Ik ben Katinka Slingerland en ik ben een Java Software Engineer bij Sogeti sinds mei 2011.

Wil jij weten wie ik ben en hoe het is om te werken bij Sogeti als Java Engineer lees dan snel verder. Mocht je vragen hebben neem dan contact op met mijn collega onderaan deze blog.

Welke passie heb jij voor IT?

Als tiener configureerde ik samen met mijn grote broer mijn eerste computers en zette deze eerst samen in elkaar, later deed ik dat alleen. Ik knutselde mijn eigen websites in elkaar met PHP en Flash en heb ook zelf een bordspel nagebouwd in Java.

Mijn passie voor IT zit hem in het puzzelen en logisch denken, het maken van een oplossing uit verschillende onderdelen die pas iets betekenen wanneer ze samengevoegd worden. De gemaakte oplossing komt voort uit de wens van een groep of individu met als doel het werk te optimaliseren of te vergemakkelijken. Dit kan op persoonlijk vlak, maar ook op de werkvloer zijn.

Wat is jouw grootste passie naast je werk en waarom?

 

Java Expert Katinka Slingerland

Sinds ik werk zijn computers in mijn persoonlijke leven een kleinere rol gaan spelen, een hele dag achter de pc is ook niet echt heel gezond. Mijn allergrootste passie naast werk is het naaien van kleding. Hier komt weer het concept van creatie in terug. Lapjesmarkten afstruinen en daar het mooiste en goedkoopste lapje zoeken om daar een kledingstuk van te maken is hierbij echt de sport.

Wat is je levensmotto?

Als je weet hoe en je hebt de juiste tools, kan je bijna alles maken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Wanneer ik op mijn werk kom, kijk ik in mijn agenda of ik die dag meetings heb. Deze heb ik niet vaak, maar soms zijn er vergaderingen met de business over functionaliteiten. Verder heb ik meestal een opdracht gekregen om iets te bouwen en ga ik daar mee verder. Of we zijn in de testfase van een project en ik bekijk de testresultaten en maak hier actiepunten van die door mij en de andere ontwikkelaars opgepakt moeten worden.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Mijn leukste project, waar ik nu ook al het grootste deel van de tijd zit, is bij het BBIE in Den Haag. De veelzijdigheid aan de projecten hier spreekt mij erg aan. Het ontwikkelen beperkt zich niet tot Java development, ook het database ontwerp en front end bouwen zijn daar onderdeel van. Dit kan bij deze klant omdat het een vrij kleine organisatie is, waardoor de teams niet zijn opgesplitst in kennisgebieden. De korte lijntjes met systeembeheer zijn ook wel erg handig! Uiteindelijk zorgen die voor de basis van je werk, de verbindingen tussen alle servers.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Bij Sogeti worden cursussen gegeven om mijn kennis uit te breiden. Ze gaan ook in op onderwerpen die buiten mijn huidige opdracht vallen en waar ik mij verder in zou willen verdiepen. Verder is er ruimte om te certificeren, wat goed is voor mijzelf (mooie opdrachten) en voor Sogeti (betere klanten).

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik heb vooral de ambitie om beter te worden in wat ik doe. Ook meer contact met de business als business analist staat nog op het verlanglijstje. De klant kunnen adviseren met technische kennis als achtergrond is wat mij betreft zeer waardevol.

Meer weten of werken als Java Software Engineer bij Sogeti? 

Wil jij ook werken bij Sogeti als Java Software Engineer? Kijk dan op onze vacature pagina

Naar de vacature pagina

Kan ik je verder helpen?