Door één button van Testautomatiseerder naar Front-end developer

Jonathan Front-end Developer

Naar front-end development

Ruim vier jaar geleden begon Jonathan Verstraten als Testautomatiseerder bij Sogeti. Na een advies van een collega is hij gaan leren over front-end development. Toen hij zijn eerste button had gemaakt was hij verkocht. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Goede adviezen

Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie kwam ik erachter dat ik graag meer wilde doen met mijn passie voor technologie. Ik was veel aan het twijfelen over mijn carrièrepad. Een vriend gaf mij de tip om eens bij Sogeti te gaan kijken. Nu werk ik al vier en een half jaar met veel plezier bij Sogeti. De eerste twee jaar heb ik gewerkt als testautomatiseerder maar ik merkte toch dat dit het niet helemaal was voor mij. Een collega gaf me toen het advies om eens te kijken naar front-end developer. In mijn avonduren ben ik me gaan verdiepen in alles wat met front-end development te maken had en ik ben zelfs cursussen gaan volgen. En na het maken van de eerste button was ik verkocht.

De magische button

Tijdens het volgen van de cursussen heb ik een button gemaakt. Als je erop klikte dan ging er een tijd lopen en klikte je nogmaals dan stopte de tijd. Ook kleurde de getallen. Even getallen werden groen en de oneven getallen werden rood. Nu ik erop terug kijk was dit echt niet zo bijzonder maar iedereen uit mijn omgeving heeft het gezien en op de knop gedrukt. Ik was zo trots op wat ik had gemaakt en iedereen mocht het weten, of eigenlijk gezegd, iedereen móest het weten! Toen ik bij Sogeti aangaf dat ik graag front-end developer wilde worden moest ik een assessment maken om te zien of ik de benodigde skills had. Deze had ik gehaald en vanuit Sogeti kreeg ik de kans en het vertrouwen om door te gaan als front-end developer. 

Up-to-date blijven in een bewegend vak

Bij front-end development gebeuren er constant nieuwe dingen. Binnen Sogeti willen ze graag dat iedereen zijn of haar kennis deelt. Zo zijn er Front-end lightning talks, hierbij komen er sprekers of collega’s die kort even wat vertellen over welke technieken zij gebruiken of wat ze doen bij een klant. Op deze manier kan je heel veel van elkaar leren en blijf je ook in contact met je collega’s. Wat ik ook doe is dat ik elke dinsdagavond samen met mijn huisgenoot, die ook front-end developer is, ga programmeren of we kijken een video over programmeren. Op deze manier blijven we beide up-to-date en kunnen we ook van elkaar leren. Wat ik ook doe is veel op Twitter kijken. Hier zijn ook veel andere front-enders te vinden en ik merk toch altijd dat je het meeste leert van elkaar. 

Een nieuwe opdracht zoeken

Na dik vier jaar te hebben gewerkt voor één klant is het tijd voor wat anders. Ik ben daar begonnen als test automatiseerder en verder gegaan als Front-ender. Samen met een team hebben we een nieuwe app gemaakt voor de klant. Deze staat ook bij mijn favoriete apps. Op het moment ben ik aan het kijken wat er allemaal kan. Het lijkt me leuk om te gaan werken voor een financiële organisatie. Mijn dag zit daarom nu vol met motivatiebrieven schrijven en het planbord bijhouden. Toch ook probeer ik iedere dag rond een uurtje of drie even een rondje te lopen. Al snel zit je de hele dag op een stoel en kom je niet buiten. Dit soort dingen stimuleert Sogeti ook echt, net als het kunnen bepalen van je eigen carrière pad. Veel organisaties zeggen het wel maar Sogeti laat het ook zien. Dit en de gezelligheid maakt voor mij Sogeti de ideale werkgever. 

De favorieten van Jonathan:

  • Apps:  Boost for Reddit, Tinder, Signal, ICS creditcard app (zelf gemaakte app)
  • Websites: Youtube, Android police, Tweakers, Stack overflow
  • Gear: PS4, Nintendo Switch, skateboard, GameCube controller, telefoon, MacBook
  • Film: Spirited away, 8 mile, Wolf of Wall Street, The Shawshank Redemption
  • Muziek: Techno, Indie Pop Rock, Youngblood Hawke, PNAU, Olivier Schoriesnsert

Veel mogelijkheden

Ben jij benieuwd naar welk carrièrepad jij kan doorlopen bij Sogeti? Neem dan contact met ons op of bekijk de vacatures!

Naar vacatures

Deel het verhaal van Jonathan

Kan ik je helpen?

Jurjan van Slooten Recruiter
Phone number: +31625755543

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs