ian-glenn-chandler-agile-quality-coach-sogeti-webbanner.png

Agile Quality Coaching bij Sogeti

Ian Glenn Chandler is een gedreven Agile Quality Coach bij Sogeti. Dit doet hij met heel veel plezier. Wil je weten waarom? Lees hieronder zijn verhaal of bekijk de vacatures.


 

Als Ian Glenn op verjaardagen vertelt waar hij werkt en wat zijn rol is, kijken ze hem vaak vragend aan en willen ze graag horen wat hij precies voor werk doet. Ian Glenn is namelijk Agile Quality Coach bij Sogeti. Hij vertelt hier graag zelf meer over.

Wat doet een Agile Quality Coach

Sommigen zeggen dat ze wel weten wat bijvoorbeeld een Agile Coach is en doet. Maar een Agile Quality Coach? Ze vragen me vaak wat het verschil is tussen beide rollen. Vanuit mijn perceptie richt een Agile Coach zich vooral op het proces en cultuurdynamiek binnen een team en ligt de focus van een Agile Quality Coach op het proces en het kwaliteitsaspect. Beide rollen richten zich dus op het proces maar bij die van de Agile Quality Coach ligt de nadruk op kwaliteit.

Hoe ziet de rol van Agile Quality Coach er dan in de praktijk uit

Die rol kan op verschillende manieren ingevuld worden. Zo ben ik momenteel ingezet als Scrum Master bij een van de grootste Nederlandse banken. In deze rol coach ik het Scrum team op het Scrum proces. Ik focus daarbij speciaal op het kwaliteitsaspect. Dus de kwaliteit van het werk dat het team levert en de samenwerking binnen het team. Dit doe ik bijvoorbeeld door het organiseren van teamsessies, maar ook op individuele basis. In deze sessies leggen we dan met elkaar de nadruk op de kwaliteit van het werk en hoe we die kunnen verbeteren. Want kwaliteit waarborgen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid! Naast het begeleiden en coachen van het team en het coachen op individuele basis, help ik ook de afdeling in het verbeteren van kwaliteit door middel van het organiseren en faciliteren van gildesessies. Dit betekent concreet dat ik nieuwsgierige collega’s van andere teams help met het verbeteren en waarborgen van kwaliteit.

Niet alleen coachen bij de klant maar ook de Sogeti collega’s

Dat coachen doe ik niet alleen bij onze klant maar ook binnen Sogeti. Samen met, en voor collega’s. Binnen ons bedrijf staat elkaar helpen door kennis te delen en te leren van en met elkaar voorop. Zo ben ik onder andere één van de trainers van onze Agile trainingen en help ik de community te versterken met inhoudelijke kennis en begeleid ik stagiaires. Kortom, ik verveel me niet en kan mijn passie lekker delen!

Waarom ik nog altijd blij ben bij Sogeti?

Sogeti voelt voor mij als een familiebedrijf, waarbij je de vrijheid krijgt om jezelf te ontdekken. De lijntjes met collega’s is kort en we hebben een grote community waar veel kennis en ervaring zit. Zelf ben ik jaren geleden gestart bij Sogeti als Young Professional Tester en heb ik mij ontwikkeld naar Agile Quality Coach. Het mooie is dat ik mijn ambities heb uitgesproken en daardoor heb ik dit niet alleen hoeven doen. Er is meegedacht door mijn Career Manager en mijn collega’s om dit te bereiken. Dit bevestigt voor mij de vakgerichtheid en de collegailiteit dat ik zo waardeer bij Sogeti. 

Niet alleen werk maar ook sociaal

Zo organiseert Sogeti evenementen waarbij ook jouw partner en kinderen zijn uitgenodigd, zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse bioscoopdag. Of de legendarische gameavonden, Soplay, waar zelfs onze CEO meedoet aan een Nerf Gun wedstijd. Hoe tof is dat!
 

Agile Quality Coaching iets voor jou?

Wil je na het lezen van mijn verhaal meer weten over werken bij Sogeti en in het bijzonder de rol van Agile Quality Coach? Of hoe je kwaliteit kan waarborgen in het proces? Neem dan contact op met Diana van Ark, lead recruiter Quality Engineering & Testing of bekijk de vacatures

Naar vacatures

Quality Engineering & Testing

Diana van Ark Lead Recruiter
Phone number: 06-55878933