Martijn Mulder

Software architect Martijn Mulder: "Voor mij is geen dag hetzelfde"

Ontwikkelen bij Sogeti?

Software architect Martijn Mulder heeft veel ruimte om zich te ontwikkelen bij Sogeti. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ga naar vacatures Bekijk de video

Martijn Mulder is resultaatgericht, gaat graag een uitdaging aan en is pas écht tevreden als hij op een werkdag het verschil heeft kunnen maken. Perfecte eigenschappen voor een software architect en voor een Sogetist. Daarnaast werd Martijn verkozen tot Sogetist van het jaar 2019. Bekijk ook zijn video hieronder.

Wat is je rol bij Sogeti?

“Ik ben binnen de businessline Microsoft werkzaam als senior software architect. In die rol bedenk ik de grote lijnen voor (maatwerk) softwareapplicaties. Die werk ik technisch uit. Daarna zorg ik met mijn team voor de correcte implementatie. Als software architect ben je één van de bouwstenen binnen dit hele proces.”

Hoe ziet jouw werkdag er meestal uit? 

“Voor mij is geen dag hetzelfde, maar over het algemeen komt elke dag wel op hetzelfde neer, namelijk: je bent een vertrouwenspersoon voor de klant, vraagbaak voor je team en pre-sales consultant voor Sogeti.”

Waar ben je nu mee bezig? 

"Op dit moment werk ik aan drie verschillende projecten. Het project bij GLS Parcel Service vraagt nu de meeste aandacht van mij. In dit project brengen we een bestaande Linux-oplossing van GLS voor het uitprinten van pakketlabels naar Microsoft Azure. Tegelijk voorzien we deze oplossing van een customer-facing API. Hierdoor wordt het voor klanten (bijv. webshops) veel eenvoudiger om zaken met GLS te gaan doen. Het toffe is dat we dit met een echt DevOps-team doen, inclusief ontwikkelaars van de klant, maar wel Infra-as-Code en Config-As-Code en Continuous Deployment pipelines toepassen."

Waarom heb je ooit voor Sogeti als werkgever gekozen? 

"Ik heb bij Sogeti gesolliciteerd als Java developer, nadat ik de vacature had gezien voor Young Professional met een Business-School in Ohio. Als ware Amerika-nerd was dat natuurlijk direct een pré. Ook de vraag of ik niet liever in Microsoft-technologie wilde gaan programmeren, kon mij niet van gedachte veranderen. Ik had al van het Sogeti-gevoel mogen proeven en dat zat goed." 

Wat is jouw leukste herinnering binnen Sogeti? 

"Ik heb meerdere superleuke herinneringen. Het gaafste was de deelname aan het Microsoft Visual Studio 2012 TAP programma waaraan wij als Sogeti meededen. Hierdoor kreeg ik voor het eerst de kans om in gesprek te komen met de teams en feedback te leveren op de tools waar wij als ontwikkelaars dagelijks mee werken.

Ook mocht ik namens Sogeti mee naar Barcelona voor het in ontvangst nemen van een Microsoft Partner of the Year award en werd ik verkozen tot Sogetist van het jaar 2019. En ook de zes Super Opkikkerdagen en drie SogeSki-events waar ik bij mocht zijn waren ontzettend tof. Het is de combinatie van dit alles wat Sogeti uniek maakt."

Watch Sogeti past bij mij | Martijn Mulder (Lead Developer Microsoft) on YouTube.

Wil je toekomstige collega's nog iets meegeven? 

“Wil jij verantwoordelijk zijn voor je eigen ontwikkeling, houd je van een professionele en dynamische werkomgeving en wil je met collega’s en innovatieve technische oplossingen het verschil maken bij klanten? Dan zou ik zeker voor Sogeti kiezen. Want binnen Sogeti is er één ding zeker, je draait zelf aan de knoppen van jouw carrière.”

Zie jij zo'n carrière bij Sogeti wel zitten?

Wil jij net als Martijn werken aan innovatieve projecten bij klanten van Sogeti en richting kunnen geven aan je eigen carrière? Kijk dan eens op de vacature pagina of neem contact op met één van onze recruiters. We maken graag kennis met je.

Naar vacatures

Kan ik je verder helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316