Hoe technologische innovaties collega's tevreden kunnen houden

Charlotte Janus

Charlotte Janus (25 jaar) omschrijft zichzelf als gedreven, nieuwsgierig en perfectionistisch. Haar energie werkt aanstekelijk, en zorgt voor een warm teamgevoel bij haar collega’s. Alle reden voor een nominatie in de Young Sogetist Of The Year-verkiezingen. Charlotte vertelt ons waarom zij zo enthousiast wordt van haar werk bij Sogeti. 

Wat is jouw rol bij Sogeti?

“Toevallig is mijn rol recent veranderd! Toen ik ruim drie jaar geleden van start ging als testprofessional bij Sogeti, mocht ik direct met uitdagende klussen aan de slag. De kennis die ik daarbij opdeed mag ik inmiddels doorgeven aan anderen. Ik heb namelijk de overstap gemaakt naar een functie bij de Sogeti Academy waar ik opleidingen over software testing verzorg voor externe organisaties.” 

Wat vind je daar het leukst aan?

“Dat deze functie heel leerzaam is. Ik kom niet alleen dagelijks tot nieuwe inzichten op het gebied van software testing, maar doe ook ervaring op in sales doordat ik de klanten adviseer over ons opleidingenaanbod. Wanneer ik met onze klanten in gesprek ga, probeer ik goed te kijken naar hun behoeftes. Mijn doel is om iedere klant een opleiding te leveren die aansluit bij wat die organisatie nodig heeft.”

Waarom ben jij genomineerd voor de Young Sogetist Of The Year-verkiezing?

“Mijn nominatie in de Young Sogetist Of The Year-verkiezingen heb ik aan mijn collega Linda van Tilborgh te danken. Zij schreef: ‘Charlotte verdient een nominatie omdat ze Sogeti met haar toewijding iedere dag een beetje mooier maakt, en omdat ze Sogetisten bij elkaar weet te brengen.’ Linda’s woorden betekenen veel voor me. Ik zet mij inderdaad graag in voor Sogeti en het is fijn om te merken dat dat gewaardeerd wordt. Na de nominatie heb ik mij dan ook vol enthousiasme op de verkiezing gestort.”

Wat betekent de Young Sogetist Of The Year-verkiezing voor jou?

“Als genomineerde doorloop je verschillende rondes waarin je je expertise kan laten zien. Meedoen is een hele eer, maar ook een mooie stap voor je carrière binnen Sogeti. Zo heb ik mijn netwerk binnen de organisatie door de verkiezing al flink kunnen verbreden. Door alle publiciteit, maar ook omdat ik bij het doorlopen van de verschillende verkiezingsrondes veel leuke collega’s heb leren kennen. Het meest uitdagend aan de verkiezingen vond ik om, naast een volledige werkweek, een project in elkaar te zetten voor de Innovatie-opdracht. Dat werken onder druk heeft me erg veel geleerd.”

Hoe heb jij aanvulling gegeven aan die Innovatie-opdracht?

“Voor de Innovatie-opdracht onderzocht ik welke technologische innovaties aangewend kunnen worden om medewerkers langdurig tevreden te houden en aan de organisatie te binden; een kwestie die mij aan het hart gaat. Het is altijd jammer om een leuke collega waarmee een fijne werkrelatie is opgebouwd, te zien vertrekken. Ik merk dat deze mening breed gedeeld wordt binnen de organisatie. Ook de directie vindt het belangrijk om medewerkers te betrokken te houden. Reden genoeg dus voor innovatie op dit vlak! Mijn oplossing zal hopelijk bijdragen aan de teamspirit bij Sogeti.”

Klinkt goed! Hoe ben je eigenlijk bij Sogeti terechtgekomen?

“Drie en een half jaar geleden opperde mijn bij Sogeti werkzame buurman Werner een carrière bij Sogeti. Via hem kon ik orienterende gesprekken voeren met verschillende mensen binnen het bedrijf en vervolgens een weloverwogen beslissing maken. Ik koos vol overtuiging voor Sogeti en heb daar tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad! Sogeti is een ‘mensenbedrijf’; er heerst een goede sfeer waarin ik me helemaal thuis voel. Leuke collega’s op de werkvloer zijn zo belangrijk! Daarnaast vind ik het tof dat Sogeti zich inzet voor diversiteit op de werkvloer, en dus ook voor vrouwen in de IT-wereld. Voor mij maakt dat Sogeti een enorm fijne werkgever.”

Wat zijn de mooiste momenten in je carrière tot nu toe?

"Dat zijn er vrij veel! Naast de leuke rollen die ik voor mijn klanten heb mogen vervullen, heb ik in 2016 op de cover van personeelsmagazine Itegos gestaan, meegedaan aan de arbeidscampagne en ben ik een tijdje razende reporter geweest. Mijn deelname aan de Young Sogetist Of The Year-verkiezing is een volgende, spannende stap in dit avontuur. De collega’s die ik de afgelopen jaren heb leren kennen, maken mijn reis binnen Sogeti des te mooier!” 

Orienteer jij je op een nieuwe baan?

wil jij net als Charlotte pionieren in jouw vakgebied? Vind de mogelijkheden op de vacature pagina of laat je helpen en inspireren door onze recruiter.

Vacatures
Profielfoto Charlotte Janus
Senior Agile Test Engineer
Phone number: +31886606600