Bram microsoft

Naast Microsoft Developer ook collega's aan opdrachten helpen

Bram Bastiaansen werkt als Microsoft Developer bij Sogeti en werkt aan verschillende opdrachten bij een inkomensverzekeraar. Daar kan hij alle uitdagingen aangaan waar hij naar op zoek is. Lees zijn blog verder of bekijk de vakgebied pagina. 

Microsoft vakpagina

Sogeti was voor Bram geen onbekende...

Ik ben Bram, sinds september 2022 in dienst bij Sogeti. Maar, Sogeti was voor die tijd geen onbekende voor mij: ik heb namelijk ook mijn afstudeerstage gelopen bij Sogeti en ben zo doorgestroomd. Met mijn specialisatie ben ik met veel plezier begonnen als Full Stack Developer binnen het Microsoft-team. 

Ik woon in Oss, samen met mijn vriendin en twee katten. Ik heb een mooi aquarium met vissen en vind het ook leuk om in mijn vrije tijd daarmee bezig te zijn. Daarnaast doe ik ook graag, samen met onder andere Sogeti collega’s, aan airsoften. 

Toen het tijd was voor mij om stage te gaan lopen, ging ik op zoek naar een leuk bedrijf. Hoe het precies is gebeurd weet ik niet meer, maar ik had dus al een Sogeti notitieboek en pen, en op die manier is het balletje gaan rollen. Bij Avans Hogeschool, waar ik studeerde, was er een stage speeddate evenement waar Sogeti ook aanwezig bij was. De naam kende ik dus al van mijn Sogeti spullen en na het speeddate evenement is die naam ook niet meer uit mijn hoofd verdwenen. Zo heb ik dus mijn afstudeerstage gevonden bij Sogeti. De sfeer was tijdens het afstuderen zo goed dat ik heel erg hoopte op een aanbod om bij Sogeti te blijven. Toen ik met confetti werd onthaald en een contract aangeboden kreeg was ik dan ook erg blij! Veel bedrijven zijn toch wel een beetje stoffig, maar Sogeti is juist heel modern, juist ook echt in het omgaan met medewerkers. 

Doorontwikkelen binnen een opdracht

Na mijn start bij Sogeti heb ik een opdracht gevonden bij een inkomensverzekeraar. Daar ben ik begonnen als een Full Stack Developer en Business Analist. Dat was een toffe rol waarbij ik echt de schakel mocht zijn tussen de ontwikkelaars en de business analisten. Dat hield in dat ik de business requirements om moest zetten naar technische documentaties, om duidelijk in beeld te brengen voor de ontwikkelaars wat er echt moest gebeuren. Op dit moment zit ik nog steeds in opdracht bij dezelfde verzekeraar, maar inmiddels heb ik al veel verschillende rollen in verschillende teams en projecten gehad. Dat maakt het werken leuk en divers! Zo heb ik gewerkt als Tech Lead van het team en samen met de architect structuur gekregen in manier van werken en een hoop mensen kunnen ondersteunen. Die rol heb ik nu nog steeds, maar ik ben doorgestroomd naar een ander team. Binnen dat team ben ik nu aan het door-ontwikkelen naar een Frontend Lead, wat ik echt onwijs gaaf vind! Echt heel mooi dat ze zulke kansen ook geven aan iemand die nog vrij Junior is, die ontwikkeling en groei vind ik zeker leuk.

De reden dat ik voor Full Stack heb gekozen is omdat ik heel breed inzetbaar ben nu. Ik kan zowel helpen en werken aan de backend en frontend. En dat is wat het zo leuk maakt! Die diversiteit, maar ook het feit dat ik nu aan de frontend kan gaan zien dat de backend goed werkt. Het voelt compleet en tastbaar, het is iets waar ik erg trots op ben en naar op zoek ben in een baan. Mijn “niets is altijd op zijn best, het kan altijd beter” mentaliteit helpt me heel erg in mijn werk. In de positieve zin geloof ik dat er altijd verbetering mogelijk is en daar streef ik altijd naar.

De warmte van Sogeti en mijn collega’s 

Het werken voor Sogeti is zo leuk omdat het een warme organisatie is. Het management is betrokken en luistert naar de medewerkers, wat zorgt voor veel tevredenheid. Daarnaast zijn Sogetisten mensen die geïnteresseerd zijn, in zowel elkaar als technologie en verbetering. Dat sluit gewoon goed aan bij hoe ik erin sta. Die match maakt het een leuk bedrijf om voor te werken! Naast dat ik nu bij deze opdracht zit, heb ik ook een andere Sogetist binnengebracht en sta ik veel in contact met de Sales collega’s van Sogeti. Bij mijn opdracht hebben ze inmiddels goed door dat de kwaliteit van Sogetisten hoog ligt, dus denk ik graag mee over hoe we andere Sogetisten ook binnen de opdracht neer kunnen zetten. Ik vind mijn opdracht super leuk, dus hoop ik andere collega’s ook in een toffe opdracht te kunnen brengen!

De favorieten van Bram

  • Apps: YouTube
  • Website: GitHub Explore page
  • Gear: Custom toetsenbord
  • Serie: Breaking Bad
  • Eten: Hamburgers

Iets voor jou?

Wil jij ook jouw kennis inzetten bij uitdagende opdrachten, bij mooie klanten, met leuke collega’s? Stap in de wereld van technologische ontwikkelingen met en bij Sogeti. Neem eens contact met ons op om over de mogelijkheden te praten, en misschien word jij wel mijn nieuwe collega!

Vacatures

Kan ik je helpen?

Sogeti Tanja Nieboer
Phone number: +31621410771

Bekijk de vacatures of vakpagina!

Vacatures    

 

Microsoft Vakpagina