DYA Dag 2020

DYA Dag Sensemaking

De DYA Dag terugkijken

Op vrijdag 4 september vond de DYA Dag (voor het eerst) helemaal online plaats over de nieuwe visie op betekenisvolle architectuur. De DYA Dag kreeg daarmee een digitale wending! Bekijk hieronder een terugblik op de DYA Dag of kijk de volledige uitzending direct terug.

Naar uitzending op YouTube

Het thema: 'Sensemaking architecture'

In de complexe wereld van digitalisering, energietransitie en vele maatschappelijke vraagstukken is het een uitdaging voor organisaties om hun plek in de wereld te bepalen en realiseren. Hoe geef je betekenis aan al die factoren die tegelijkertijd inwerken op maatschappij en organisatie? Waar invloed op uitoefenen, waar iets mee doen, en wat naast ons neerleggen? Welke taal is geschikt om als architect de organisatie te helpen om deze vragen te beantwoorden?

Betekenisvolle architectuur

In de nieuwe visie van DYA staat centraal hoe we zinvol betekenis kunnen geven aan de complexiteit om ons heen. En dan komen we onvermijdelijk op concepten als ‘system of systems’, ‘sensemaking’, ‘value sensitivity’ en de chaostheorie. Naast als vanouds een aantal inspirerende sprekers uit praktijk en wetenschap, namen we je tijdens de DYA Dag mee in de nieuwe visie op architectuur en hoe het nieuwe DYA de zingeving terugbrengt in de architectuur.

Programma

Om 10:00 uur startte het programma. Als vanouds nemen een aantal inspirerende sprekers uit praktijk en wetenschap, zoals Erik de Jongh, docent onderzoeker Geestelijke Zorg, Windesheim, Jeroen Broersma, Business Development, Madaster en Rogier van Hamburg, Chief Digital & Innovation Officer, Olympia, je mee om vanuit verschillende invalshoeken over betekenisgeving te vertellen. Daarnaast zullen Edzo Botjes en Hans Nouwens van Sogeti meer vertellen over onze nieuwe visie op architectuur: Sensemaking Architecture. Benieuwd naar de visie van Marlies van Steenbergen op het thema van dit jaar? Ga naar 'Vijf vragen aan Marlies van Steenbergen'.

DYA Dag terugkijken

Het voordeel van online uitzenden, is dat je het op elk gewenst moment volledig terug kunt kijken. Heb je de DYA Dag gemist of wil je (bepaalde delen van) de uitzending terugkijken? Kijk hieronder of ga naar ons YouTube-kanaal.

 

Tekenverslag 

tekenverslag DYA dag 2020


Blogs rondom DYA Dag 2020

In 2020 is een aantal blogs geschreven gerelateerd aan het thema van de DYA Dag 2020. Bekijk ze hieronder terug!

Voor wie?

  • Architecten
  • Portfoliomanagers
  • Business- en IT management

Verder is de DYA Dag uitermate interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in enterprise architectuur, portfoliomanagers en business- en IT management.

Naar YouTube

Kan ik je helpen?

10:00 - 12:30
Webinar Sogeti