DYA scan

DYA-architectuur scan

Jouw architectuurfunctie effectief inrichten?

Ontdek wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie en vraag de gratis architectuurvolwassenheid van DYA aan!

Er zitten veel kanten aan werken onder architectuur. Om de architectuurfunctie effectief in te richten, is het essentieel prioriteiten te stellen. Niet alles kan tegelijk, en gelukkig hoeft dat ook niet. De architectuur volwassenheidsmatrix helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Aandachtsgebieden architectuur

Wij zien 17 gebieden die een rol spelen bij het werken onder architectuur. Hierbij dient aandacht te worden besteed aan het invullen van de architectuurfunctie. Samen geven deze  aandachtsgebieden invulling aan de twee dimensies; niveau van architectuur denken en inbedding in de organisatie. Elk aandachtsgebied van het werken onder architectuur moet voldoende aandacht krijgen. Dit betekent echter niet dat elk aandachtsgebied op elk moment in de tijd evenveel aandacht behoeft.

Er is een zekere natuurlijke volgorde om de verschillende aspecten van het werken onder architectuur op te pakken. Oftewel, de aandachtsgebieden en de niveaus die we daarin onderkennen, kunnen in een onderlinge volgorde gepositioneerd worden. Daarnaast hoeft een aandachtsgebied niet meteen tot in perfectie ingevuld te worden. Binnen elk van de verschillende aandachtsgebieden zijn niveaus van volwassenheid te onderscheiden.

Onderstaande tabel toont de niveaus van alle 17 aandachtsgebieden en hun onderlinge rangschikking.

DYA-volwassenheidsmatrix

 

Een toelichting van de aandachtsgebieden en de matrix is beschikbaar als download.

Ontdek de positie van jouw organisatie met de architectuur volwassenheids scan

Wil je een DYA volwassenheidsmatrix van jouw organisatie? Aan de hand van de vragenlijst kan worden vastgesteld wat de huidige positie is van jouw organisatie ten opzichte van deze 17 aandachtsgebieden. Download hieronder de scan en mail deze naar ons!

Uitgebreide scan aanvragen

Wil je de scan door ervaren Sogeti Architectuur Consultants laten uitvoeren voor een uitgebreid advies, of wil je meer info over het instrument? Neem dan direct contact op!

Aanvragen informatie scan

Kan ik je helpen?

Download de Maturity Matrix