Dirk van Erve UX/UI Designer bij Philips

Wereldwijde bibliotheek met designcomponenten bouwen

Als UX/UI Designer werkt Dirk van Erve bij Philips. Daar heeft hij het zo naar zijn zin en levert hij zulk goed werk, dat hij met het team de Red Dot Design Team of the Year Award heeft ontvangen! Lees hieronder zijn verhaal of bekijk direct de vacatures.

Bekijk vacatures

 

UX/UI Designer bij Sogeti

Misschien is UX/UI Designer niet de eerste rol die door je hoofd schiet als je denkt aan Sogeti, maar toch past het naadloos in onze dienstverlening! Juist als UX/UI Designer moet je van de hoed en de rand weten als het aankomt op technologische ontwikkelingen. Daar weet ik inmiddels alles van. Inmiddels werk ik al 10 jaar als Sogetist en nog altijd met veel plezier! Op dit moment werk ik als UX Designer en Product Owner bij Philips. 

Designen voor Philips

Vanuit een start-up van Sogeti begon ik met wat designsprints bij Philips, inmiddels ben ik Product Owner van
een internationaal team. We bieden een wereldwijde bibliotheek met designcomponenten die onderling op elkaar zijn afgestemd. Elk systeem dat Philips maakt, moet de identiteit van het bedrijf uitstralen en gebruiksvriendelijk zijn: van een elektrische tandenborstel tot een MRI-scanner. Onze herbruikbare bouwstenen helpen honderden designers en duizenden ontwikkelaars over de hele wereld bij die opdracht. Ze hoeven niet zelf over elk detail na te denken. Mijn uitgangspunt is meer te doen dan van je wordt verwacht en vooral ook relevant zijn. Hoe maak je een designcomponent, bijvoorbeeld een knop, nog slimmer, nog beter bruikbaar? Dat vraagt vindingrijkheid, kijken welke middelen je hebt en hoe je die het beste inzet. Als team zijn we onze eigen advocaat, wij moeten zorgen dat ze onze componenten gebruiken. Belangrijk is dat het binnen je team goed zit. Ik zoek nieuwe manieren om met elkaar te communiceren, ondanks verschillende tijdszones. Door iedereen te horen, zet je mensen in hun energie! 

Red Dot Design Team of the Year

Dit jaar ontving Philips Experience Design prestigieuze erkenning door uitgeroepen te worden tot Design Team of the Year. Reddot rijkt elk jaar de "Design Team of the Year" award uit. Door het winnen van deze prestigieuze award, wordt maar weer duidelijk dat we bij Philips hoge kwaliteit van design leveren. Om daar als Sogetist aan mee te werken maakt me trots! Ik werk sinds november 2018 aan het Philips digital Design Language System (dDLS) om te zorgen dat design en implementatie van Philips applicaties zoveel mogelijk geharmoniseerd zijn. Om met zo'n veelzijdige designorganisatie van Philips deze titel toegekend te krijgen is natuurlijk heel bijzonder! Het laat ook zien hoe dit oerhollandse bedrijf design een effectief onderdeel heeft gemaakt van haar customer-focused strategie. Gaaf dat ik in mijn opdracht hier aan bij heb mogen dragen. Echt een kers op de taart en een prachtig compliment aan het werk dat ik bij Philips verricht namens Sogeti! 

sogeti-dirk-van-erve-red-dot-award

 

Ook werken bij Sogeti?

Ben jij net zo'n design enthousiasteling als Dirk? Daar kunnen we er altijd meer van gebruiken. Klik op de button en bekijk alle UX/UI vacatures.

Bekijk vacatures

Kan ik je helpen?