Sogeti Frontend Lightning Talks Event 21-04

Frontend Lightning Talks - Architectuur

Alles omtrent front-end

Word je enthousiast van Vue, React, Angular, Ionic, Capacitor of iets anders met betrekking tot front-end? Haak dan aan bij een van onze Meetups. Voor zowel beginnende als ervaren front-end ontwikkelaars. 

Frontend Lightning Talks

De tweede Frontend Lightning Talks van 2022! Drie geweldige en korte presentaties geven je maximale inspiratie over Frontend Architectuur. Kijk hem hier terug mocht je hem gemist hebben.

Watch Frontend Lighting Talks  -  Frontend Architecture on YouTube.

Programma

  • 19:00 - 19:10 ? Welcome & Introduction
  • 19:10 - 19:30 ? Micro-Frontends With Module Federation - Daniel Frey
  • 19:30 - 19:35 ?Drink break
  • 19:35 - 19:55 ? Making sustainable choices in your frontend architecture - Emiel Kwakkel
  • 19:55-20:15 ? To be revealed
  • 20:15 - 20:30? Leftover question and closing

Als het je leuk lijkt om zelf te presenteren, neem dan gerust contact op met Chrétien van Veldhuizen of Ankit Raghuvanshi via Meetup of LinkedIn.

? "Micro-Frontends met Module Federatie" - Daniel Frey
Je hebt waarschijnlijk al gehoord van "Micro Services" en misschien gebruik je het zelfs in je huidige bedrijf, maar wist je dat je nu hetzelfde kunt doen in de Frontend?
In deze presentatie zullen we begrijpen hoe micro-frontends werken en de redenering erachter. We zullen ook een van de meest interessante manieren verkennen om ze toe te passen in uw projecten met behulp van Webpack's Module Federation functie. WAARSCHUWING: er zal wat code bij betrokken zijn dus, stay tuned!

? Duurzame keuzes maken in je frontend architectuur - Emiel Kwakkel
In 2025 zal naar schatting 20% van 's werelds energie gebruikt worden voor IT-systemen. We zijn niet alleen onderdeel van de oplossing voor klimaatverandering, we moeten ook erkennen dat we onderdeel zijn van het probleem. Kunnen we onze infrastructuur gewoon op groene cloud-oplossingen zetten, of is er meer aan de hand?

Als ontwikkelaars, architecten en analisten leren we allemaal hoe we software van hoge kwaliteit moeten bouwen. Onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid zijn allemaal niet-functionele vereisten die bovenaan het lijstje staan. Door duurzaamheid toe te voegen zijn we in staat om meetbare stappen te maken op de weg. Van business tot analisten, architecten, ontwikkelaars en zelfs de eindgebruiker.

In deze sessie gaan we de basisprincipes van duurzame IT behandelen en toepassen op frontend architectuur. Van NX gedreven monorepositories tot microfrontends en alle keuzes die je onderweg kunt maken om je applicatie duurzamer te maken.

Enthousiast? Meld je aan!

Meld je aan via de knop bij onze Frontend community en word automatisch op de hoogte gehouden van de toekomstige talks. Hopelijk zien we je daar, of online!

Aanmelden

Kan ik je helpen?

Sogetisten aan het werk

Lees verhalen van collega's

Naar blogs

19:00 - 21:00
Hybride