iam_professional-irmo

Enthousiaste IAM-professional vertelt

Irmo houdt zich overdag bezig met Identity & Access Management en in zijn vrije tijd kan hij genieten van uiteten, maar ook sporten en bordspellen. Lees zijn blog of word zijn collega.

Naar vacatures

Divisie Cybersecurity

Hoi! Mijn naam is Irmo Keulen, geboren in Amsterdam en tegenwoordig woonachtig in Heerhugowaard, waar ik samen met mijn vrouw woon. Ik ben dertig jaar en in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sportieve bezigheden als zwemmen en hardlopen en doe ik graag bordspellen en ga ik graag uiteten. Binnen Sogeti werk ik bij de divisie Cybersecurity. In deze divisie werken alle specialisten op gebied van cybersecurity nauw samen. Mijn expertise is Identity & Access Management (IAM). Dit is een onderdeel van Cybersecurity wat zich bezighoudt met het managen van digitale identiteiten binnen een organisatie en waar zij rechten toe hebben.

Verbeteren van IAM processen en -infrastructuur

Momenteel ben ik ingezet voor een grote klant van Sogeti. Hierbij werk ik aan het verbeteren van de IAM-processen en infrastructuur. Eén van de projecten waar ik mij mee bezighoud is het implementeren van Risk-based authenticatie. Dit is een manier van authentiseren waarbij gekeken wordt naar verschillende omgevingsfactoren zoals het gedrag van de gebruiker en het gebruikte IP-adres. Aan de hand van deze omgevingsfactoren wordt er door kunstmatige intelligentie een risicoprofiel opgesteld. Dit profiel wordt vervolgens gebruikt om te bepalen of het voor de gebruiker nodig is om zich nogmaals te authentiseren, of dat de gebruiker direct toegang krijgt tot de applicatie. Het grote voordeel van deze vorm van authenticatie is dat er al aan de voorkant een check wordt gedaan of er verdacht gedrag zichtbaar is. Daarnaast heeft het ook voor de eindgebruiker een voordeel: deze hoeft zich minder vaak te authentiseren. Dit project gaat, onder andere, samen met het uitrollen van een passwordless authenticatiesysteem. Dit systeem heeft als doel het gebruik van wachtwoorden tot een minimum te reduceren.
De klant speelt hiermee in op de trends die zich op het IAM-gebied voordoen. Er zijn steeds meer (grote) bedrijven die passwordless omarmen en die werken aan het verbeteren van de security. Hierbij moet niet de eindgebruiker worden vergeten; immers als het te secure (en daarmee moeilijk voor de eindgebruiker) wordt, bestaat de kans dat zij de security gaan omzeilen. Dat is dan ook één van de mooie aspecten van IAM, aan de ene kant is er een security behoefte en aan de andere kant moet het ook toegankelijk en bruikbaar zijn.

Ontwikkelmogelijkheden binnen Sogeti

Het werken bij Sogeti is top! Leuke en behulpzame collega’s die openstaan voor een praatje en die je verder willen helpen; het voelt als een hecht team. Ik ben bij Sogeti begonnen tijdens mijn studie Cybersecurity. Eerst via de Studentenunit, om vervolgens mijn afstudeeronderzoek bij Sogeti uit te voeren. Wat mij met name aanspreekt zijn de ontwikkelmogelijkheden (en de inspraak die je hierop hebt) en de mogelijkheid tot het volgen van verschillende cursussen. Zo ben ik nu bezig met een Test Automatiseringscursus, waarbij er hands-on met verschillende (test) frameworks wordt geëxperimenteerd. In het verleden heb ik ook een DevOps- en SQL-cursus gevolgd; het aanbod hierin is heel divers. Naast de werkzaamheden voor de groep en de cursussen houd ik mij ook bezig met de IAM guild. Dit is een intern kennisplatform voor vragen en het delen van ervaringen bij klanten. Hoewel deze guild nog in de kinderschoenen staat, is er al veel interesse van collega’s.

De favorieten van Irmo

  • Apps: NU.nl, RunKeeper
  • Websites: StackOverflow, youtube.com, mermaid.live
  • Gear: Keyboard en race stuur
  • Film: Good Will Hunting
  • Eten: Rendang

Doorontwikkelen in Security

Wil jij uitgedaagd worden en jezelf kunnen blijven ontwikkelen? Wil je werken in een team van Cybersecurity specialisten? Kom dan eens kennismaken of bekijk de vacatures.

Naar vacatures


 

Kan ik je helpen?

Sogeti Sigrid van t klooster Lead Recruiter
Phone number: +316 53261400