Caspar Silvester

"Bij Sogeti heb ik de kans om voor de top-100 bedrijven te werken"

Zoek jij een baan in de IT?

Bekijk dan direct de mogelijkheden op onze vacature pagina.

Naar vacatures

 

Caspar Silvester duikt graag helemaal in nieuwe technologie tot hij het snapt. Dat komt goed van pas als DevOps Test Engineer. In die rol houdt hij zich nu bezig met de beveiliging van berichtenverkeer tussen databases. Bekijk ook zijn video hieronder.

Wat doe je als DevOps Test Engineer? 

“Ik schrijf programma’s en scripts die de opgeleverde code van de developers controleert. Binnen het team is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de functionele testers zo min mogelijk met de hand hoeven te doen en alles volledig automatisch gaat. Voor elke nieuwe regel code die wordt toegevoegd, wordt zo direct gecontroleerd of hij niks van de bestaande functionaliteiten kapotmaakt.”

Waar ben je op dit moment mee bezig? 

Caspar Silvester

“Op dit moment zit ik als DevOps Test engineer bij het Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen (BKWI). Samen met mijn team werk ik aan een project om het berichtenverkeer tussen de verschillende databases beter te beveiligen. Dat doen we door het implementeren en testen van End-to-End Security. Dit vind ik superinteressant, want naast code komt hier ook veel kennis over de infrastructuur en simulatie daarvan bij kijken. Daarvoor gebruik ik Docker containers.”

Waar krijg je energie van in je werk? 

“Ik krijg energie van het leren van nieuwe dingen. Ik pluis graag precies uit hoe iets werkt. Dat komt goed van pas, want dat wordt constant van mij gevraagd in deze functie! Het was toen ik begin dit jaar op deze klus aankwam behoorlijk overweldigend om me te moeten oriënteren op de grote hoeveelheid bestaande code. Zeker omdat ik nog weinig ervaring had met de programmeertaal Java. Inmiddels ben ik ingewerkt en heb ik al wat functies aan de code toe kunnen voegen!”

Waarom heb je voor Sogeti gekozen als werkgever? 

“Een goede vriend is al jaren lang erg tevreden met Sogeti als werkgever. Daarom besloot ik te kijken of Sogeti misschien ook iets voor mij was. Toen ik hier kwam, herkende ik meteen wat hij vertelde: bij Sogeti focussen ze meer op jou en je talenten dan op skillset of ervaring."

Mijn collega’s heb ik ook leren kennen als een divers en gezellig gezelschap! Je merkt niks van hiërarchie en drinkt zonder probleem na een meeting nog een biertje met een van de managers.”

 

Watch Meekijken in de keuken | Caspar Silvester (DevOps Test Engineer) on YouTube.

Hoe vind je het om voor verschillende opdrachtgevers te werken? 

“Als je jarenlang bij één bedrijf werkt, leer je hoe de dingen op die plek werken. Bij Sogeti kun je in een paar jaar zomaar bij een aantal top 100-bedrijven werken. Zo leer je vanuit meerdere perspectieven hoe het er in de top van diverse sector aan toegaat. Van tevoren zag ik een beetje op tegen detacheringswerk omdat ik bang was constant opnieuw te moeten solliciteren, iets waar ik geen fan van ben.

Gelukkig word je bij Sogeti erg goed voorbereid. Daardoor was het bij mij in één keer raak. Omdat de meeste opdrachten relatief lang zijn, heb je alsnog veel gelegenheid in te werken en te groeien in de functie. Zo kun je echt een expert worden in programmeren, testen en diverse DevOps-tooling, terwijl je gewoon de zekerheid hebt van een vast contract!”

Carrière maken bij Sogeti?

Wil jij, net als Casper, graag veel kennis opdoen in de IT en werken voor toonaangevende klanten van Sogeti? Kijk dan snel op de vacature pagina voor een baan die bij jou past. Heb je vragen? Laat het ons weten, wij maken graag kennis met je.

Naar vacatures

Kan ik je verder helpen?

Jannette Willemsen Strategisch Recruitement Consultant Sogeti Strategisch Recruitment Consultant
Phone number: +31615225443