Opleidingsmogelijkheden

Leertrajecten, IT-opleidingen en andere ervaringen zijn leuk, maar wat heb je er precies aan? En wat merkt de klant daarvan? Samen met je unitmanager stel je een persoonlijk opleidingsplan voor de Sogeti Academie samen. Een belangrijke stap in het plannen van je toekomst.

Ervaring is essentieel. Daarom zijn de IT-opleidingen van Sogeti gebaseerd op ervaringsgericht werken en leren op de werkplek. Daarnaast zijn er uitgebreide introductiedagen. Het werkt namelijk een stuk prettiger als je weer wie de gezichten zijn achter onze producten en diensten. Je krijgt informatie over:

 • De dienstverlening van Sogeti
 • De organisatie en haar geschiedenis
 • De cultuurwaarden
 • Het medewerkersbeleid
 • De opzet van de organisatie

Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de directie van Sogeti en ontmoet je de collega’s die in dezelfde periode starten.

SoLearn: ontwikkeling bij Sogeti

Zoals blijkt uit onze missie, willen wij onze medewerkers een uitdagende, veilige en moderne werkomgeving bieden. Wij waarderen onze medewerkers en [W.1] stimuleren daarbij persoonlijke ontwikkeling en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Eén van de manieren waarop Sogeti hier vorm aan geeft is door middel van SoLearn. SoLearn is de visie op ontwikkelen volgens Sogeti.

Binnen SoLearn staan jouw passie en ambitie centraal en zoeken wij gezamenlijk naar de win-win-win tussen jouw ambitie, de doelstellingen van Sogeti en de wensen van onze klanten. Op deze manier willen wij bereiken dat jij met plezier naar jouw werk gaat, jouw talenten benut en zo optimaal bijdraagt aan de doelstellingen van Sogeti en de wensen van onze klanten. SoLearn bestaat uit vijf fundamenten, die de basis vormen voor een succesvolle ontwikkeling richting jouw ambitie.

Fundament 1: Ongekaderde ambitie

Wat is jouw droom? Hoe zien jouw leven en jouw werk eruit in jouw droom, over drie tot vijf jaar , als jij je niet laat leiden door de praktische belemmeringen van vandaag? Dit is waar de ‘ongekaderde ambitie’ over gaat: jouw toekomstdroom. Als jij vanuit jouw ongekaderde ambitie en jouw passie werkt, ga je met meer plezier naar je werk.

Fundament 2: Winning triangle (Win3)

Als jij jouw ongekaderde ambitie helder hebt, ga je deze concreter maken en jouw ambitie voor komend jaar bepalen. Hiervoor gaan wij met elkaar in gesprek over de optimale win-win-win-situatie (win3) tussen jouw ambitie, de doelstellingen van Sogeti en de wensen van de klant.

Fundament 3: Persoonlijk ontwikkelpad

Op basis van jouw ambitie voor komend jaar bepaal jij jouw ontwikkeldoelen en jouw persoonlijk ontwikkelpad, met manieren van ontwikkelen die voor jou het meest effectief zijn:

Click is individueel leren, bijvoorbeeld met behulp van online leermogelijkheden, zoals online movies, boeken en e-learning.
Connect is leren door e-contact met anderen, bijvoorbeeld door kennisdeling in communities, het volgen van webinars of Massive Online Open Courses (MOOC’s), (serious) gaming of e-coaching.
Face is face-to-face leren met anderen, bijvoorbeeld learning-by-doing onder begeleiding van een mentor, klassikale training in groepsverband of face-to-face coaching.

Fundament 4: Portfolio

Als jij jouw ambitie wilt bereiken, heb jij bepaalde kennis en vaardigheden nodig. Door middel van het portfolio, onderbouw jij welke kennis en vaardigheden jij beheerst. In dit portfolio verzamel jij daarom materiaal, zoals feedback van collega’s of klanten, presentaties, foto’s, filmpjes, etc.

Fundament 5: SoDo

Kennis en vaardigheden beheersen, leer jij het meest effectief als jij deze gaat toepassen in de praktijk. Het is daarom belangrijk dat jij jouw ontwikkeldoelen vertaalt naar concrete resultaten in de praktijk en aan de slag gaat om deze resultaten te bereiken (learning by doing). Door regelmatig even stil te staan bij hoe het gaat en jouw acties bij te stellen, ontwikkel jij je effectief en praktisch richting jouw ambitie.

Young Professional Development programma

Voor we je als Young Professional in het diepe gooien, volg je het Young Professional Development programma aan de Sogeti Academie. Je leest hier alles over op deze pagina.

Ook wanneer je opleiding is afgerond en jouw eerste opdrachten achter de rug zijn, vinden we het belangrijk dat je blijft ontwikkelen. Met je unitmanager maak je daarom een ontwikkelingsplan. Aan de hand daarvan kun je onbeperkt, passend binnen je plan, deelnemen aan de opleidingen van de Sogeti Academie.

E-learning en Action Learning

De combinatie tussen leren met én zonder technologie maakt de Sogeti Academie succesvol. We combineren E-learning met klassikaal onderwijs. Dat betekent overigens niet dat er alleen een docent voor de klas staat. Er is vooral sprake van Action Learning, waarbij je leert door te doen.

Voor de E-learning trainingen wordt samengewerkt met Skillsoft, marktleider op dit gebied. De content loopt uiteen van MCSD-certificeringstrajecten tot projectmanagement. Daarnaast bieden we via Skillsoft toegang tot Books 24*7. Een grote online bibliotheek die je onder meer gebruiken als groot naslagwerk. In een E-learning cursus:

 • heb je 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot een uitgebreide digitale leeromgeving
 • heb je toegang tot trainingsmogelijkheden waar en wanneer je wil
 • leer je plaats- en tijdonafhankelijk en precies datgene wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt
 • heeft iedere cursist een eigen virtuele docent
 • kun je online seminars volgen
 • neem je deel aan open en gesloten discussiegroepen

Netwerk vergroten

Daarnaast is de Sogeti Academie een ontmoetingsplaats voor collega’s met dezelfde interesses en zorgt het ervoor dat jouw netwerk van collega’s groeit. Docenten komen van externe trainingsbureaus of zijn ervaren professionals. Individuele opleidingen bij gerenommeerde instituten buiten de Sogeti Academie zijn ook mogelijk.

Intranet en Sharenet

Interne communicatie gebeurt bij ons via het intranet “Einstein” en Sogeti ShareNet. Via die laatste hebben alle Sogetisten toegang tot een virtuele werkruimte van waaruit zij in teamverband werken aan documenten en informatie, bestanden delen en discussies voeren. Hier is ook al het trainingsmateriaal te vinden. 

Certificaat

Omdat onze klanten vragen om aantoonbaar vakmanschap, krijg je na het afronden van het leertraject een certificering. Denk bijvoorbeeld aan een certificaat op het gebied van Microsoft, Java, Oracle, ITIL, Prince of TMap. 

Meer informatie? Neem contact op met één van onze recruiters!