Digital Days

Digital Days event Header

Waar kies je voor als je morgen digitaal wilt denken en doen? Krijg de antwoorden tijdens Sogeti Digital Days.

Wat is de impact van de digitale transformatie op jouw organisatie en jouw klant? Hoe pak jij digitalisering aan en welke impact heeft dit op de techniek en mensen in jouw bedrijf? Hoe kies je de juiste mix van marketing en technologie om aan de achterkant waar te maken, wat je aan de voorkant belooft? Drie willekeurige vragen waar je antwoord op krijgt tijdens Sogeti Digital Days.

Toets jouw digitale strategie

Op 18 januari geven onze klanten en experts jou inzicht in concrete cases, nemen we je mee in digitale toepassingen en leer je van ervaringsdeskundigen en experts tijdens interactieve sessies. Ontvang inspiratie of toets en valideer jouw digitale strategie, ontmoet digital business experts en ervaar in live demo’s de impact van digital.

Programma Digital Day op 18 januari 2018 

Op de Digital Day in januari staat het volgende onderwerp centraal: "Waar kies je voor als je elke dag meer waarde wil creëren?"

Optimalisatie van de bedrijfsvoering en het faciliteren van de medewerkers zijn essentiële focuspunten van digital. Snelheid voor perfectie. Er is geen tijd meer voor uitvoerige haalbaarheidsstudies of detaildesigns. Je moet snel kunnen acteren op situaties en zo kansen grijpen.

Welke middelen kun je inzetten om die optimalisatie te bereiken? Is het alleen de optimalisatie van processen om de producten en diensten te verkrijgen waarmee je voordeel behaalt of gaat het ook over het beter faciliteren van de medewerkers? Een ding is zeker: organisaties die optimaliseren krijgen meer tijd voor innovatie en innovatie is groei! Tijdens deze Digital Day gaat het over de waarde die digitale optimalisering geeft en welke middelen je kunt inzetten om die digitale versnelling te realiseren.

Onderwerpen en sprekers 18 januari

Na een korte kaderzetting en inleiding heb je de keuze uit 4 van de onderstaande onderwerpen, waarover diverse sprekers korte sessies verzorgen: 
 

 • Marijn Uilenbroek - Haal je medewerkers uit tijdrovende data en zet ze in op informatie.

Calculaties beïnvloeden direct primaire inkomsten en zijn vaak complex, tijdsintensief en kritiek.  Vaak zien we dat de uitvoering gepaard gaat met veel handmatig werk, last-minute aanpassingen in zowel data als programmatuur en traagheid door ongeschikte systemen. Marijn neemt je mee in FinCal, de cloud computing oplossing om calculaties als een service aan te bieden in je organisatie. Zet medewerkers niet meer in op foutgevoelige en tijdrovende data maar laat hen doen waar zij goed in zijn: slimme businesskeuzen maken. 

 • Arie Twigt - Een intelligence jurisprudentie zoekmachine

Wat zijn de mogelijkheden en de toegevoegde waarde van een Artificial Intelligence zoekmachine? Arie laat het zien aan de hand van een concreet voorbeeld in de overheidswereld. 

 • Robin Neven - Wat is het Self in Self Service BI?

In de Business Intelligence (BI) wereld ontstaateen trend van nieuwe generaties die andere inzichten uit andere soorten en hoeveelheden data verwachten.  Daarmee zien we steeds vaker ‘Self Service BI’ voorbij komen. Wat is Self Service BI en wat is het ook vooral niet?En hoe kun je het op een goede manier in je organisatie gebruiken?

 • Chris Baron – One does not simply change culture

We hebben het er vaak over: Agile,DevOps, Lean: het draait om de cultuur… Maar het veranderen van cultuur is niet gemakkelijk. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op het veranderen en definiëren van bepaalde cultuuraspecten. Dit doen we aan de hand van gedrag. Want om een cultuur te veranderen zullen we het gedrag van een individu, team of gehele organisatie moeten veranderen. 

