Sven Ansem

Binnen Sogeti Microsoft werk je samen met een grote groep vakidioten

Sven Ansem is Senior Solution Architect bij Sogeti. Hij omschrijft zichzelf als betrokken, rustig en hulpvaardig, en dat werkt in zijn rol. Zo komt hij er snel achter wat de klant écht wil, waardoor hij de klant goed kan helpen - zowel op de korte termijn als lange termijn. 

Wat is jouw rol bij Sogeti?

 

Sven Ansem

“Ik heb in het verleden verschillende rollen gehad, zoals Solution Architect, Software Architect en Lead Developer. In dit soort rollen help ik de klant met het ontwerpen van oplossingen, het realiseren van de bedachte oplossing en het begeleiden van de werknemers van de klant. Dit allemaal op Microsoft-gebied zoals Azure, .NET, C# en IoT.”

Met welk project ben je nu bezig? 

“Ik ben nu meer dan 1 jaar ingezet bij Achmea. Daar zit ik samen met 10 andere collega’s van Sogeti. We helpen Achmea met de migratie van hun applicaties naar Microsoft Azure, waarbij een hybride situatie ontstaat. Ik vind het tof om te merken dat de klant vertrouwen heeft in mijn kennis en expertise. Ik krijg hier de vrijheid om bepaalde lijnen uit te zetten op basis van hun input.” 

Waar krijg je energie van? 

“Ik krijg energie als ik de klant door mijn inbreng verder zie komen met een probleem waar ze eerst mee worstelden. Het klinkt misschien gek, maar mijn doel is mezelf misbaar te maken. Ik ben pas écht tevreden als de klant zelf verder kan met de oplossing die ik met mijn team heb geïmplementeerd.” 

Welke eigenschappen maken van jou een goede Solution Architect? 

“Ik ben betrokken, rustig, hulpvaardig en observerend. Als architect is het belangrijk om te observeren wat de klant wil. Op basis daarvan kun je een ontwerp maken waarmee je de klant écht helpt. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de langere termijn. Ik vind het belangrijk dat wat ik achterlaat aan het einde van de opdracht de klant ook echt verder heeft gebracht.”

Hoe zie je je toekomst bij Sogeti voor je? 

“Ik zit aan het einde van mijn carrière pad. Ik wil graag met de techniek blijven werken, klanten blijven helpen, young professionals begeleiden en interessante opdrachten blijven doen. Verder hoop en verwacht ik in de toekomst nog steeds met de nieuwste Microsoft-ontwikkelingen bezig te zijn bij Sogeti.”

Wat zou je willen zeggen tegen toekomstige collega’s? 

“Binnen Sogeti werk je samen met een grote groep vakidioten die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Daarnaast geeft Sogeti je de kans om bij grote klanten aan leuke projecten te werken met moderne technieken en methoden. Denk aan Azure, Service Fabric, Agile, CICD en nog veel meer. Wij zijn één van de toonaangevende bedrijven in NL op het gebied van Microsoft.”

Kom werken bij de Microsoft communtiy van Sogeti?

Wil jij (samen)werken met de Microsoft-experts van Sogeti en van je hobbie je werk maken? Kijk dan snel op vacature pagina of neem contact op met één van onze recruiters. We maken graag kennis.

Naar vacatures

Kan ik je verder helpen?