Diner pensant: het nieuwe digitale gedrag

Diner Pensant

Benieuwd naar de ontwikkelingen in het nieuwe digitale gedrag? Diverse sprekers bespraken dit tijdens een Diner Pensant van VINT. 

Het lopende VINT-onderzoek naar de Post-Millenial Generatie heeft veel nieuwe inzichten gebracht over de digitale gedragingen van de jeugd.  Tijdens een Diner Pensant met als thema 'Het nieuwe digitale gedrag' geven diverse sprekers een doorkijk in de wereld van ASMR, New Retail in China, en de macht van internet-influencers die sterk in opkomst zijn.

 

Diner Pensant

Sprekers Diner Pensant

Nederlands bekendste China-trendwatcher, Ed Sander, praat je bij over de laatste digitale ontwikkelingen in China. Je hoort over new retail en hoe de jeugd met gebruik van de smartphone zijn leven leidt op WeChat en zichzelf uitzendt op televisiekanalen als yy.com. Digitale fenomenen als Hatsune Miku en Mukbang zijn enkele van de populaire begrippen waarmee hij u bekend zal maken.

Influencer-specialist John Meulemans staat aan het hoofd van een netwerk van meer dan 4000 vloggers, podcasters, gamers en Instagrammers, met een bereik van 325 miljoen mensen. Hij licht toe hoe deze nieuwe mediamakers een nieuwe vorm van marketing in het leven hebben geroepen, en hoe zij in staat zijn om hun miljoenen volgers aan bestaande merken te binden.

Een van Nederlands populairste YouTubers, Isabel Meijering, komt uitleg geven over de laatste internet-hit ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response). Op haar Youtube-kanaal publiceert zij wekelijks zogeheten ASMR-video's waarin zij haar kijkers naar een ‘ander universum’ vervoert en een gevoel van euforische ontspanning teweegbrengt. In de afgelopen twee jaar heeft zij met haar video’s meer dan 40 miljoen pageviews gerealiseerd.

Na de inspirerende sprekers volgt  een boeiende tafeldiscussie en worden inzichten met elkaar gedeeld. 

Deelnemen aan Diner Pensants?

Het Diner Pensant is een terugkerende exclusieve bijeenkomst van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) voor C-level genodigden van grootzakelijke organisaties. Op diverse momenten van het jaar, vaak gerelateerd aan de lancering van nieuwe trendrapporten van VINT, komen zo'n 50 genodigden naar Kasteel Hooge Vuursche voor een inspirerende avond met een visionair thema. 

Herken je je in het profiel , de insteek van het event en wil je graag een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze of volgende Diner Pensants? Stuur dan een bericht naar Menno van Doorn. 

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985

18:00 - 21:00
Kasteel de Hooge Vuursche Baarn