Beschikken over goede testdata kost vaak te veel tijd. Testdata moet worden klaar gezet, verrijkt of gewijzigd. Een kopie van productie gebruiken is vanwege wet- en regelgeving niet mogelijk. Kortom anonimiseren is noodzakelijk. Verder kan subsetten veel voordelen opleveren ten opzichte van generatie.

 

Testdata in een pay per run model

Met testdata als een service kunnen klanten van Sogeti en DATPROF profiteren van het snel en eenvoudig beschikbaar stellen van testdata.

Het gebruik van productiedata in een testomgeving is aan privacy regelgeving gebonden en is concurrentiegevoelig. Maskeren van productiedata zorgt ervoor dat data geen gevoelige gegevens meer bevat en geschikt blijft voor gebruik als testdata. Subsetten zorgt voor een consistente verkleinde testset van data uit productie. De set is geschikt voor testen met een sterk verminderde opslagbehoefte.

Belang van testdata management

Bij testdata management draait het om het verkleinen van de risico’s op de testdekking van de beschikbare testgevallen en testdata in uw systemen. Om organisaties te helpen in het verkleinen van deze risico bieden we nu de pay-per-use licentie met Sogeti. Een goede testdata-set geeft uw testers vooraf inzicht in de functionaliteit en stabiliteit van systemen en de bijbehorende risico’s. Door subsetten en maskeren is het mogelijk om op basis van productiedata een testset te creëren die aansluit de testgevallen voor uw werkzaamheden.

Pay per use licentie

Met de dienst Test Data Management van Sogeti zorgen wij voor een efficiënte testdataset, waarmee u snel de gewenste testdata voor uw testen ontvangt. Sogeti neemt de test data tools van DATPROF mee voor de duur van het traject. U betaalt voor de geanonimiseerde en/of gesubsette database, pay-per-use. Na een succesvolle uitvoering van de opdracht heeft u een passende test dataset voor uw systeem. Met deze unieke benadering maken we Test Data Management mogelijk zonder investeringen vooraf met direct resultaat. Daarnaast geven we u inzicht in de eventueel nog openstaande risico’s. Kortom: gestructureerd test data management tegen beheersbare kosten.

Benieuwd naar Test Data Management?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het laten uitvoeren van uw Test Data Management, neem dan contact met ons op.

Ga naar testingservices