Modern App

Versnellen naar succes: innovatieve aanpakken voor moderne applicatieontwikkeling

Versnel je marktintroductie met onze moderne applicatieontwikkelingsmethoden. Wij tonen hoe prototyping en samengestelde oplossingen echt het verschil maken. Technologische wendbaarheid en efficiëntie staan centraal in onze aanpak voor jouw bedrijfssucces.

In de huidige hevig concurrerende zakelijke wereld is het van groot belang om de tijd tot marktintroductie te minimaliseren en operationele efficiëntie te maximaliseren. Hoewel elke applicatie en context kan verschillen, is het vermogen om productlanceringen te versnellen en efficiënties te optimaliseren een krachtig concurrentievoordeel gebleken.

De vraag is, hoe bereik je deze soort technologische snelheid zonder hoeken af te snijden? Met een reeks benaderingen is duidelijkheid de sleutel - tenslotte hebben meerdere trajecten heldere paden nodig. En met rivalen altijd slechts één stap verwijderd, is vooruitgaan met een duidelijk doel essentieel voor aanhoudend zakelijk succes.

Snelle tijd tot de markt doet ertoe

Een snelle tijd tot markt biedt meer dan alleen een voorsprong in de race - het levert een reeks bredere voordelen. Door snel te reageren op marktomstandigheden, aan te passen aan vraag- en aanbodschommelingen, klantverwachtingen te overtreffen en innovatie te bevorderen, kunnen bedrijven onmeetbare maar waardevolle impacten op hun resultaten behalen.

Daarom moeten bedrijven hun strategieën voor tijd tot markt voortdurend prioriteren en beoordelen om kansen te ontdekken. En dit vereist een diepgaande verschuiving in mindset in de aanpak van applicatieontwikkeling. Bedrijven moeten wendbaarheid omarmen en hun culturele mindset veranderen om silo's af te breken en de connecties tussen verschillende afdelingen te leggen.

Bovendien is het essentieel dat iedereen in het bedrijf het kritieke belang van applicatieontwikkeling erkent - en de mogelijke opbrengsten die het kan opleveren.

De verschillende paden die je kunt nemen

Gestructureerde toegepaste innovatie met nieuwe technologieën is cruciaal om aan de rand van marktverandering te blijven. Laten we dus kort twee van de beste benaderingen verkennen - naar mijn mening - die een organisatie kunnen helpen hun tijd tot markt te verbeteren:

  • Prototyping:

    Prototyping speelt een cruciale rol in het app-ontwikkelingsproces omdat het organisaties in staat stelt om applicaties te creëren en te testen zonder live te gaan. Het stelt teams in staat zich te richten op het verkrijgen van inzichten en het tonen van vooruitgang. En het biedt een waardevolle kans om te experimenteren met nieuwe functies, deze te verfijnen in een gecontroleerde omgeving.

    Met snelle prototyping kun je in sommige gevallen binnen enkele dagen de eerste versie van een app ontwerpen en uitbrengen. Low code / no code tools kunnen hierbij helpen. Deze benadering stelt een bredere groep binnen het bedrijf in staat om bij te dragen aan het bouwen, testen en feedback geven op de app of functie - waardoor meer van het bedrijf de waarde ervan kan beoordelen.

    En, 82% van de gebruikers van low of no-code is het ermee eens dat de technologie een kans biedt voor softwaregebruikers om hun ontwikkelingskennis en technische vaardigheden te verbeteren. In veel opzichten is low code / no code de toekomst van enterprise ontwikkeling en daarom is onze Thinkubator zo succesvol geweest. Als je een werkend bedrijfsprototype nodig hebt voor een oplossing of technologie, zal onze Thinkubator het snel leveren met een agile benadering die architecten en ontwikkelaars naast je bedrijf plaatst.

    Onthoud dat de low code/no code benadering niet alleen beperkt is tot prototyping; het kan ook worden gebruikt om volwaardige applicaties te bouwen. Door prototyping kunnen bedrijven functies in verschillende sprints uitbrengen en waardevolle feedback verzamelen van zowel interne stakeholders als klanten. Deze feedbacklus faciliteert continue verbetering, zodat het eindproduct aansluit bij de behoeften en verwachtingen van gebruikers.

    Door te ontsnappen aan het tunnel effect - waarbij een app wordt gebouwd en de impact ervan onbekend blijft tot de lancering - kunnen organisaties geïnformeerde beslissingen nemen en potentiële tegenslagen vermijden. In een kunstmatige omgeving kunnen organisaties de risico's beperken die gepaard gaan met het vrijgeven van een app of functie die een schadelijke impact kan hebben.

  • Samengestelde Oplossingen:

    Organisaties kunnen ook samengestelde oplossingen omarmen voor moderne applicatieontwikkeling.

