Opleidingsmogelijkheden

Voor de IT-starters van nu

Leertrajecten, IT-opleidingen en andere ervaringen zijn leuk, maar wat heb je er precies aan? En wat merkt de klant daarvan? Samen met je unitmanager stel je een persoonlijk opleidingsplan voor de Sogeti Academie samen. Een belangrijke stap in het plannen van je toekomst.

Ervaring is essentieel. Daarom zijn de IT-opleidingen van Sogeti gebaseerd op ervaringsgericht werken en leren op de werkplek. Daarnaast zijn er uitgebreide introductiedagen. Het werkt namelijk een stuk prettiger als je weer wie de gezichten zijn achter onze producten en diensten. Je krijgt informatie over:

 • De dienstverlening van Sogeti
 • De organisatie en haar geschiedenis
 • De cultuurwaarden
 • Het medewerkersbeleid
 • De opzet van de organisatie

Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de directie van Sogeti en ontmoet je de collega’s die in dezelfde periode starten.

Young Professional Development programma

Voor we je als Young Professional in het diepe gooien, volg je het Young Professional Development programma aan de Sogeti Academie. Je leest hier alles over op deze pagina.

Ook wanneer je opleiding is afgerond en jouw eerste opdrachten achter de rug zijn, vinden we het belangrijk dat je blijft ontwikkelen. Met je unitmanager maak je daarom een ontwikkelingsplan. Aan de hand daarvan kun je onbeperkt, passend binnen je plan, deelnemen aan de opleidingen van de Sogeti Academie.

E-learning en Action Learning

De combinatie tussen leren met én zonder technologie maakt de Sogeti Academie succesvol. We combineren E-learning met klassikaal onderwijs. Dat betekent overigens niet dat er alleen een docent voor de klas staat. Er is vooral sprake van Action Learning, waarbij je leert door te doen.

Voor de E-learning trainingen wordt samengewerkt met Skillsoft, marktleider op dit gebied. De content loopt uiteen van MCSD-certificeringstrajecten tot projectmanagement. Daarnaast bieden we via Skillsoft toegang tot Books 24*7. Een grote online bibliotheek die je onder meer gebruiken als groot naslagwerk. In een E-learning cursus:

 • heb je 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot een uitgebreide digitale leeromgeving
 • heb je toegang tot trainingsmogelijkheden waar en wanneer je wil
 • leer je plaats- en tijdonafhankelijk en precies datgene wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt
 • heeft iedere cursist een eigen virtuele docent
 • kun je online seminars volgen
 • neem je deel aan open en gesloten discussiegroepen

Netwerk vergroten

Daarnaast is de Sogeti Academie een ontmoetingsplaats voor collega’s met dezelfde interesses en zorgt het ervoor dat jouw netwerk van collega’s groeit. Docenten komen van externe trainingsbureaus of zijn ervaren professionals. Individuele opleidingen bij gerenommeerde instituten buiten de Sogeti Academie zijn ook mogelijk.

Intranet en Sharenet

Interne communicatie gebeurt bij ons via het intranet “Einstein” en Sogeti ShareNet. Via die laatste hebben alle Sogetisten toegang tot een virtuele werkruimte van waaruit zij in teamverband werken aan documenten en informatie, bestanden delen en discussies voeren. Hier is ook al het trainingsmateriaal te vinden. 

Certificaat

Omdat onze klanten vragen om aantoonbaar vakmanschap, krijg je na het afronden van het leertraject een certificering. Denk bijvoorbeeld aan een certificaat op het gebied van Microsoft, Java, Oracle, ITIL, Prince of TMap. 

Meer informatie? Neem contact op met één van onze recruiters!