Met Blockchain wordt jouw CV weer echt van waarde

Een leven lang leren is een must

Sogeti is voor haar klanten continu op zoek naar de technologie specialisten van vandaag. Een belangrijke indicatie is een afgeronde opleiding in combinatie met ervaring. Kennis en ervaring zijn echter steeds minder lang houdbaar door de snel veranderende vraag. Een baan voor het leven is al lang niet meer van deze tijd en ook van meerdere banen naast elkaar kijkt niemand meer op. Om bij te blijven met alle ontwikkelingen is een leven lang leren een must. Het gaat hierbij al lang niet meer om alleen inhoudelijke kennis. Competenties zijn minstens zo belangrijk. Het aantal mogelijkheden om te blijven leren groeit enorm.

Versnippering CV's

Symposium of Innovation Eindhoven
Deze trends zorgen ervoor dat CV’s versnipperen. Hoe maak je als sollicitant transparant hoe waardevol jouw kennis is? Kunnen onze klanten in de toekomst blijven vertrouwen op CV’s terwijl de inhoud steeds lastiger wordt om te verifiëren? Hoe zorgen opleidingsinstituten ervoor dat leeraanbod op elkaar en op de arbeidsmarkt blijven aansluiten, en hoe zorgt het ministerie van OCW ervoor dat iedereen goed onderwijs volgt en zich voorbereidt op zelfstandigheid en verantwoordelijkheid?

Blockchain heeft een open karakter

Blockchain, de technologie achter Bitcoin, heeft de potentie om data betrouwbaar en transparant te maken. Eenmaal vastgelegd in de blockchain geeft namelijk zekerheid dat niet meer met deze data kan worden gerommeld. Bovendien heeft blockchain een open karakter; iedereen kan meedoen en er is geen centrale eigenaar. Dat is niet alleen interessant voor een digitaal betaalmiddel als Bitcoin. Elke asset die zijn waarde ontleent aan uniciteit en herleidbaarheid, kan met blockchain diens betrouwbaarheid vergroten.

De waarde van een CV

Jouw kennis en ervaring hebben ook waarde. Deze waarde zorgt dat jij een passende baan vindt. Vaak leg je deze kennis en ervaring vast in je CV. Je kunt je echter afvragen hoeveel waarde een CV heeft als je beseft hoe vaak CV-fraude voorkomt. Dat doet afbreuk aan jouw CV en kost werkgevers veel geld aan screening, assessments en medewerkers die achteraf toch niet de beloofde kennis blijken te hebben.
 
Met blockchain schrijf jij niet alleen jouw CV. Een open blockchain ecosysteem met opleiders, werkgevers, collega’s, overheid, verenigingen zorgen voor betrouwbare en herleidbare kwalificaties. Zo wordt een CV weer echt van waarde!

Interesse in een baan als Blockchain specialist?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Sogeti heeft voor Blockchain specialisten? 

Kijk bij onze vacatures
Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53