    Samengestelde architectuur draait om het assembleren van vooraf gebouwde softwarecomponenten zoals bouwstenen - optimalisering van ontwikkelingstijd en -kosten.

    Deze modulaire aanpak maakt snelle aanpassing mogelijk en vergemakkelijkt de snelle implementatie van nieuwe functies op basis van klantreacties. Volgens Gartner zijn organisaties die een samengestelde benadering van IT hebben aangenomen 80% sneller in het implementeren van nieuwe functies dan hun tegenhangers, waardoor ze voorop blijven in de markt.

    Samengestelde oplossingen zijn met name waardevol wanneer meerdere onderling verbonden applicaties betrokken zijn. Ze bieden flexibiliteit en de kans om geleerde lessen toe te passen om de functionaliteit van de applicatie gedurende de ontwikkeling te verfijnen en te verbeteren.

    Hoewel samengestelde oplossingen mogelijk niet geschikt zijn voor elke applicatie, schitteren ze het helderst wanneer ze worden toegepast op kernapplicaties waarin organisaties willen investeren terwijl ze de efficiëntie van bestaande componenten benutten.

Wat zijn de belangrijkste lessen?

De tijd tot markt verkorten is een veelzijdig thema en iets waar veel organisaties uiteindelijk specialistische ondersteuning bij nodig hebben. Bijvoorbeeld, Microsoft Power Platform is een specifieke oplossing ontworpen om teams te helpen apps te bouwen, taken te automatiseren en nieuwe klantbelevingen te leveren - echter, het opschalen ervan kan lastig zijn. Daar komt Sogeti om de hoek kijken. Wij helpen organisaties om maximale waarde te halen uit het Power Platform, waardoor ze verder en sneller kunnen gaan.

Een geweldig voorbeeld hiervan is te zien in ons recente werk met een grote multinationale coöperatieve bank. Wij ondersteunden personeel bij het opbouwen van hun Power Platform Center of Excellence, voor end-to-end controle en naleving over hun systeemimplementatie. Met meer dan 1.000 Power Apps gebouwd in slechts 12 maanden, toonde het duidelijk de snelheid, naleving en schaalbaarheid die mogelijk is met onze hulp.

Als je geïnteresseerd bent om meer te leren, helpen we je graag om je unieke vereisten te begrijpen. In de tussentijd zijn hier echter enkele belangrijke lessen om te overwegen terwijl je probeert het concurrentievoordeel te verkrijgen door middel van moderne applicatieontwikkeling:

  1. Denk niet te veel na! Prototypeer eerst je idee en test het dan iteratief - je zult veel sneller vooruitgang boeken.
     
  2. Leer snel en krijg feedback van je gebruikers; luister en reageer snel. Probeer een kleine testgemeenschap van gebruikers te creëren voordat je investeert of uitbrengt. Onthoud dat mensen niet altijd weten wat ze willen, dus probeer nieuwe dingen en zie wat het beste aanslaat.
     
  3. Hoe meer samengestelde oplossingen je gebruikt, hoe sneller je apps of nieuwe functies kunt uitbrengen.
     
  4. Investeer in je CI/CD-keten - dat is de methode om apps frequent aan klanten te leveren door automatisering te introduceren in de stadia van app-ontwikkeling. Investeer in het proces in plaats van in de componenten. Je kunt zien hoe we het toonaangevende Nederlandse energiebedrijf Enexis hebben geholpen volledig geautomatiseerde processen te leveren hier.
     
  5. Investeer in de vaardigheden van je mensen - en in de experts waarmee je je mensen omringt. Voorzie je interne teams van de juiste ondersteuning.
     
  6. Beheer je app-portfolio:
     
    1. Breng meer spreiding aan in je applicaties door samengestelde oplossingen.
    2. Begrijp de levenscyclus van je applicaties en wie de eigenaren zijn.
    3. Heb een plan voor je applicaties - hun toekomst en waar je ze naartoe ziet gaan.

Voor elke reis een helder pad

Ontdek in ons nieuwste eBook, mede ontwikkeld met Microsoft, hoe bedrijven hun applicatiepark moderniseren voor uitzonderlijke bedrijfsresultaten. Leer hoe generatieve AI, cloud-native ontwikkeling en flexibele IT-structuren niet alleen kosten besparen, maar ook innovatie en concurrentievoordeel stimuleren. Maak kennis met echte casestudies, zoals de indrukwekkende versnelling van applicatieoplevering bij Enexis, en ontdek hoe jouw organisatie kan transformeren in het digitale tijdperk.
 

Download eBook

Download het eBook 'Start in control and stay in control'

Door dit formulier in te dienen, begrijp ik dat mijn gegevens door Sogeti worden verwerkt zoals beschreven in het Privacybeleid.*

Kan ik je helpen?

Monika Romeijn Head of Cloud & Development
Phone number: +31 886 606 600