Mijn naam is Albert Hoitingh en ik werk als SharePoint business consultant bij Sogeti. Als business consultant adviseer en ondersteun ik organisaties om medewerkers met de juiste (IT) hulpmiddelen zo goed mogelijk samen te laten werken. En in mijn geval is het juiste IT hulpmiddel voornamelijk Microsoft SharePoint. In de loop van de jaren heb ik me daarbinnen gespecialiseerd in de onderwerpen van documentbeheer, (sociaal) samenwerken, record management, Office365, governance en beheer.

Welke passie heb jij voor IT?

Mijn passie is om IT als hulpmiddel te zien en niet als doel op zich. Ik noem me vaak SharePoint evangelist omdat ik een grote passie heb voor SharePoint als het beste hulpmiddel in de meeste situaties.

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Naast mijn vriendin en kids heb ik een grote passie voor geschiedenis. Ik vind het heerlijk om door Amsterdam of Delft te lopen en dan te bedenken hoe het was in de middeleeuwen of Gouden Eeuw. Of iets recenter: de Tweede Wereldoorlog. Een obscuur kasteel als de Wewelsburg bezoeken vind ik super. Of een mooi Frans middeleeuws kasteel.   Wat is je levensmotto? Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik houd ervan om vroeg te beginnen. Dus om 6:10 uur gaat de wekker. Dan snel douchen, aankleden en een snel ontbijt. Wel zorgen dat de rest van het gezin niet wakker wordt. Daarna naar een van de klanten waar ik op dat moment een afspraak heb. Vaak ga ik daarvoor met de auto, maar als de trein handiger is, dan gebruik ik de NS business card. Bij de klant is het vaak een kwestie van praten, overleggen, workshops houden en zaken uitwerken. Mensen stellen de vakkennis erg op prijs en het is leuk om dat tijdens een werkdag te kunnen delen. Vaak ga ik tijdens de pauze even een frisse neus halen en even mijn hoofd leegmaken voor de middag. Als het kan, doen we dit samen met collega’s en dan spreken we tijdens de pauze over van alles en nog wat. Voornamelijk de klanten en Microsoft SharePoint. Mijn werkdag loopt richting het einde. Ik moet op tijd terug zijn in Den Haag, want mijn jongens wachten bij de buitenschoolse opvang. Gelukkig kan ik, als het nodig is, ook nog even thuis verder werken.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Dat is een moeilijke vraag. Elk project en klant is toch wel speciaal. Maar het DMS/RMS project bij de Autoriteit Financiële Markten is me bijzonder bijgebleven.. Dit was een zeer complex traject waar ik veel van mijn vakkennis, zowel functioneel als technisch, heb moeten gebruiken. En ik heb er ook veel van geleerd.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat jij je verder specialiseert in je vakgebied?

Het kunnen bezoeken van seminars en congressen is voor mij erg belangrijk. Je leest, hoort en ziet daar wat de ontwikkelingen zijn op jouw vakgebied. En die kennis heb ik weer nodig bij mijn klantgesprekken. Sogeti zelf heeft een zeer uitgebreide (intern) cursusportfolio en bovendien wordt het behalen van certificaten ook erg gestimuleerd. En daarnaast is het zaak om zelf je vakkennis op peil te houden.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik ben een specialist en evangelist van Microsoft SharePoint. Ik wil bereiken dat ik zo wordt gezien en dat ik mijn vakkennis goed kan blijven uitdragen. Want dat is het leukste om te doen.

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

Blijf niet steken in de techniek van een platform als SharePoint. Stel je open voor de aspecten als functionaliteit en governance. 

Bekijk onze vacatures

Kan ik je verder helpen?

Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53