testen-is-meer-dan-allen-achter-de-laptop-werken-nisrine-webbanner.jpg

Testen is meer dan alleen achter de laptop werken

Verken de wereld van Quality Engineering & Testing met Nisrine bij Sogeti: Leer alles over verschillende testmethoden en hoe we samen processen verbeteren. Ga met ons mee op ontdekkingsreis in de spannende wereld van testautomatisering, waar we samenwerken, innoveren en hulp krijgen zonder oordeel. Klaar om te duiken in een wereld vol mogelijkheden? Laten we samen op avontuur gaan!

Onmoet Nisrine, werkzaam als Test automation Engineer bij Sogeti. In haar vrije tijd is ze op zoek naar nieuwe eettentjes en wandelt ze graag in de groene omgeving van Eindhoven. De meeste energie haalt ze uit dansen. Nisrine verdiept zich in Industrial Engineering aan de TU Eindhoven, waar ze leert hoe processen geoptimaliseerd kunnen worden. Dit heeft geleid naar een carriére als Test Automation Engineer bij Sogeti, waar een stuk proces- en kwaliteitsverbetering in terugkomt.

Diversiteit en innovatie in Quality Engineering & Testing

Het vakgebied Quality Engineering & Testing is heel breed; testen is simpelweg op alle vlakken nodig. 
Ik ontdek nog steeds dagelijks op hoeveel verschillende manieren er gestest kan worden. Ondanks al die verschillen biedt TMAP een stevig houvast en fundament om te bepalen welke testen je nodig hebt. Denk dan aan het opstellen van een teststrategie, gebruik maken van de testontwerptechnieken en aangevuld waar kan en/of nodig is. Dat is waar jouw eigen ervaring en kennis impact kan maken. 

Het is daarnaast leuk om in een heel dynamisch team te werken, waar je samenwerkt met mensen van verschillende achtergronden en functies. Ik vind het interessant om processen te verbeteren en ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert. Toen ik me realiseerde dat dit de rol van een tester beschreef, wist ik meteen dat ik dit wilde doen.

Samenwerken in Testprocessen

Bij Sogeti heb ik geleerd hoe ik effectief kan samenwerken met verschillende soorten mensen. Iedereen heeft namelijk een eigen aanpak, die niet per se goed of slecht is, maar simpelweg anders. Bovendien heb ik geleerd dat testen niet alleen draait om nauwkeurigheid, maar ook om het vervullen van een coachende rol binnen het testproces. 

Testen is namelijk echt belangrijk, maar veel mensen binnen jouw team kijken hier anders naar. Je moet dus goed kunnen aangeven waarom testen zo noodzakelijk is voor het uitbrengen van een product. Daarom vind ik het ook een kwestie van stakeholdermanagement. Het is meer dan alleen je eigen werk doen achter je laptop!

Teamupdates behoren tot mijn dagelijkse routine

Wat we elke ochtend doen is de zogenaamde ‘daily scrum’. Tijdens deze korte bijeenkomst, die maximaal een kwartiertje duurt, komen we met ons team samen. We bespreken wat we gisteren hebben gedaan, welke problemen we zijn tegengekomen en waarbij we mogelijk hulp nodig hebben. Ook kijken we naar onze plannen voor vandaag. 

Het is altijd prettig om op deze manier een korte update te krijgen over hoe het met het team gaat en of iemand extra ondersteuning nodig heeft. Tot nu toe ben ik erg tevreden over deze werkwijze. Het werken met kortetermijndoelen in plaats van één groot doel maakt het gemakkelijker om gefocust te blijven. 

Bovendien voorkomt het dat testen niet serieus wordt genomen en dat we pas aan het einde van een project beginnen met testen, wat zou leiden tot tijd- en geldverspilling. Door regelmatig tussentijds te testen, kunnen we problemen tijdig oplossen en zo efficiënter werken.

Sogeti ondersteunt

Een groot voordeel van werken bij Sogeti is dat je een sterk netwerk hebt. Niemand jaagt je op met vragen over wat je al af hebt; je hebt de vrijheid om te bepalen wat je wilt doen. En als je hulp nodig hebt, krijg je die zonder oordeel. Ik vind heel fijn dat ik zoveel vragen kan stellen en serieus word genomen. Hier is iedereen gelijk. Daarnaast is het prettig dat je zelf je grenzen kunt stellen. Als je extra wilt doen, kan dat altijd, maar soms is het nodig om wat rustiger aan te doen. Mensen hier lette op elkaar en moedigen elkaar aan om op een gezond tempo te werken. 
Je hoeft je nooit gedwongen te voelen om meer te doen dan je aankan en dat waardeer ik.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Sogeti als tester?

Ben je na het verhaal van Nisrine benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Sogeti? Bekijk dan onze vacature pagina of neem contact op met Helen! 

Vacature pagina

Kan ik je helpen?

Helen Bosma Stages en Traineeships
Phone number: +31629633969