsengineering. Het door AI aangedreven, continue testplatform van Tricentis biedt een nieuwe en fundamenteel andere manier van softwaretesten. Een aanpak die volledig geautomatiseerd is, volledig codevrij en intelligent aangedreven door AI. Het richt zich zowel op agile ontwikkeling als op complexe bedrijfsapps, waardoor bedrijven hun digitale transformatie kunnen versnellen door de software-release snelheid drastisch te verhogen, kosten te verminderen en de softwarekwaliteit te verbeteren. Tricentis wordt algemeen erkend voor het opnieuw uitvinden van softwaretesten voor DevOps, cloud en bedrijfstoepassingen en is door belangrijke industrie-analisten, waaronder Forrester, Gartner en IDC, erkend als een leider. Tricentis heeft meer dan 2.500 klanten, waaronder enkele van de grootste merken ter wereld, zoals McKesson, Accenture, Allianz, Telstra, Dolby en Vodafone.

Datprof

DATPROF is gespecialiseerd in testdatamanagement en biedt oplossingen voor diverse uitdagingen op het gebied van testdata. Hun platform heeft als doel het beheer van testdata te vereenvoudigen door data masking, subsetting, provisioning en discovery te integreren in één Test Data Management (TDM) tool.

Keysight

Bij Keysight staat innovatie centraal. Het bedrijf streeft ernaar om innovators te ondersteunen bij het verkennen, ontwerpen en realiseren van wereldveranderende technologieën. Met een sterke focus op softwaregerichte oplossingen bedient Keysight het gehele spectrum van ontwerp tot ontwikkeling, waardoor bedrijven de innovaties van morgen sneller en met verminderd risico kunnen leveren.

Of het nu gaat om elektronisch ontwerp, netwerkemulatie of testuitdagingen, Keysight zorgt ervoor dat bedrijven de beste productervaringen kunnen creëren. Ze verbeteren voortdurend het ontwerp- en ontwikkelingsproces, optimaliseren netwerken en maken gebruik van AI en digitale tweelingen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen op gebieden zoals 5G en 6G, EV en AV, IoT en quantum computing.

Met Keysight als partner kunnen bedrijven met vertrouwen vooruitgang boeken, wetende dat hun innovaties uitstekend zullen presteren in onze verbonden en dynamische wereld.

Parasoft

Parasoft versnelt de levering van veilige, conforme en kwalitatief hoogwaardige software dankzij een intelligent geautomatiseerd test- en kwaliteitsplatform. Het Continue Kwaliteitsplatform van Parasoft integreert naadloos met moderne ontwikkelingstools binnen de CI/CD-pipeline, wat de ontwikkelervaring en bedrijfsresultaten voor softwareontwikkelings- en testprofessionals en leiders verbetert.

Ontwikkelaars waarderen onze krachtige tools voor statische code-analyse, unit testing en code coverage, inclusief SAST-mogelijkheden die direct werken binnen de populairste IDE's. Onze bekroonde API-testing en servicevirtualisatie automatiseert het testen van moderne microservices en cloud-applicaties. Al deze elementen worden samengebracht in Parasoft's toonaangevende rapportage- en analysedashboard, dat een gecentraliseerd overzicht van kwaliteit biedt. Hierdoor kunnen organisaties met vertrouwen leveren en slagen in de meest strategische ecosystemen en ontwikkelingsinitiatieven van vandaag - zoals beveiliging, safety-critical, Agile, DevOps en continue testing.