Digital Manufacturing als concurrentie tool voor Private Equity

Digital Manufacturing voor Private Equity

Nieuwe concurrentie tool?

Als private equity-bedrijf actief in productieomgevingen? Digital Manufacturing kan de perfecte concurrentie tool zijn. Benieuwd hoe dit zit? Lees het artikel van Jorus Everaerd of ga direct naar onze Digital Manufacturing services.

Naar Digital Manufacturing services

Digital Manufacturing zou een van de grootste bronnen van onaangeboorde winst kunnen zijn voor private equity-bedrijven die actief zijn in productieomgevingen. Met behulp van nieuwe technologieën en methoden worden IT en OT (operationele technologie) gecombineerd en kan er gebruik worden gemaakt van grote hoeveelheden data. Voordelen zijn bijvoorbeeld procesverbetering die leidt tot vermindering van ongeplande downtime (OEE), verbeterde kwaliteit en minder afval. Ook mass customization via industry 4.0 is mogelijk. De doorgevoerde verbeteringen worden altijd gekozen op basis van een sluitende businesscase en objectieve (data enabled) besluitvorming.

Capaciteit Digital Manufacturing

Helaas ontbreekt het Private Equity-bedrijven vaak aan de capaciteit en technologische systemen om Digital Manufacturing-projecten uit te voeren. Bovendien zijn digitale vaardigheden duur. In dat geval kan een Digital Manufacturing-partner als Sogeti uitkomst bieden. Wij hebben de ervaring en kennis, schaalbare capaciteit en systemen in huis om jouw Digital Manufacturing-project tot een succes te maken.

Verbeteren operationele processen

Wanneer je een ‘aha-moment’ hebt, moet je hier even bij stilstaan. Het artikel ‘How private equity firms are creating value through digital transformation’ van Florin Vasvari van de London Business School bezorgde mij zo'n moment. Bij Sogeti Digital Manufacturing werken we dagelijks aan het verbeteren van de operationele processen van onze klanten. We ontwerpen en ondersteunen de connectiviteit op de werkvloer (data acquisition), we bieden oplossingen voor het verkrijgen van ontbrekende gegevens via sensoren (Industrial Internet of Things) en we gebruiken gegevens om simulaties of digital twins te maken.

Private Equity onder druk

We begrijpen hoe we processen in kaart moeten brengen, gebruiken domeinkennis om zwakke plekken te ontdekken, modelleren om het potentieel van een oplossing te begrijpen en staven dit met de bijbehorende kosten om een businesscase te maken. Uiteindelijk is al ons werk businesscase gedreven. We tonen het potentieel van operationele waardecreatie. In zijn artikel meent Vasavri dat Private Equity onder druk staat om nieuwe kansen en operationele invalshoeken te identificeren en goede risico-gecorrigeerde rendementen te blijven leveren in deze markt van recordactiviteit met historisch hoge waarderingen.

Hij stelt dat digitale transformatie een van de grootste onaangeboorde bronnen van extra winst zou kunnen zijn door een combinatie van nieuwe technologieën en methodologieën die gebruikmaken van grote hoeveelheden data. Dit belooft objectievere besluitvorming en meetbare verbeteringen.

Kritische vragen

Private Equity-bedrijven moeten bij de due diligence-investering gaan nadenken over digitalisering en kritische vragen stellen over onder andere data verzameling (data acquisition), productontwikkeling, productieprocessen en monitoring van activa om potentiële voordelen te identificeren.

Meer weten?

Als dit idee je aanspreekt, helpen we je graag bij de operationele due diligence. Maar ook als je geïnteresseerd bent in welke services we kunnen bieden op het gebied van ervaring, kennis, capaciteit of systemen kun je contact met ons opnemen.

Naar Digital Manufacturing services Expertise aanvragen

Kan ik je helpen?

Jorus Everaerd
Senior Consultant High Tech
Phone number: +31 886 606 600