marijn-data-specialist

Middenin de dynamiek van de wereld van Data

Marijn is Architect Data  en trekker van de SoConnect Data Meetup. Een Data-liefhebber in hart en nieren en zoekt in zijn werk altijd naar meerwaarde. Lees zijn blog of meld je aan voor de Meetup.

Naar vacatures     SoConnect Data Meetup

Van strategie naar data-oplossingen

Als Architect Data zit ik op het scheidingsvlak van business en IT met de focus op data. Ik maak de vertaalslag van de strategie van de organisatie op data naar dataoplossingen. Mijn laatste opdracht was in de energiebranche. Op dit moment is die branche volop in beweging door de energietransitie. Data speelt daar een heel belangrijke rol in. Binnen het architectenteam slaan we de brug tussen visie en de strategie. In feite ben ik een vertaler van wat we op hoog niveau met elkaar afspreken en zet dat om in een roadmap en guidelines voor de organisatie en zorg dat het ook vatbaar en begrijpelijk is voor de designers. 

Watch Middenin de dynamiek van de wereld van Data on YouTube.

Allemaal data experts

Het mooie aan mijn werk is de diversiteit van collega’s waarmee ik samenwerk. Het ene moment werk ik met iemand die technisch echt heel diep in de materie zit.  Het andere moment met iemand die veel meer aan de business kant zit. Dat betekent ook regelmatig schakelen in de manier van communiceren, en dat is wel eens uitdagend. De grote gemene deler van alle Sogetisten is plezier en vakmanschap. Zo hebben we bijvoorbeeld twee keer per jaar gamenight. Dit is een fantastische avond, voor Sogetisten door Sogetisten gecreëerd. Alleen maar lachende gezichten. En het vakmanschap, ja…stel een Sogetist een vraag over techniek zijn of haar vakgebied, dan hebben ze altijd wel een antwoord en de kans is groot dat je dan het komende uur ook niet meer wordt losgelaten. Zo enthousiast zijn mensen over hun vak. En mochten ze het antwoord niet weten, dan helpen ze je op weg naar degene die het wel weet. 

Quote

"We make technology work betekent dat technologie moet ondersteunen en dat wij in staat zijn om het werkend te maken. Ik vind dat technologie je blij moet maken en vooral niet moet frustreren. Als organisatie moeten wij de brug hierin slaan. Dus hoe maken wij klanten (en hun klanten) blij door techniek in te zetten?"

Elke dag nieuwe ideeën

Ik word heel blij op dagen dat ik iets nieuws heb geleerd. Dat betekent dat ik eigenlijk elke dag met plezier naar mijn werk ga, want ik leer dagelijks van alles. Dat komt door de diversiteit van mensen die hier zitten en door alle verschillende expertises. Daardoor krijg ik elke dag nieuwe ideeën. Ik probeer dit ook over te brengen op collega’s. Bijvoorbeeld door trainingsprogramma’s die wij vormgeven. Zo hebben wij een learning track opgezet specifiek voor dataprofessionals. Het is een track waarin data professionals worden gekoppeld aan coaches. Ze worden niet alleen gecoacht, ze worden ook getraind. Het is een track van zes maanden waarin we de mensen certificeren. Afgelopen week hebben weer vijf van onze professionals volledig het certificeringstraject afgerond. Naast dat het ze tijd en energie gekost zijn zij nu een bak aan kennis en ervaring rijker en daarmee gegroeid in hun ontwikkeling. Ze hebben direct meer keuze uit supertoffe opdrachten.

SoConnect Data

Ik ben trekker van de SoConnect Data. Dit is onze maandelijkse meetup die wij voor de data-collega’s organiseren, maar er haken ook regelmatig anderen aan en dat is heel tof om te zien. De meetups verankeren de expertise en zorgen ervoor dat mensen elkaar beter weten te vinden als ze vragen hebben. Elke maand komt er een ander onderwerp rondom data voorbij. Denk aan datamanagement, -visualisatie, -analytics, maar ook business analyse, of dataplatformoplossingen die in de markt beschikbaar zijn. Het kunnen hands-on sessies zijn maar ook expertsessies. Het mooie is dat je gewoon kan meedoen op moment dat het onderwerp je aanspreekt. Het is ook leuk dat iedereen ervan leert. Van degene die presenteert tot aan het publiek, en ja, ik ook. Want onze data experts nemen je graag écht mee de diepte in. Heel leuk is ook de discussie die we altijd hebben aan het eind van de sessie. Daarin wordt je aan het denken gezet en worden praktijkvoorbeelden gedeeld van wat we bij klanten doen. 

De favorieten van Marijn:

  • Apps: Trackman Je krijgt hiermee toegang tot je golf-data en kan je daarmee in real time je slagen analyseren en jezelf verbeteren.
  • Websites: Youtube.com is mijn go-to wanneer ik snel wil weten hoe iets werkt. Of dit nu gaat om een product van onze partners of het maken van de beste slow coffee.
  • Gear: Dat is toch wel mijn MacBook Pro. Die helpt mij om niet mijn flow kwijt te raken. 
  • Film: The Wolf of Wall Street
  • Eten: Sushi

Toekomst van data

Data blijft groeien, net als de continue behoefte aan inzichten uit die data. We willen geautomatiseerd en steeds sneller en gerichter in actie kunnen komen. Gaat jouw hart hier ook sneller van kloppen? Neem gerust contact met me op, ik vind het leuk om er met je over te praten. We sparren ook graag met dataprofessionals buiten Sogeti. Daarvoor organiseren we regelmatig SoConnect Data meetups op meetup.com. Je kunt gratis lid worden van de groep en dan ben je als eerste op de hoogte bij een volgende meetup. Zie ik je daar? 

Data vacatures              SoConnect Meetup
 

Kan ik je helpen?

Sogeti Maaike Somers Recruiter
Phone number: +31625755508

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs