Ik ben nu ruim 150 dagen elke dag aan het hardlopen

Sander Netwerk Engineer

Actieve engineer

Sander Tuinhof is sinds 2006 netwerk engineer/projectleider. In zijn vrije tijd is hij actief in hardlopen, trail- en obstacle running. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

ISDN uitfaseren

Momenteel houd ik me bezig met het uitfaseren van ISDN en het operationeel krijgen van Cisco Cloud Communication (CCC). Als Technisch Projectleider ben ik daarbij verantwoordelijk voor het behalen van de projectdoelstelling door het goed inplannen van de juiste resources. Van begin tot eind zorg ik voor een goede en gedegen uitvoering van het uitfasering ISDN project voor KPN. Kortom we richten de hele leverstraat in met processen en afspraken. 

Hardlopen als balans

Met al het thuiswerken wil ik mezelf fit houden. Hardlopen geeft mij een soort van rust na een drukke werkdag. Iets doen voor een goed doel stimuleert mij om in beweging te komen. Zo ben ik onlangs met oranje en paarse ballonnen naar het hoofdkantoor van KiKa gelopen, dat zich in het Olympisch Stadion van Amsterdam bevindt. Een hele leuke ervaring! Sinds kort ben ik ook een hardloopmaatje voor de G-Atleten (mensen met een verstandelijk beperking). Een G-Atleet traint samen met een hardloopmaatje om zo een wedstrijd samen te kunnen lopen. Wij doen dit bij Atletiekvereniging AKU met de loopgroep van Ons Tweede Thuis. Superleuk om te doen!

Collega’s in beweging

Er wordt veel georganiseerd om de collega’s op een leuke manier in beweging te houden nu we vanuit huis werken. Zo is er een Active11 Challenge. Dit is een soort Elfstedentocht maar dan verdeeld over 11 dagen. Het maakt onderdeel uit van het Healthy Habits initiatief binnen Sogeti. Dat houdt in dat we elke dag 11 dagen lang 30 minuten actief bezig zijn. Dit kan zijn: 

  • Hardlopen
  • Wielrennen
  • Mindful wandelen
  • Fitness
  • Yoga

We zijn hiermee op 15 maart begonnen en voor iedereen die het 11 dagen vol heeft gehouden werd 5 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Dat motiveert enorm om vol te houden. Een leuk, maar twijfelachtig feitje: met onze 11 dagen bewegen (in totaal 5,5 uur) waren we sneller dan Evert van Benthem was tijdens zijn Elfstedentocht in 1986 (6 uur en 47 minuten).

Uit de hand gelopen challenge

Op dit moment ik eigenlijk nog steeds bezig met de eerste challenge van dit jaar: de run streak van 8 dagen. Ik ben nu ruim 150 dagen elke dag minimaal 20 minuten (5 kilometer) aan het hardlopen. Het is dus een beetje uit de hand gelopen. En of dit nog niet genoeg is, ben ik met de hardloop community (ook voor collega’s) de Bingo Run aan het doen. Je maakt de Bingo kaart vol door een aantal challenges te doen, zoals:  ga een keer ploggen (hardlopend afval verzamelen), loop een keer helemaal in het blauw en zelfs eentje waarbij je na het lopen een snack mag nemen. Dus je wordt echt gemotiveerd om van de bank af te komen. 

Tip voor startende lopers

Mocht je willen beginnen met hardlopen zorg er dan in ieder geval voor dat je goede schoenen hebt. Begin rustig en laat je niet gek maken door alle hardlopers die heel hard gaan of heel ver lopen. Kun je nou niet in één keer die paar kilometer hardlopen, ga dan tussendoor wandelen. Denk bijvoorbeeld aan een ritme: loop 500 meter hard en ga dan 500 meter wandelen. En ja ook dan ben je een hardloper! Het belangrijkste is wel: ga naar buiten geniet van het hardlopen en zoals achter op mijn eigen hardloop shirt staat. “Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up.” En ik inspireer je graag via mijn Instagram en Facebook account: 

De favorieten van Sander

  • Apps: Garmin/Strava
  • Websites: www.sandertuinhof.com 😉 
  • Gear: hardloopschoenen en mijn aftershokz
  • Film: “The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young (2015)” Documentaire over de Barkley marathon (helaas is deze niet meer op netflix te vinden)
  • Muziek: Alles wat me tijdens het hardlopen een beetje vooruit helpt

Netwerkengineer met veel energie?

Zoek jij net als Sander actie en uitdaging ín en naast je werk? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Sogeti. Of neem contact op met Sander, hij kan je er alles over vertellen.

Naar vacatures

Deel het verhaal van Sander

Kan ik je helpen?

Jurjan van Slooten Recruiter
Phone number: +31625755543

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs