Hoe ziet een dag eruit van een Agile Quality Expert?

Ik ben Wouter Ruigrok. Ik ben Agile Quality Expert bij Sogeti. In mijn huidige opdracht vervul ik meerdere rollen voor verschillende teams. Zo ben ik Scrum Master voor een DevOps team, ondersteun ik meerdere Scrum teams met het borgen van kwaliteit in hun ontwikkeltraject en begeleid ik Young Professionals die in ontwikkelteams deelnemen.

Daarnaast ben ik onder andere betrokken binnen verschillende community’s, werkgroepen en docent voor de cursussen Agile Foundation, Scrum workshop en DevOps Insights.

Welke passie heb jij voor IT?

Mijn passie voor IT zit vooral in het werken met nieuwe technieken. Ik vind het mooi om deze toe te kunnen passen en dit te vertalen naar bruikbare software voor de gebruiker. Daarom ben ik ook groot voorstander van de Agile werkwijze. De samenwerking met business en gebruiker geeft mij veel energie.

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Ik ben een fervent paardensport liefhebber en dan specifiek de aangespannen sport met paard en wagen. Tijdens mijn werk ben ik veel binnen. Ik vind het dan heerlijk om in mijn vrijetijd buiten bezig te zijn.

 

Wouter Ruigrok paardensport 400x300

Wat is je levensmotto?  

Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt, dan spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik vervul meerdere rollen. Hierdoor is voor mij iedere dag anders. Vanuit mijn rol als Scrum Master faciliteer ik verschillende meetings zoals Stand-Ups en Retrospectives. Daarnaast ben ik dan bezig om proces verbeteringen door te voeren. Op andere dagen ben ik weer bezig met kwaliteitsborging en alles wat daarbij komt kijken. Dus nadenken over automatische testen, zorgen dat requirements helderder worden of aan het kijken hoe we deployments kunnen verbeteren.

In de avonduren ben ik regelmatig op een Sogeti kantoor te vinden. Dan geef of volg ik een cursus of neem ik deel aan een werkgroep of technische meeting

Wat was je leukste project?

Mijn opdracht bij Topicus in Deventer is mijn leukste opdracht tot nu toe. Binnen deze opdracht heb ik aan veel verschillende projecten kunnen werken en heb ik veel kunnen leren. Zo heb ik bij kunnen dragen aan de overgang van waterval naar een Agile werkwijze. Verder heb ik aan het begin gestaan van het automatiseren van de regressietesten.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Via Twitter en Google blijf ik zelf bij op het gebied van Agile en nieuwe technieken. Daarnaast ga ik regelmatig naar trainingen en technische meetings van Sogeti. Tot slot krijg je vanuit Sogeti een persoonlijk budget, hiervan bezoek ik ook met regelmaat externe meetings en kennisdelingssessies.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik zou mij graag verder willen ontwikkelen als Agile coach en op die manier nog meer bedrijven naar een Agile werkwijze helpen. Daarnaast wil ik graag vaker spreken op conferenties. Momenteel heb ik gestaan op de TMap Dag en Agile Testing Day NL. Dit wil ik in de toekomst vaker gaan doen op verschillende conferenties.

Ook werken bij Sogeti als Agile Quality Expert?

Wil je ook werken als Agile Quality Expert kijk dan bij onze vacatures.

 

Kan ik je verder helpen?