Hoe helpt technologie bij het kiezen van de beste zwemmer van Nederland?

Ik ben Bob Perik, Java Software Engineer binnen Customer Experience & Development.

Werken aan innovaties om zwemslagen te perfectioneren.

Momenteel ben ik 3,5 dag per week ingezet bij Reclassering Nederland, hier werk ik zowel aan de backend als de frontend van een webapplicatie. Een halve dag per week besteed ik aan mijn studie, Bachelor Informatica.

Daarnaast werk ik één dag in de week bij InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven. In Nederland zijn zes InnoSportLabs: Innovatieve Sport Laboratoria. Deze zijn gericht op verschillende topsporten. Het InnoSportLab in De Tongelreep richt zich op zwemmen. In het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven trainen elke dag toppers als Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Ferry Weertman. Hier perfectioneren zij hun zwemslagen in samenwerking met de bondscoaches en de wetenschappers van het InnoSportLab.

 

Foto Bob Perik

Het InnoSportLab heeft op dit moment de gegevens van de vijftig beste zwemmers van Nederland. Buiten deze vijftig zwemmers is er niks bekend. Sogeti is in samenwerking met KNZB en het InnoSportLab De Tongelreep een platform aan het ontwikkelen waarbij de data van alle wedstrijdzwemmers in Nederland verzameld gaat worden. Hierdoor krijgt de talentscouting in Nederland een enorme impuls!

Hoe selecteer je de beste zwemmer?

Wanneer je van honderd zwemmers de beste acht moet selecteren en het enige wat je weet zijn de zwemtijden. Dan ga je voor de snelste acht zwemtijden. Als ik nu één extra stukje informatie geef. Dat is hoeveel uur deze zwemmers trainen per week. De nummer acht traint drie uur per dag, zes dagen in de week. Nummer negen traint maar één keer in de week, één uur. Wie selecteer je nu? Nummer 9 lijkt meer potentie te hebben.

Nationaal Sport Innovatie Congres

Begin oktober heb ik gepresenteerd op het Nationaal Sport Innovatie Congres. Hier vertelde ik over de Innovatie die wij als Sogeti ontwikkelen binnen het InnoSportLab. Naderhand werd ik direct aangesproken door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Zij hebben namelijk interesse in iets soortgelijks als wij voor het InnoSportLab bouwen.

Loop jij voorop in technologie?

Een Technoloy Leader is voor mij iemand die voorop loopt en durft te investeren in goede ideeën. Alleen door te innoveren en continu te blijven ontwikkelen kun je Technoloy Leader blijven.

Naast mijn projecten studeer ik Informatica. Ik ben begonnen als Bewegingstechnoloog. De kennis hiervan blijf ik implementeren in de huidige sportprojecten. Om de klanten van Sogeti en Sogeti zelf te helpen om te blijven innoveren werk ik dagelijks hard aan mijn Bachelor Informatica.

Waarom ben jij voor Sogeti gaan werken? 

Ik heb voor Sogeti gekozen omdat ik als ontwikkelaar wilde groeien. Binnen Sogeti zijn zoveel collega’s met ontzettend veel kennis. Het mooie aan Sogeti is dat al deze collega’s graag hun passie en kennis met je willen delen. Dat gevoel en de energie die je daarvan krijgt is typerend voor Sogeti. Dus ja, ik zou zo weer voor Sogeti kiezen.

Wat is de highlight in jouw carrière tot nu toe?

Mijn carrière is nog jong. Maar in deze korte periode heb ik mogen werken in het meest innovatie zwemlaboratorium ter wereld, InnoSportLab De Tongelreep. Mijn passie voor sport en IT zullen blijven groeien. We zijn vanuit Sogeti een traject gestart met het InnoSportLab waar ik heel trots op ben.

 

Wat wil jij graag verder bereiken in je werk? 

Programmeren is ontzettend leuk. Daarnaast vind ik mijn werk als projectleider voor het project met InnoSportLab erg gaaf. Sogeti heeft mij de kans gegeven om me op beide terreinen te ontwikkelen. Ik vind het nog lastig om te zeggen in welke richting ik me uiteindelijk ga specialiseren.

Wat is jouw tip aan (toekomstige) 'Sogetisten'?

Het mooie aan Sogeti is dat je managers met je meedenken en open staan voor welke kant je ook op wilt. Van te voren kun je vaak moeilijk zeggen wat je later precies wilt worden. Je kunt wel een droom en een richting aangeven. Sogeti geeft je alle ruimte en kansen om datgeen te doen waar jij energie van krijgt. 

Meer weten over de mogelijkheden bij Sogeti? Kijk dan eens naar de vacatures of stel je vragen aan onze recruiter.

Ga naar vacature pagina

profielfoto java engineer Bob Perik
Phone number: +31886606600