Febe-walhout-designer-sogeti

Kansen pakken als Designer

Fébe Walhout is als Designer in een bijzondere tijd gestart bij Sogeti, namelijk maart 2020, vlak voor corona. Het bijzondere is, dat dit haar juist extra kansen heeft geboden. Lees haar blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Ervaring on-the-job

Kort nadat ik begon bij Sogeti ging de wereld op slot met alle gevolgen van dien. Opdrachten waren er nauwelijks. Ik heb toen intern aan een aantal projecten gewerkt en trainingen doorlopen. Daar heb ik behoorlijk veel van opgestoken, maar toch was ik erg blij toen ik aan mijn eerste klantopdracht kon beginnen. Dat was een communicatieopdracht bij een organisatie die mensen helpt met een hypotheekachterstand. Daar heb ik vanuit designperspectief gekeken naar: hoe communiceer je met je klanten? Dat was een opdracht van een half jaar waarna ik bij een bank ben gestart op een project om de employee experience te verbeteren. Daar ben ik nu nog steeds. Ze zochten heel specifiek naar een designer met PowerBI skills. Deze laatste had ik mezelf eigen gemaakt bij een van de interne opdrachten in de periode van de lockdown. Daarmee had ik ineens een onverwacht voordeel. Inmiddels is mijn contract al twee keer verlengd, werk ik aan drie verschillende projecten, en wat mij betreft is dit nog niet het einde.

Watch Blijven groeien als designer on YouTube.

Blijven groeien als designer

Ik wil mezelf graag ontwikkelen en dat is ook een van de redenen dat ik mijn huidige opdracht zo leuk vind. Ik maak daar deel uit van een designteam waar wel 60 designers in zitten, waaronder een aantal heel ervaren. Ook kan ik aansluiten bij een maandelijkse sessie waarin men aan kennisdeling doet. Daarnaast volg ik cursussen. Binnen Sogeti hebben we een groot aanbod en je bent best wel vrij om te kiezen welke richting je in wilt. Met een aantal collega’s volg ik een traject. Daarin spreken we eens in de twee weken met elkaar af en dan bespreken we de stof. We zijn nu bezig met ‘The brain & Technology’. Dat is een cursus waarin het brein en computers naast elkaar worden gezet: wat zijn de overeenkomsten, wat zijn de verschillen en hoe kun je designs zo aanpassen dat het menselijk brein snapt wat er verwacht wordt. Buiten werk om ga ik nog graag naar meetups. Ik hou het platform altijd in de gaten en als er een wordt georganiseerd met een interessant onderwerp, dan ga ik daar naartoe. Zeker nu het weer live kan ga ik graag naar een meetup omdat ik daar met vakgenoten van gedachten kan wisselen. 

Werken aan nieuwe ontwikkelingen

Niet zo zeer trends maar wel twee onderwerpen die ik qua design heel interessant vind zijn: accessibility en employee experience. Accessibility staat al een tijd op de radar binnen design. Het is gewoon ontzettend belangrijk dat daar rekening mee wordt gehouden in het ontwerp. Het is een heel specialistisch onderwerp. Dat is ook de reden dat we binnen Sogeti al meerdere meetups hebben georganiseerd om iedereen meer kennis over dit onderwerp mee te geven. De ander, employee experience, daarvan heb ik de toegevoegde waarde ontdekt op mijn huidige project. Customer experience staat al lang op de radar bij organisaties, maar hoe belangrijk is het dat je eigen mensen de tools in handen hebben waar ze prettig mee kunnen werken. Dat maakt medewerkers tevredener en daarbij kunnen ze hun werk beter en efficiënter. Het belang blijkt ook wel dat ik samen met een Sogeti-collega nu een HR-design team hiervoor aan het oprichten ben bij de klant.

De favorieten van Fébe

  • Apps: Spotify, de manier waarop muziek en podcasts aangeboden worden vind ik erg prettig. Flitsmeister, een perfect voorbeeld van een app die de fysieke omgeving van een gebruiker meegenomen heeft in het ontwerp.  
  • Websites: … heb ik niet …
  • Gear: Mijn iPhone. Ik ben onafscheidelijk van dat ding. 
  • Film: Alle Harry Potter films. Nostalgie ten top! 
  • Muziek: Muziek van Beyoncé. Ik ken ook aardig was dans choreografieën uit m’n hoofd.  

Over het werken bij Sogeti

Ben jij nieuwsgierig van aard, wil je werken voor de mooiste klanten en ben je op zoek naar een bedrijf dat er continu naar streeft om iedereen met elkaar te verbinden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs