Jouke Java Developer

Als ik de Java-puzzel kan kraken

Als Jouke van der Weij heeft uitgevonden hoe iets werkt en er progressie in kan maken om tot een goed resultaat te komen gaat hij met een goed gevoel naar huis. Dat is wanneer hij denkt: daarvoor ben ik Java developer! Lees zijn verhaal of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Internationale Java-opdracht vanuit Groningen

Mijn huidige opdracht is voor BMW. Daar komt data uit een SAP-systeem binnen over containervervoer welke naar verschillende industriegebieden moet worden gestuurd. Data over: wie de containers inpakt, wat voor materiaal er gebruikt wordt, hoeveel lagen er nodig is en naar welke fabriek de verzending moet. Wij verzorgen de koppeling tussen alle fabrieken.

Watch Jezelf ontwikkelen in verschillende opdrachten on YouTube.

Het leuke aan deze opdracht is dat ik volledig bij de ontwikkeling betrokken ben. Ik ben niet alleen aan het programmeren maar denk ook mee over de aanpak en over de planning. Omdat je met alles in aanraking komt, kun je ook dingen uitproberen. Stel je hebt mogen proeven aan het plannen en je denkt dat is niet mijn ding, dan vraag je daarna weer om meer taken rondom implementeren. Daarnaast maak ik deel uit van een internationaal ontwikkelteam – India, Zweden, Zuid-Afrika en Duitsland. Dagelijks hebben we met deze groep en de klant een daily stand-up waarin we de taakverdeling van de dag bespreken. Daarin zitten mensen van Cloud, Java en SAP, en dan gaan we samen de opdrachten langs. Het is een vrij grote groep en niet elke dag is iedereen aanwezig. Zolang er maar van ieder team iemand is, maakt dat niet uit. We hebben heel nauw contact, ook al is het allemaal remote. 

Java developer

Binnen mijn opdracht kan ik me volledig op Java focussen maar daar komt wel ander tooling bij. Bijvoorbeeld Kafka, Azure en Docker. Je hoeft hier niet alle ins en outs van te weten, maar om Docker als voorbeeld te nemen; je moet weten hoe je een container opzet hoe je daar je apps in krijgt en hoe je daar zelfexplorerend in wordt. Dus dat je weet waar je datgene kan vinden wat je nodig hebt.  Bij Kafka werk ik als Java developer aan de connectie ertussen. Kafka heeft topics en die topics hebben een message cue erin zitten waar data binnenkomt en uitgaat. Daartussen kun je een Java- applicatie zetten die dan Java binnenkrijgt en transformeert naar de structuur die je wilt en het dan weer doorsturen naar een andere topic. Binnen mijn huidige opdracht heb ik de ruimte om te me verder te verdiepen in deze topics. Zo ben ik nu bezig met het opzetten en perfectioneren van een topic.

"We make technology work betekent voor mij samen bezig zijn met het ontwikkelen van de nieuwste technologieën en hierin exploreren. Dat maakt het heel erg leuk want je kunt jezelf, je collega’s en de klant ontwikkelen in de technologie. Zo ben je altijd bezig met nieuwe innovaties".

Sogeti in Groningen

Ik ben begonnen met de studie Kunstmatige Intelligentie. Dat is een brede opleiding waar je in heel veel verschillende talen leert programmeren. Tijdens mijn master ging ik de banenmarkt op en rolde in een Java-functie. Daar heb ik mij snel mogen én moeten ontwikkelen. Alleen was ik bij die organisatie de enige met Java-kennis. Ik ben toen op zoek gegaan naar een omgeving waar ik met anderen kon leren. Dat heb ik bij Sogeti in Groningen gevonden. Ik heb nu collega’s die allemaal interesse in technologie en innovatie hebben en die zich willen ontwikkelen en openstaan voor nieuwe ervaringen. Bij Sogeti kun je met veel verschillende systemen aan het werk, waardoor het gevarieerd blijft. Als je het idee hebt dat je uitgeleerd bent in je huidige project dan kun je op zoek naar een nieuwe. Wil je uitdaging dan zoek je iets volledig nieuws, wil je verder met dezelfde taal dan zoek je alleen een nieuwe klant. En zo kun je zelf heel goed invulling geven aan je werk. 

Programmeur in hart en nieren

In mijn vrije tijd ben ik veel op Twitch te vinden. Zo zit ik in een Twitch-community waar de streamer een extra boost wilde geven aan de community. Hij had hij daar een textbased RPG nodig. Die heb ik voor hem in elkaar gezet en ervoor gezorgd dat de community met z’n allen door de tekstbased RPG kon komen. Ook maak ik soms spelletjes zoals Master Mind in de chat met behulp van emojis, een bot voor Wordl en voor een Pokémon stream heb ik een bot geschreven die eens in de zoveel tijd een random beschrijving van een Pokémon geeft en de community moet raden welke Pokémon het is.

De favorieten van Jouke

  • Apps: Youtube, Spotify
  • Websites: Twitch
  • Gear: Nintendo Switch
  • Film: Forrest Gump
  • Games: Ark 

Zie jij zo'n carrière bij Sogeti wel zitten?

Wil jij net als Jouke werken aan projecten met impact bij klanten van Sogeti? Kijk dan eens op de vacaturepagina of neem contact op met één van onze recruiters. We maken graag kennis met je.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Irma Jongman Sogeti Recruiter
Phone number: +31652327382

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs

Java Community

Lees meer over onze toffe community

Naar Java