chretien_frontend

Interactie en inspiratie bij de Frontend Lightning Talks

De Frontend Lightning Talks zijn er om kennis te delen, te inspireren en voor de fun. Eén van de belangrijkste aspecten is interactie en dat is er dan ook genoeg tijdens de sessies. Chrétien vertelt wat de Frontend Lightning Talks zijn en waarom jij er de volgende keer bij wilt zijn.

Aanmelden meetup

Breder publiek trekken 

De Frontend Lightning Talks bestonden al een aantal jaar toen ik werd gevraagd om te helpen met het organiseren ervan. Het concept was dat er drie korte praatjes zijn over verschillende front-end development onderwerpen.  Op een gegeven moment zijn wij gaan experimenteren om meer interactie op te zoeken met mede developers. En nu betrekken we ook andere expertises, om van elkaar te leren en de verbinding op te zoeken.

Een kijkje in de keuken van front-end

Het idee is dat de Frontend Lighting Talks een plek is waar developers samenkomen, kunnen leren, geïnspireerd raken en het gezellig hebben met elkaar. Diversiteit in onderwerpen en sprekers is heel belangrijk. Van best practices met HTML, CSS of Javascript tot en met front-end architectuur. Collega’s van de klant of mede-Sogetisten delen hun kennis. Hierdoor verkrijg je kennis uit verschillende hoeken en je een kijkje in verschillende 'keukens'. Dat maakt Sogeti ook zo tof! Door andermans perspectief te zien krijg je nieuwe inzichten. 

Interaction brengt mens en techniek samen 

Wat ik het leuke vind aan het organiseren van de Frontend Lighting Talks is het combineren van techniek met het menselijke aspect. Ook hoor ik graag verhalen van anderen en hoe zij te werk gaan. Zo blijf ik zelf ook helemaal up-to-date met de nieuwste technieken en kennis. Als persoon groei ik door met andere samen te werken. Zowel met de Frontend Lightning Talks als andere events van onze community Interaction. Hier zitten zowel front-enders als UX/UI designers in. Bij Sogeti kun je alle kanten opgroeien. Van in-dept front-end tot meer T-shaped technische kennis. Wie weet wat de toekomst gaat brengen. Zelf wil ik meer gaan doen met Front-end Architectuur en Sogeti geeft mij die kans. Ik heb echt gemerkt dat hoe meer energie jij erin stopt hoe meer energie je er ook uitkrijgt.

Bekijk Interaction

Verbreden of verdiepen in de techniek 

Nadat ik mijn studie, Communication & Multimedia Design, had afgerond wilde ik naast front-end nog meer technische vaardigheden opdoen. In de bijna 4 jaar bij Sogeti heb ik mij verdiept in front-end, maar ook meer kennis opgedaan over AWS. Dat kan bij Sogeti! Ik vind het leuk om de brug te zijn tussen mens en techniek. De Frontend Lightning Talks is de manier om in aanraking te komen en je te verdiepen in techniek! 

Hoe ziet de avond zelf eruit?

Iedere Frontend Lightning Talk is anders maar de kern is altijd hetzelfde. Hieronder zie je hoe de avond is opgebouwd en wat je dus ongeveer kan verwachten!

18:50-19:00 🪑 Walkin!
19:00 - 19:10 👋 Welkomst & Introductie
19.10: 19.30: 💬 Onderwerp & spreker 1
19.30: 19.50: 💬 Onderwerp & spreker 2
19:50🍻 Resterende vragen en afsluiting

Meld je aan voor de volgende meetup! 

Waarom je er de volgende keer echt bij wilt zijn? De Frontend Lightning Talks zitten vol interactie, gezelligheid en vakinhoudelijke kennis.

Aanmelden      Frontend bij Sogeti 

Kan ik je helpen?

Chretien van Veldhuizen Senior FrontEnd Developer
Phone number: +31 886 606 600

Aanmelden

Wil je er de volgende Frontend Lightning Talks bij zijn? Meld je dan snel aan via de onderstaande knop!

Aanmelden