 • Berry van der Stroom - Rapid Innovation 

Hoe kun je binnen een organisatie versneld innoveren en weet je direct of het ook haalbaar is wat je bedacht hebt? Maak gebruik van kennis-, software en innovatieplatformen! In deze sessie licht Berry de stappen van het innovatieproces toe en laat zien hoe je deze stappen sneller kunt laten verlopen. Leer daarbij van de aanpak en service die Sogeti binnen KLM heeft geïmplementeerd, waarmee de toepasbaarheid van de oplossing direct inzichtelijk is en snel geïmplementeerd wordt. Ontvang concrete tips en tricks hoe je innovatie kan toepassen en toetsen.

 • Clemens Reijnen - Bij digitale doelen hoort de automatisering van Cloud Native services

Snelheid van handelen is cruciaal bij het realiseren van een digital platform.‘Continuous Integration and Deployment’ is hierbij de heilige graal;  alles van het software ontwikkelproces automatiseren. Tijdens deze presentatie laat MVP Clemens Reijnen je zien wat er komt kijken bij het opzetten van een volledig geautomatiseerde release pipeline voor een digital cloud platform. 

 • Mark Oost - Algorithmic businesses 

Hoeveel tijd investeren je medewerkers in beslissingen maken die regel gedreven zijn? Hoeveel tijd kost het om vanuit die beslissing een actie te triggeren? Wordt de gestelde regel wel door al uw medewerkers op dezelfde manier geinterpreteerd en uitgevoerd? Een ding is zeker Artificial Intelligence is hét middel in de versnelling van je digital journey. Zou het niet geweldig zijn wanneer de kennis van handelen is om te zetten naar workforce? Een workforce die 24x7 het verschil maakt? Die ervoor zorgt dat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan klantcontact? Mark Oost geeft inzicht in hoe jouw organisatie een Algorithmic business wordt. Een business waarin data de één na belangrijkste asset is en de klant altijd centraal staat.  

 • Jeroen ter Heerdt - Hoe technologie cultuur in bedrijven verandert

Digitale transformatie vereist verandering in rollen, veranwoordelijkheden en processen. Gebruik van data en analyses staan hierbij centraal. Succesvolle bedrijven zijn ‘datagedreven’. Maar wat is nou 'data gedreven' en hoe kun je dat worden?

 • Cheryl van Heyningen - Digital Workspace: op weg naar gelukkige medewerkers

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers niet alleen productiever, maar ook echt gelukkiger worden van het uitvoeren van hun werkzaamheden? De werkplek is allang niet meer die stof vergarende, grote desktop PC op een vaste plek, maar is wat jouw medewerkers willen: een flexibele, intelligente, veilige, vanaf ieder willekeurig apparaat te benaderen digitale omgeving, die een ieder in staat stelt zijn doel te behalen en tot zelfontplooiing te komen! Tijdens deze presentatie neemt Cheryl van Heyningen je in vogelvlucht mee op een reis terug naar het verleden, neemt zij een kijkje naar het heden en doet zij een voorspelling voor hoe de werkplek van de toekomst er uit zal gaan zien.

Programma en locatie

De Digital Days vinden plaats op het hoofdkantoor van Sogeti in Vianen. We starten met een lunch van 12:00-13:00 en sluiten de bijeenkomsten af met een expert chat & drinks rond 17:00 uur. 

 • 12:00 – 13:00 uur Lunch
 • 13:00 – 16:00 uur Programma met diverse sprekers
 • 16:00 – 17:00 uur Expert chat & drinks

Presentaties eerste Digital Day op 2 november

Tijdens de eerste Digital Day van 2 november stond centraal: Waar kies je voor als je morgen digitaal wilt denken en doen? Een aantal sprekers nam de bezoekers mee in hun ervaringen en concrete cases. De presentaties zijn nu beschikbaar. 

Presentaties Digital Day 7 december

Tijdens de tweede Digital Day van 7 december vertelden bezoekers over het creëren van de optimale customer experience. Met sprekers van iProspct, Philips Hue en Innospartlab. De presentaties zijn beschikbaar. 

  Meld je aan voor Digital Days

  De Digital Days geven je inspiratie en zijn de perfecte gelegenheid om jouw specifieke situatie en uitdagingen met experts en vakgenoten te bespreken. Bekijk onze Event pagina voor meer informatie of neem contact met ons op. 

  Kan ik je verder helpen?

  Profielfoto Mark Rumpf
  Phone number: +31 886 606 600

  12:00 - 17:00
  Sogeti kantoor Vianen