scrum master academy

Gedegen start dankzij Scrum Master Academy

Als young professional Scrum Master of Product Owner worden? Echt wel! Met de Sogeti Scrum Master Academy. Jente en Jari hebben hem afgerond en zijn super enthousiast. Lees hun ervaring of bekijk jouw mogelijkheden.

Naar young professional

Intensief programma bij de Scrum Master Academy 

Bij de Scrum Master Academy (SMA) worden young professionals klaargestoomd voor een gedegen start in de wereld van agile en scrum. Toen wij, Jente en Jari,  in september begonnen, hadden we nooit zo een diepgaand en intensief programma verwacht. Onder begeleiding van vakinhoudelijke experts hebben wij in een versneld traject heel veel ervaring meegepakt als Scrum Master en Product Owner. Tegelijk hebben we een waardevol netwerk opgebouwd welk wij direct kunnen aanspreken tijdens projecten. Dit maakt dat er snel waarde gecreëerd kan worden bij klanten. 

Het curriculum van de SMA

Agile en Scrum staan centraal in het vier weken durende programma. Zo begin je gelijk de eerste week met het adopteren van een agile mindset door middel van workshops, zelf georganiseerde presentaties, en zelfstudie sessies. Door middel van interactieve games en discussies met ervaren professionals wordt alle stof ook gelijk tastbaar gemaakt.  De tweede en derde week ga je dan dieper in op scrum. Direct leer je dan hoe je scrum opschaalt door middel van SAFe. Dit maakt dat je volledig gecertificeerd het programma uit komt. In de laatste week leer je hoe je een workshop geeft. Deze kennis wordt meteen in de praktijk getoetst in een door jezelf georganiseerde workshop. In die workshop ga je kijken hoe je voor toekomstige generaties de SMA nóg beter kan maken. Zo zitten de Agile feedbackloops ook in het programma verwerkt!

Leren in combinatie met mentoring

Binnen de SMA hebben we niet alleen onze professionele vaardigheden versterkt, maar ook een sterke vertrouwensband opgebouwd met ervaren Scrum Masters en Product Owners. Het contact met deze ervaren professionals binnen de SMA heeft ons de kans geboden om met uitdagende vraagstukken aan de slag te gaan. Samen met de senior als mentor hebben we daaraan gewerkt. De unieke combinatie van mentoring en de SMA biedt een waardevolle ervaring. Onze toekomstige carrières hebben een kick-start gekregen want wij zijn nu in staat om op een effectieve manier bij te dragen aan klantprojecten. 

Ook competenties ontwikkelen? 

De Scrum Master Academy biedt (young) professionals de kans om in korte tijd zich te certificeren in zowel PSPO 1, PSM 1 en SAFe 6. En vooral kunnen zij aanzienlijke ervaring opdoen. Het programma voorziet in praktische discussies door blootstelling aan diverse uitdagingen in de praktijk, waardoor veel minder “nieuw terrein” is wanneer je in je opdracht start. Als aankomende Scrum Master of Product Owner biedt dit programma je de kans om je competenties te ontwikkelen en een sterke basis te leggen voor je verdere carrière. Wil je er meer over weten, neem dan gerust contact op of bekijk de vacature.

Naar vacature 

 

 

Kan ik je helpen?

Evi van der Zande Sogeti Recruiter
Phone number: +31 6 22 43 62 02

Trainees en Starters

Bij Sogeti begin je in het land van de onbegrensde mogelijkheden! Vind er hier alles over, start bij Sogeti en verleg je grenzen.

Bekijk het hier