Meer vrouwen in de IT! Dat is het doel van het landelijke expertisebureau VHTO, dat ieder jaar Girlsday organiseert. Een initiatief dat Sogeti een warm hart toedraagt.

Girlsday is een geweldige manier om meiden al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor bèta, techniek en IT. En dat is hard nodig, want de komende twaalf jaar zijn er zo’n 120.000 nieuwe medewerkers nodig in de technologische sector. Er zijn vrouwen en mannen nodig om dat gat te kunnen dichten. 

Sogeti en Girlsday

12 meiden naar Girlsday bij Sogeti

Op Girlsday maakt een groep van twaalf meiden, aan de hand van een interactief programma, kennis met het IT-vak. Bij Sogeti betekent dat bijvoorbeeld:

  • Computers uit elkaar halen om er vervolgens sieraden mee te maken;
  • Een sessie over programmeren waarbij met Scratch eigen animaties en videos worden gemaakt,
  • of het programmeren van digitale tekst op een LED paneeltje.

‘De meiden komen soms een tikje sceptisch binnen, maar die houding verandert al snel. Als ze horen dat we gaan programmeren zie je ze denken: saai! Maar eenmaal bezig, spat het enthousiasme ervan af,’ vertelt Sogetist en een van de initiatiefneemsters Maaike van der Horst .  

Bij IT ben jij in charge! 

Donderdag 12 april is er weer een Girlsday. Sogeti opent haar deuren om meiden te enthousiasmeren om voor IT te kiezen. Op het programma van deze interactieve ochtend staat programmeren met een tastbaar resultaat. De meiden zijn in charge, zij bepalen het resultaat. 

Voor die meiden is het leuk om te zien dat hun handelingen direct effect hebben,’ legt Maaike uit.

Zo laat Sogeti zien dat IT wel degelijk tot de verbeelding spreekt. 

Meer weten over Girlsday 2018?

Neem voor meer informatie over Girlsday 2018 contact op via onderstaand contactpersoon.

Profielfoto Mandy Sol
Phone number: +31886606600