Tim Microsoft Developer

Impact maken als Software Developer, daar doe ik het voor

Tim wist na zijn studie al meteen wat hij wilde worden: Software Developer. De afgelopen 3 jaar heeft hij zich hier helemaal in kunnen vastbijten. Lezen welke stappen Tim al heeft genomen? Lees zijn blog of bekijk de vacatures!

Naar vacatures

Processen makkelijker maken voor de klant

Als Senior Software Developer Microsoft schrijf ik software om taken te automatiseren of om vernieuwing voor de klant te realiseren. Dit laatste kan van alles zijn. Als er bijvoorbeeld iets aangepast moet worden aan de website, regel ik dat. Dit kan geïnitieerd worden door nieuwe regelgeving of omdat de klant zelf behoefte heeft aan een wijziging. 

Ik vind het leuk als taken divers zijn. Ik werk op dit moment samen met een Senior Architect van Sogeti en andere developers. Eens in de twee weken is er een planningsoverleg met het team om te sparren over wat er aangepast moet gaan worden. Dit overleg is belangrijk omdat er meerdere developers aan een applicatie werken met dezelfde database.  Samen moeten we kijken naar wat voor impact zo’n aanpassing kan hebben voor ons. 

"Mijn motto bij een vraag van een klant is: alles kan, en ik zoek wel uit hoe het moet."

Geautomatiseerd weegsysteem

Het leuke aan mijn werk is dat ik zie wat voor impact ik maak op de klant. Zo heb ik een applicatie ontwikkeld voor de visveiling in Smögens. Dagelijks komen daar twintig tot dertig vissersboten in de haven aan. In de oude situatie stuurden de vissers per Whatsapp foto's van de vangst door naar de veiling, die het vervolgens in een systeem zette.  Dankzij de app, welke ik ontwikkeld heb, kunnen de vissers nu via de applicatie de kisten invoeren en hoeft de veiling 's ochtends maar op één knop te drukken waardoor alles in het systeem komt te staan. Van gewicht tot inhoud tot temperatuur. 

Een master of werkervaring

Nadat ik mijn bachelor Informatica had gehaald op de Universiteit van Leiden was ik aan het twijfelen om nog een master te volgen of om meteen te beginnen met werken. Om een goede beslissing te kunnen nemen, ben ik toen naar de Carrièrebeurs gegaan om met verschillende bedrijven te praten. Daar kwam ik in gesprek met een recruiter van Sogeti en ik voelde meteen een klik. Ik was vooral op zoek was naar een uitdaging met veel afwisseling én waar ik mezelf kon ontwikkelen. Beiden staan bij Sogeti centraal. Ik vond dat Sogeti mij meer zou bieden qua vakkennis dan het volgen van een master. Het traineeship is een gerichtere opleiding. 

Microsoft certificaten 

Als je op zoek bent naar een bedrijf waar je ontwikkeling goed wordt gestimuleerd, dan zit je bij Sogeti goed. Ik heb al meerdere Microsoft Azure certificaten behaald en er staan er nog veel op de planning. Ook krijg je al gauw een grote verantwoordelijkheid.  Op deze manier word je goed voorbereid voor de toekomst. Wel wordt er een hand boven mijn hoofd gehouden waardoor het toch niet voelt alsof ik in het diepe wordt gegooid en dat is fijn. Mijn uiteindelijke doel is om te groeien binnen de Microsoft community en om Senior Architect te worden. Dat lijkt me ook zeker haalbaar. 

De favorieten van Tim

  • Apps: Discord 
  • Website: Reddit 
  • Gear:  Auto 
  • Serie: Game of Thrones
  • Muziek: Rachel Platten – Fight song 
     

Jouw baan bij Sogeti Microsoft

Hou jij van Microsoft-technologie en maak je graag deel uit van een energieke organisatie? Check dan de vacatures op de vacature pagina.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Sogeti Tanja Nieboer
Phone number: +31621410771

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs