Sogeti Rabobank Power Platform low code high impact digital transformeren

Power Platform: low code, high impact

Digitaal transformeren in de hoogste versnelling

Als organisatie wil je makkelijk kunnen inspelen op veranderingen en kansen met beide handen aan kunnen pakken. Daarnaast wil je innovatie bij én voor blijven. Hoe? Geef jouw bedrijf een boost met digitale transformatie. Implementeer een low-code/no-code oplossing en automatiseer belangrijke bedrijfsprocessen veel sneller en tegen lagere kosten.

 

Hoe zou het zijn als collega’s binnen je organisatie in een mum van tijd zelf apps kunnen bouwen, ook al hebben ze geen ervaring met programmeren? En als de professionals die wél vaker code schrijven veel sneller oplossingen maken? Dit is geen sciencefiction, maar slechts één eigenschap van Power Platform. Low code is hiermee niet alleen voor IT’ers, maar voor iedereen in de zakelijke sector. Het ondersteunt jouw bedrijf om te innoveren, veerkrachtig te blijven én om te gaan met een veranderende workforce en overgang naar hybride werken. Zonder dat je extra IT-resources nodig hebt. 

Vier krachtige tools 

De kracht van Power Platform zit hem in het geheel van alle oplossingen. Dit low code/no-code platform kan je zien als een digitale gereedschapskist met vier tools om sneller apps te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een programma voor accountplanning, briefingdocumenten of data-inzichten voor sales. Deze apps koppel je vervolgens gemakkelijk aan oplossingen als Microsoft 365, Dynamics 365 en Azure. Maar ook aan infrastructuren van Microsoft partners, zoals, Sogeti.

Power Apps: razendsnel apps bouwen 

De eerste van de vier onderdelen is Power Apps, waarmee je zonder programmeerervaring eenvoudige bedrijfsapps maakt. Het bouwen van een eenvoudige Power App lijkt op het maken van een PowerPoint-presentatie. Hierdoor kunnen collega’s zonder programmeerervaring gemakkelijk papieren processen transformeren naar een efficiënte app voor smartphones, tablets en desktops. Ook doorgewinterde programmeurs maken hierdoor veel sneller apps. Dit scheelt niet alleen tijd en investeringen, maar organisaties beschikken ook sneller over digitale gegevens uit die getransformeerde processen. En dat geeft inzicht waarmee je processen nog slimmer inricht. 

Power BI: inzicht uit gegevens 

Om die data om te zetten in inzichten komt de tweede tool van Power Platform van pas. Met Power BI analyseer je data en visualiseer je deze in dashboards, zodat trends duidelijk worden. Het helpt je om overal data te verzamelen en deze om te zetten naar gerichte acties. De dashboards en rapporten exporteer je gemakkelijk en geautomatiseerd, zodat datagedreven werken snel binnen handbereik komt. 

Power Automate: slimmer automatiseren 

Herhalend werk is niet alleen tijdrovend, saai en foutgevoelig. Het is ook helemaal niet nodig! Met Power Automate automatiseer je dit werk in een handomdraai. Je sleept functies en databronnen achter elkaar zodat je ze verbindt. Op die manier sorteer je bijvoorbeeld automatisch mails of automatiseer je goedkeuringsstromen. Met Power Automate verbind je alle denkbare databronnen en technologie. Denk hierbij aan Microsoft software, maar ook aan SAP, Oracle en honderden andere oplossingen. 

Power Virtual Agents: maak chatbots met AI  

De vierde tool van Power Platform is Power Virtual Agents. Hiermee maak en beheer je chatbots, waarmee je interne en externe dienstverlening automatiseert. In een handomdraai maak je bots die zowel medewerkers als klanten te woord staan. Deze hulpvaardige assistenten op basis van AI staan 24/7 klaar om veelgestelde vragen te beantwoorden en eerstelijns verkoop- en ondersteuningsinformatie te bieden. Je kunt ze inzetten als een webapp of in Microsoft Teams. 

De kracht is meer dan de som der delen 

Het Microsoft Power Platform is een allesbinder van IT-landschappen. Je vervangt legacy apps met moderne cloud apps of voorziet oude apps van een gebruiksvriendelijke interface. En dat allemaal razendsnel. Dankzij de duizenden connectoren sluit je eenvoudig je hele IT-landschap aan, zodat je silo’s binnen je organisatie afbreekt, meer inzicht krijgt en beter inspeelt op de klantbehoefte. Natuurlijk gaat veiligheid boven alles. Daarom is het een geruststellende gedachte dat security en governance onderdeel uitmaken van het DNA van Power Platform.  

Power Platform - overview

Raak geïnspireerd  

Waar je ook staat in jouw Power Platform journey, we helpen je graag verder! Wil jij ook samen met jouw collega’s de organisatie digitaal transformeren? Vind je het leuk om zelf jouw routineklussen te automatiseren? Start dan met de workshop ‘App in a Day’ en versnel jouw ervaringen met Power Platform. Tijdens deze workshops leer je hoe je apps creëert voor verschillende mobiele apparaten en hoe je deze veilig binnen jouw organisatie deelt.

Wil je het Power Platform breed in de organisatie toepassen en er zo echte business waarde uit halen en tegelijkertijd grip houden op de systemen? Laat ons je helpen door het fundament neer te leggen en een organisatiebreed Center of Excellence voor low-code development te realiseren. Lees hier over de kracht van het Power Platform en hoe Rabobank op deze manier succesvol 30.000 medewerkers laat meewerken aan de IT van de toekomst!

Power Platform Rabobank

Rabobank: volgende stap digitale transformatie door implementatie Power Platform

Rabobank koos voor een low-code strategie op basis van Microsoft Power Platform om Rabobank te helpen wendbaar te zijn, zonder de controle te verliezen. Lees de case!

Meer weten over Power Platform?

Sogeti Raoul Bejdad Power Platform Senior Portfolio Sales
Phone number: +31 886 606 600

Waarom Low Code Application Development van Sogeti?

  • Nauw partnership met Microsoft
  • Jarenlange ervaring met het Power Platform
  • Beschikbaarheid van de Boost Library
  • Eenvoudige integratie
  • Makkelijk in gebruik