Behind The Cloud

Front-end Lighting Talks - WebAssembly & Frontend Frameworks

De laatste Front-end Lightning Talks van 2021!

Voor iedereen die geïnteresseerd is in WebAssembly, Angular, Vue.js of React! 

Frontend Lighting Talks - WebAssembly & Frontend Frameworks

De laatste Frontend Lightning Talks van 2021! Drie geweldige en korte presentaties. 

Programma

19:00 - 19:10 👋 Welkom & Introductie
19:10 - 19:30 💬Nuxt, Next... its NestJS - Ankit Raghuvanshi
19:30 - 19:35 🍹Drinkpauze
19:35 - 19:55 💬 Astro your web on a diet - Sander Geraedts
19:55 - 20:15 💬 Learning to love HATEOAS - Sander ten Brinke
20:15 - 20:30 🍻 Resterende vragen en afsluiting

Watch Frontend Lightning Talks - Frontend Frameworks on YouTube.


Ankit Raghuvanshi: In de afgelopen jaren hebben we geweldige frameworks gezien zoals Angular, React of Vue, die de productiviteit van ontwikkelaars verbeteren en de creatie van snelle, testbare en uitbreidbare frontend-applicaties mogelijk maken. Hoewel er tal van uitstekende libraries, helpers en tools bestaan voor server-side JavaScript-applicaties, lost geen van hen effectief het belangrijkste probleem van Architectuur op. Ik kwam NestJS tegen en raakte gefascineerd om te laten zien wat het allemaal te bieden heeft.

Sander Geraedts: Sander zal een presentatie geven over Astro, de nieuwste en (naar zijn mening) beste Static Site Generator, wat betekent dat elke pagina van de website vooraf is gebouwd wanneer de gebruiker daarom vraagt. Astro streeft ernaar om alle Javascript te verwijderen die niet specifiek nodig is om te worden uitgevoerd door de gebruiker om de paginasnelheid te verbeteren en het web op dieet te zetten. Sander neemt je door de ins en outs van Astro, en legt uit wanneer je het moet gebruiken en wanneer het het beste is om aan een ander te werken project dat beter geschikt is voor Astro om Astro niet te gebruiken. Aangezien Astro zich in beta bevindt, is het nog steeds volop in beweging. Sander zal ook vertellen over zijn ervaring met het bouwen van projecten met een snel veranderende tool

Sander ten Brinke: Is het je wel eens opgevallen dat je webapps vaak codes bevatten die al op de server bestaat? Je moet bijvoorbeeld die delete knop alleen renderen als de gebruiker de eigenaar is van dit item EN als het item verwijderd mag worden. Maar de API controleert dit ook al als je die delete actie uitvoert! En als de API zijn verwijder logica verandert, moet je al je clients ook handmatig updaten! Dit is saai werk dat veel tijd in beslag kan nemen als je veel klanten over o.a. apps en websites moet updaten en wachten tot ze zijn geïmplementeerd... Was er maar een betere manier! In deze lezing zal ik je een oplossing laten zien voor dit veel voorkomende probleem dankzij HATEOAS. Je zal leren wat HATEOAS is, hoe je het uitspreekt, en hoe je het vandaag nog kan gebruiken!

Deze Frontend Lightning Talk vond plaats op 16 november 2021.

 

Kan ik je helpen?

19:00 - 21:00
Online Meetup