High tech apparaat gaat mensenlevens redden [VIDEO]

Mijn naam is Lourens van Zanen en ik ben Softwarespecialist bij High Tech.

Mensenlevens redden

Ik werk nu voor een medisch bedrijf aan een apparaat dat gaat helpen bij het plaatsen van stents bij mensen met een aneurysma. De techniek die hierbij gebruikt wordt is volledig nieuw en revolutionair. Ik ben er ontzettend trots op dat ik mee mag werken aan een apparaat dat in de toekomst mensenlevens gaat redden.

Werken met nieuwe technologie

De techniek die gebruikt wordt is volledig nieuw en gaat de manier van opereren op patiënten veranderen. Het is allemaal nog geheim. Artsen die ermee worden geconfronteerd zeggen dat het wel bijna sciencefiction lijkt.

Grenzen verleggen 

Technology Leader zijn betekent voor mij dat ik mag werken aan projecten die de grens van wat mogelijk is met technologie verkennen en die grens soms zelf een eindje opschuiven.

Ik blijf Technology Leader door van elk project iets te leren. Bij High Tech doen we dingen die nog nooit eerder gedaan zijn. Dus een vakinhoudelijke cursus is vaak niet mogelijk, of zelfs niet relevant. Vaak wordt je gewoon in het diepe gegooid en moet je zo snel mogelijk up-to-speed komen. Gelukkig is dat iets waar ik erg goed in ben.

 

Het verschil maken

Ik heb voor Sogeti gekozen omdat ik hier echt een verschil kan maken. High Tech houdt zich bezig met projecten die de mensheid vooruit helpen. 

Wat is tot nu toe het mooiste dat je in je carrière hebt meegemaakt?

Ooit kwam er een gebruiker van mijn software naar me toe om me te zeggen dat dankzij mij zijn werk een stuk gemakkelijker was geworden. Het lijkt misschien niet veel, maar deze persoon werkte in een ander continent! En hij was er een van verschillende groepen over verschillende continenten. Mijn werk werd over de hele wereld gebruikt.

Mijn volgende stap

Ik zou graag Software Architect willen worden. Dan zou ik meer invloed hebben en mee mogen beslissen over welke richting de software van een project neemt. Eerst moet ik meer ervaring op doen in verschillende projecten en Sogeti kan me daarbij helpen door mij op boeiende projecten te blijven inzetten.

Hoe maakt Sogeti het verschil voor jou?

Sogeti investeert in het geluk van hun medewerkers. Ze begrijpen dat mensen het beste presteren als ze op een plek zitten waar ze hun ei kwijt kunnen en waar ze energie van krijgen. Het laat zien dat je bij Sogeti voor heel veel mensen écht het verschil kunt maken. Voor mij is dat een belangrijke reden om voor Sogeti te kiezen.

Benieuwd naar de carriere mogelijkheden bij Sogeti? Kijk voor de carrière mogelijkheden op de vacaturepagina van Sogeti of neem contact op. 

Naar vacatures

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316